Ποιος είναι ο τρόπος για καλύτερα αποτελέσματα

10 κοινοί μύθοι που ίσως να εμποδίζουν την παραγωγικότητα σου στην εργασία

Ζούμε στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Κι όμως κάποιοι μύθοι ακόμη μας στοιχειώνουν σε ότι αφορά την δουλειά μας. Καιρός να τους ξεπεράσουμε. Παρακάτω καταγράψαμε 10 από τους πιο κλασικούς.

1.Όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο πιο παραγωγικός είσαι. Όπως λέει ένα παλιό ρητό, «δούλεψε πιο έξυπνα, όχι πιο δύσκολα».

 

2. Όσο πιο πολλά κάνεις, τόσο καλύτερα. Η εργασιακή σου επίδοση συχνά μετριέται από την ποιότητα και ποσότητα της δουλειάς σου αλλά οι παραγωγικοί άνθρωποι δίνουν πάντα μεγαλύτερη αξία στην ποιότητα αντί στην ποσότητα, επειδή γνωρίζουν καλά τα προνόμια της. Εάν η ποιότητα δεν είναι αρκετή, τότε η ολοκλήρωση αυτής της εργασίας δεν έχει μεγάλη αξία.

 

3. Αν είσαι τυπικός είσαι και αποτελεσματικός. Πολλοί πιστεύουν ότι μόνο και μόνο να τελειώσουν τις δουλειές τους μετράει σαν παραγωγικότητα, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζει το επίπεδο της ποιότητας που έχουν εκτελέσει.

 

4. Η εργασία από το σπίτι δεν είναι αποτελεσματική. Το 2020 μας απέδειξε ότι πράγματι η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι μια πρόκληση αλλά έρευνες δείχνουν ότι αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και επηρεάζει θετικά την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

 

5. Ο συντομότερος δρόμος να τελειώσεις μια δουλειά, είναι να την κάνεις μόνο σου. Είναι αξιοθαύμαστο που μερικοί άνθρωποι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την δουλειά τους αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που είναι καταλληλότερο να ζητήσεις βοήθεια ή την γνώμη ενός δεύτερου ατόμου.

111 myths businessmentor.gr

 

6. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να τελειώσεις μια δουλειά.  Εάν νιώθεις την μέθοδο σου παλιά ή κουραστική, υπάρχει πιθανώς ένας καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.

7. Η εύκολη λύση είναι ο καλύτερος τρόπος. Μερικές φορές αξίζει να είσαι πρόθυμος/η να δοκιμάσεις μια πρόκληση.

there are always two choices businessmentor.gr

8. Πολλές ώρες δουλειάς σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα για τον πελάτη. Η λογική «περισσότερες ώρες ισοδυναμεί με περισσότερη δουλειά» δεν είναι παρά ένας μύθος. Η πολύωρη εργασία οδηγεί σε χαμηλότερη παραγωγικότητα, χειρότερη απόδοση και δυστυχισμένους εργαζόμενους. Δεν βγήκε τυχαία η παροιμία «η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη».

 

9. Το να εργάζεσαι σκληρά είναι αρετή, άσχετα με το αν σου αρέσει η δουλειά. Οι περισσότεροι από εμάς περνούν ένα μεγάλο ποσοστό της ζωής μας στη δουλειά όταν λαμβάνεις ικανοποίηση από την δουλειά που κάνεις, η  διαδικασία γίνεται πιο ευχάριστη, αυξάνοντας έτσι την αυτοεκτίμηση και απόδοση σου.

 

10. Τρως πολύ χρόνο, προσπαθώντας να ελέγξεις τον χρόνο σου. Χειραγώγησε τον χρόνο σου με το time management.

 

Business Mentor Free Tools: Κέρδισε χρόνο και χρήμα, με τα δωρεάν εργαλεία μας