Σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στην ουσιαστική διαφορά μίας start up από μία κοινή επιχείρηση. (Διάβασε το άρθρο εδώ).

Τώρα που γνωρίζεις αυτήν την ουσιαστική διαφορά, μπορείς να κατανοήσεις μόνος σου το μυστικό της επιτυχίας κάποιων start up, όπως αυτά που σου παρουσιάζονται παρακάτω:

Bowtie Behavior

Η Bowtie Behavior ιδρύθηκε από την Robbie Williams κάτοικο του Bronx. Η Robbie ξεκίνησε να λανσάρει παπιγιόν και όσο κι αν σου ακούγεται περίεργο,  σήμερα θεωρούνται η τελευταία λέξη της μόδας στις ΗΠΑ. Σε ανεξάντλητα κ σχήματα και  χρώματα  τα παπιγιόν της Robbie έγιναν πολύ γρήγορα τα αγαπημένα αξεσουάρ παιδιών και νέων για ένα επιπλέον λόγο. Σε κάθε αγορά παπιγιόν, ένα ποσοστό 10% επί της αξίας, χαρίζεται στο  Alliance Girls’ High School, το αρχαιότερο σχολείο θηλέων της Κένυας.

ULA

 Με έδρα την  Αγία Πετρούπολη, το start up Ula, κατάφερε να προσφέρει δεκάδες πολύτιμες υπηρεσίες σε ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες και συνταξιούχους της Ρωσίας. Από μαθήματα γλωσσών και πληροφορικής μέχρι ανθρωπιστική βοήθεια και νομική αρωγή.  Για πολλούς μάλιστα συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, το start up Ula, χάρη στην οικονομική στήριξη της κυβέρνησης και δεκάδων χορηγών, κατάφερε πρόσφατα να δώσει μια ευκαιρία ζωής σε χαμηλοσυνταξιούχους που δεν ταξίδεψαν ποτέ στη ζωή τους, να γνωρίσουν την Ρωσία και τον κόσμο, μέσα από οργανωμένες περιηγήσεις, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Wheelpad

 Η Wheelpad  κατάφερε να δώσει απάντηση σε ένα πολύ βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άτομα με πρόσφατη αναπηρία. Όπως είναι φυσικό, σε τέτοιες περιπτώσεις ο μέχρι πρότινος οικείος χώρος του σπιτιού μεταμορφώνεται σε ένα αφιλόξενο πεδίο, που κάνει δύσκολη την ζωή των ατόμων με πρόσφατη αναπηρία. Με έδρα το Wilimington (New Hamshire) των ΗΠΑ, η Wheelpad δημιουργεί  προκάτ κατοικίες χαμηλού κόστους,  ειδικά σχεδιασμένες να διευκολύνουν την ζωή των ατόμων με πρόσφατες κινητικές δυσκολίες, χωρίς να χρειαστεί να αφήσουν το σπίτι τους. Οι προκάτ κατασκευές σχεδιάζονται έτσι ώστε να προσαρμόζονται στην συνολική αισθητική του οικήματος και να αποτελούν φυσική συνέχεια του σπιτιού. Δεν απαιτούν ειδικές κατασκευαστικές άδειες και τη γνωστή ταλαιπωρία που συνοδεύει την έκδοση τέτοιων αδειών.

MobileODT

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας σκοτώνει 270.000 γυναίκες ετησίως, ιδιαίτερα σε χώρες με χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα. Το ισραηλινό start up MobileODT κατάφερε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία των  smartphones για να κάνει την παγκόσμια πρόληψη, κυριολεκτικά προσιτή σε κάθε γωνιά του κόσμου. Χάρη σε μία απλή συσκευή, ο προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, γίνεται προσιτός σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Η έξυπνη συσκευή έχει ήδη γίνει ανάρπαστη και η ODT δηλώνει αδυναμία να καλύψει άλλες παραγγελίες εντός του 2015. Το start up  ήδη δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, και πρόσφατα ο CEO and Co-Founder Ariel Beery ανακοίνωσε πως η εταιρεία κάνει σχέδια για την επέκταση της σε νέες αγορές.

Seventh Generation

 Στο site της Seventh Generation μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα από προϊόντα οικιακής και προσωπικής φροντίδας. Από απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων και σακούλες σκουπιδιών, μέχρι πάνες για μωρά και χαρτί τουαλέτας.  Η “Έβδομη Γενιά” μπορεί να υπερηφανεύεται για μια διαφορετική γραμμή των προϊόντων που χρειάζεται ο καθένας μας. Αυτό που τους κάνει ουσιαστικά ξεχωριστούς είναι η ακλόνητη δέσμευσή τους για τη δημιουργία προϊόντων που σέβονται τον καταναλωτή, το περιβάλλον, τηρούν τις αρχές του fare trade και συμβάλλουν στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις επόμενες γενεές.

Μόνο θυμήσου: Mια καλή ιδέα είναι μόλις το 1% της επιτυχίας. Το υπόλοιπο 99% θα κριθεί από την αποφασιστικότητα σου να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες και να υλοποιήσεις με υπομονή, επιμονή και διορατικότητα, όλα όσα είναι απαραίτητα για την επιτυχία κάθε επιχείρησης. Το Business Mentor Greece σου προτείνει να ξεκινήσεις κάνοντας 10 βασικές ερωτήσεις στον εαυτό σου.

 

Μάθε τα πάντα για τα ΕΣΠΑ: Ξεκίνα η εκσυγχρόνισε την επιχείρηση σου λαμβάνοντας επιδότηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.