Συναλλαγές με Paypal, Amazon και e-bay τέλος, όσο ισχύουν τα capital controls. Αξιοποίησε την παγκόσμια εμβέλεια του Bitcoin.

Προβληματικές παραμένουν σε μεγάλο βαθμό οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των Ελλήνων καταναλωτών που χρησιμοποιούν “πλαστικό χρήμα” με το εξωτερικό, παρά τη μερική άρση των περιορισμών που προβλέπονται στην τελευταία ΠΝΠ.

Σύμφωνα με άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Capital.gr γνωστές ξένες διαδικτυακές πλατφόρμες και εμπορικές εταιρείες, όπως η Amazon, η Apple, η Google, το eBay και άλλες, ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν δεκτές κάρτες που έχουν εκδοθεί στη χώρα μας λόγω των capital controls, ενώ οι υπηρεσίες της Paypal, της διεθνούς πύλης ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων, δεν είναι πλέον δυνατές στην Ελλάδα, αν και γίνεται γνωστό πως είναι εφικτή η πίστωση των λογαριασμών Ελλήνων χρηστών από τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούνται στο εξωτερικό.

PayPal

Πάντα σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, σε κάποιες περιπτώσεις χρήστες αναφέρουν ότι έχουν πετύχει να πραγματοποιήσουν αγορές στο εξωτερικό με πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, πιο συχνά μέσω ασιατικών sites. Κατά κανόνα πάντως, μέχρι σήμερα τις περισσότερες φορές στις ιστοσελίδες και στα applications που διαθέτουν, γνωστές μεγάλες εταιρείες συνεχίζουν να μπλοκάρουν τα ελληνικά BIN (bank identification number – τα πρώτα ψηφία της κάρτας που δείχνουν οτι έχει εκδοθεί από ελληνική τράπεζα), ήδη από την πρώτη εβδομάδα που εφαρμόστηκαν οι περιορισμοί.

Ανεξαρτήτως της μικρής αύξησης των ορίων που ανακοινώθηκε, σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες αυτές θα διατηρήσουν την πολιτική αυτή, το πιθανότερο έως ότου κρίνουν ότι έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η επιστροφή των καταναλωτικών συνηθειών σε πρακτικές περασμένων δεκαετιών αναμένεται να κρατήσει για αρκετό ακόμη διάστημα. Σημειώνεται, ωστόσο, πως η πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη κάρτα για αγορές στο internet μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Τέλος, στην ερώτηση εάν εξαιτίας των capital controls υπάρξει πρόβλημα με αγορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 45% απάντησε ότι θα περιμένει μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα ώστε να προχωρήσει στην παραγγελία του, το 32% ότι θα πραγματοποιήσει αγορά από αντίστοιχο ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα και το 23% ότι θα πραγματοποιήσει την αγορά του σε φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Μια λύση για τους χρήστες που αναζητούν διέξοδο για συναλλαγές με το εξωτερικό είναι η αγορά Bitcoin μέσω ΑΤΜ (γνωστών και ως ΒΤΜ, δυστυχώς εγκατεστημένων μόνο στην Αθήνα, στον Athens Cube και στο βιβλιοπωλείο Ορίζοντες) ή μέσω του ελληνικού ανταλλακτηρίου Bitcoin BTC Greece. Σε αυτήν την περίπτωση, ακόμη και αν ο προμηθευτής στο εξωτερικό δεν δέχεται Bitcoin, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τα Bitcoin του σε ευρώ μέσω κάποιου φίλου στο εξωτερικό και να τροφοδοτήσει την  πιστωτική του κάρτα (τύπου Scrill, Pay Pal κ.ά).

συναλλαγές

Vcita CRM: Ρύθμισε ηλεκτρονικά τις πληρωμές σου με ταχύτητα και ασφάλεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού