Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε στο site imerisia.gr και παρουσιάζει μια πλατφόρμα δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος.

Μετά το τέλος του άρθρου προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την καλύτερη ενημέρωση σας!

Το άρθρο:

Με δεδομένη την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα και διεθνώς η Smoolis, μια ελληνοελβετική startup με έδρα τη Ζυρίχη της Ελβετίας, ανέπτυξε μία εύχρηστη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπει στον καθένα να δημιουργήσει οικονομικά, γρήγορα και απλά το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Smoolis αποτελεί τη λύση για οποιοδήποτε θέλει να αποκτήσει το δικό του e-shop χωρίς να απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού και ευρύτερες τεχνικές δεξιότητες. Η διαδικασία είναι γρήγορη και απλή. Κατ’ αρχήν, ο χρήστης μπαίνει στο www.smoolis.com και δημιουργεί δωρεάν ένα δικό του λογαριασμό, συμπληρώνοντας και το όνομα του e-shop που θέλει να δημιουργήσει.

Στη συνέχεια, διαλέγει ένα έτοιμο δωρεάν template από τη διαθέσιμη λίστα των templates που έχoυν σχεδιαστεί από επαγγελματίες designers του Smoolis. Τέλος, προσθέτει τα προϊόντα με τις τιμές τους στο e-shop του σε όποια γλώσσα επιθυμεί και ξεκινά να πουλά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του. Η χρήση της πλατφόρμας είναι δωρεάν για τις πρώτες 14 ημέρες για όσους χρησιμοποιούν το Smoolis για πρώτη φορά.

Ουσιαστικά, το Smoolis αποτελεί την ελληνοελβετική «απάντηση» στις άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, φέροντας όμως μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως ότι μπορεί κανείς να δημιουργήσει το δικό του e-shop σε οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες 58 γλώσσες και 116 εθνικά νομίσματα (multilingual και multicurrency platform). Επίσης, τo Smoolis αποτελεί μια ιδιαίτερα οικονομική λύση, προσφέροντας όλες τις επιμέρους λειτουργίες και χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένα σύγχρονο e-shop για να λειτουργήσει. Επομένως, δεν απαιτείται η εγκατάσταση επιμέρους apps, plugins ή features, που σε άλλες περιπτώσεις αυξάνουν το τελικό κόστος για αυτόν που θέλει να δημιουργήσει ένα e-shop.

Σημειωτέον πως δεν υφίστανται κρυφές χρεώσεις. O κάτοχος του e-shop πληρώνει μόνο την πλατφόρμα του Smoolis και όχι και ποσό από τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού του καταστήματος, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Επίσης, η πλατφόρμα είναι “φιλική” όσον αφορά τις φορητές συσκευές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυτός που επιλέγει να δημιουργήσει το ηλεκτρονικό του κατάστημα μέσω του Smoolis δεν χρειάζεται να δημιουργήσει mobile application για το e-shop του αφού η πλατφόρμα προσαρμόζεται στις διαστάσεις της οθόνης κάθε κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτας (responsive).

Η Smoolis ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2014 με έδρα τη Ζυρίχη της Ελβετίας, από δύο Ελληνίδες αδερφές, τη Δέσποινα και τη Χριστίνα Κοσμούλη. Διατηρώντας το δικό τους web agency, ένας μεγάλος αριθμός πελατών ζητούσε πολυγλωσσικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Αδυνατώντας να βρουν στην αγορά μία έτοιμη λύση που θα ικανοποιούσε τις πολυποίκιλες ανάγκες των πελατών τους, οι δύο αδερφές αποφάσισαν να αναπτύξουν τη δική τους πλατφόρμα μέσα από την οποία θα μπορούσε κάποιος να χτίσει το δικό του e-shop πολύ πιο εύκολα και οικονομικά σε σύγκριση με τις ανεπαρκείς υφιστάμενες λύσεις στην αγορά.

Από το λανσάρισμα της πλατφόρμας μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει προσελκύσει πελάτες από 34 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελβετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Μαλαισία, η Ταϊβάν, το Κουβέιτ αλλά και η Ελλάδα.

Σύντομα θα προστεθούν στην πλατφόρμα μια σειρά από επιπλέον λειτουργίες όπως και ένα ξεχωριστό σύστημα για την εύκολη δημιουργία websites.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας η Business Mentor παραθέτει τα παρακάτω στοιχεία:

Όπως αναφέρεται στο άρθρο οι πρώτες 14 μέρες είναι δωρεάν. Οι χρεώσεις αν επιλέξετε να συνεχίσετε με την συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι αναλυτικά οι εξής:

 

Επίσης πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι για την διατήρηση ενός e-shop, απαιτείται στην ουσία η ύπαρξη μιας σελίδας στον ιστό. Συνεπώς πρέπει να προβείτε στην κατοχύρωση ενός domain για το site σας. Με πιο απλά λόγια δηλαδή το www.επιθυμητόόνομα.gr . Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε πληκτρολογώντας το όνομα που θέλετε και τις καταλήξεις που επιθυμείτε να δείτε το κόστος για ένα η περισσότερα έτη: www.hyperhosting.gr

Τέλος αν είσαι νέος στον χώρο να γνωρίζεις ότι πρέπει να γίνει έναρξη στην εφορία αφού το ηλεκτρονικό κατάστημα έχει τις ίδιες υποχρεώσεις όπως ένα απλό κατάστημα λιανικού εμπορίου. Υπολόγισε λοιπόν και τα έξοδα της ασφάλειας στον ΟΑΕΕ που για έναν ελεύθερο επαγγελματία ανάλογα με την κλίμακα, είναι ανά μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.