Στην Ελλάδα το γνωρίζουν λίγοι. Στο εξωτερικό όμως η δημοφιλία του ξεπερνάει κάθε πρόβλεψη. Σύμφωνα με επίσημες καταγραφές, από το Μάιο του 2014 οι χρήστες (κυρίως έφηβοι και γενιές Χ & Υ) της εφαρμογής έστειλαν 700 εκατομμύρια snaps  την ημέρα!!

Μιλάμε για το Snapchat. Το δημοφιλές app για κινητά που σου επιτρέπει να στέλνεις βίντεο και φωτογραφίες, που σε μερικά δευτερόλεπτα θα…αυτοκαταστραφούν και δεν θα μπορείς να τα ξαναδείς.

Πού οφείλει την δημοφιλία του το Snapchat?

Το Snapchat θεωρείται  μια διασκεδαστική εφαρμογή μηνυμάτων που «συλλαμβάνει» αυθόρμητες και άλλες στιγμές από τη ζωή του χρήστη και του περίγυρου του και γι΄αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους εφήβους. Μέσω αυτής, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, στη συνέχεια, να προσθέσει μια λεζάντα ή doodle ή γραφικό και να το στείλει σε έναν ή πολλούς φίλους. Οι φίλοι του χρήστη μπορούν να δουν αυτό το snap έως και 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αυτό εξαφανίζεται. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να προσθέσεις στην «ιστορία» του, μια συλλογή 24 ωρών από τις φωτογραφίες και τα βίντεο του, τα οποία θα μεταδίδονται στον κόσμο ή απλά τους οπαδούς του.

Λόγω της μεγάλης δημοτικότητας του Snapchat, το Facebook φέρεται να πρόσφερε για την απόκτηση του $ 3 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό οι ιδρυτές της Snapchat αρνήθηκαν την προσφορά. Δεν είναι τυχαίο πως η Facebook ξεκίνησε αργότερα μια παρόμοια εφαρμογή (Slingshot), η οποία απέτυχε.

Παρακάτω ακολουθούν μερικοί όροι και φράσεις που χρησιμοποιούν οι  Snapchatters ανά τον κόσμο:

Snapchatters: Οι χρήστες του Snapchat

Snaps: Φωτογραφίες ή βίντεο που λαμβάνονται μέσω Snapchat (μπορείς να στείλεις ένα snap σε άλλο snapchatter, αλλά ο παραλήπτης μπορεί να το δει μόνο για 10 δευτερόλεπτα πριν εξαφανιστεί για πάντα)

Snapback: Η απάντηση σε ένα snap που έλαβες

Story: Ένα snap που μπορείς να γνωστοποιήσεις στους followers σου, δίνοντας τους την δυνατότητα να το δουν απεριέριστες φορές στα στενά όμως όρια ενός 24ώρου)

Scores: Ο συνολικός αριθμός των snaps που έχεις στείλει και λάβει (εμφανίζεται δίπλα στο όνομά σου, στη λίστα επαφών των φίλων σας και το αντίστροφο)

Chat: Η ανταλλαγή ιδιωτικών μηνυμάτων μεταξύ φίλων

Here: Ένα χαρακτηριστικό που σου επιτρέπει να ξεκινήσεις ένα ζωντανό βίντεο chat μέσα σε ένα άμεσο μήνυμα

Πώς συνδέομαι με το Snapchat?

H εφαρμογή είναι επίσημα διαθέσιμη μόνο για Iphone & Android κινητά.

Μάθε πώς να χρησιμοποιήσεις το snapchat σε αυτό το βίντεο

Digital Marketing: Κάνε τα social media, σύμμαχο της επιχείρησης σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.