Το Snapchat σίγουρα γνωρίζει το κοινό του. Σύμφωνα με την αναφορά της Pew Research την χρονιά που μας πέρασε τα γραπτά μηνύματα ήταν ο κυρίαρχος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των εφήβων, με το 55% στις ηλικίες 13 με 17 να στέλνει γραπτά μηνύματα σε φίλους κάθε μέρα.

Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο website social media today(http://www.socialmediatoday.com/), το νεανικό κοινό, ηλικίες 18-24, ολοένα και εγκαταλείπει τα άλλα κοινωνικά δίκτυα και περνά όλο και περισσότερο χρόνο στο snapchat, βάζοντας το σε κυρίαρχη θέση και αφήνοντας πίσω τα facebook, Instagram, twitter. 3 στους 5 χρήστες αυτών των ηλικιών χρησιμοποιούν τώρα ενεργά αυτήν την εφαρμογή περισσότερο από κάθε άλλη.

Αυτή η άποψη ενισχύεται και από αρκετές άλλες έρευνες, και αυτό φαίνεται και στη ραγδαία ανάπτυξη εφαρμογών όπως το Facebook Messenger, WhatsApp και το Kik. To Snapchat έχει τεράστια ανάπτυξη, αν και δεν θεωρείται κατ’ ανάγκη αποκλειστικά ως εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, αυτή καθαυτή. Αυτό βέβαια πρόκειται ν αλλάξει.

Πριν λίγες μέρες, το Snapchat ανακοίνωσε μια σημαντική αναβάθμιση της πλατφόρμας μηνυμάτων και των χαρακτηριστικών σύνδεσης, με την προοπτική ν αλλάξει το παιχνίδι των μηνυμάτων σε όλους τους τομείς.

Χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις νέες και αναβαθμισμένες λειτουργίες, το snapchat έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό εργαλείο μηνυμάτων, που λειτουργεί άψογα στην γενικότερη εμπειρία του snap. Όπως συμβαίνει και στις περισσότερες προσθήκες εφαρμογών, θα σου αρέσει πολύ να δείξεις στους φίλους σου πόσο τέλειες είναι όλες αυτές οι νέες λειτουργίες.

Ας δούμε πως λειτουργεί

Πρώτα από όλα, τώρα πια μπορείς να κάνεις και κλήσεις μέσω του Snapchat, ακόμη και αν ο αποδέκτης δεν ανταλλάσσει ήδη μηνύματα μαζί σου.

Μόλις σε καλέσουν, έχεις την επιλογή να αποδεχτείς μια βιντεοκλήση, να την παρακολουθήσεις ή να την αγνοήσεις.

 Το πιο ωραίο είναι πως αν επιλέξεις να την παρακολουθήσεις, μπορείς να απαντήσεις στην βιντεοκλήση μέσω γραπτού μηνύματος αντί να ανοίξεις την κάμερα σου – καλό για τις στιγμές που έχεις μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι και έχεις χάλια μαλλιά και κουρασμένα μάτια.

 

 Από εδώ μπορείς να κάνεις μια συζήτηση σε διαφορετικές κατευθύνσεις – μπορείς να ελαχιστοποιήσεις το βίντεο και να το κάνεις να μοιάζει περισσότερο με chat.

Μπορείς να στείλεις αυτοκόλλητα – το Snapchat έχει πάνω από 200 αυτοκόλλητα διαθέσιμα, δίνοντας στους χρήστες νέους τρόπους να εκφραστούν (αυτό εξηγεί και την πρόσφατη εξαγορά της bitmoji, αν και δεν οφείλεται σ αυτά η εκτόξευση του).

 

Μπορείς να στείλεις και τα δικά σου εικονίδια gif μέσω μιας νέας επιλογής που ονομάζεται video notes, με μέγιστη διάρκεια 10 δευτερόλεπτα, τα οποία μπορείς να βιντεοσκοπήσεις και να ανταλλάξεις με φίλους, αν αυτοί πατήσουν πάνω στην εικόνα.

 

Μπορείς να στείλεις επίσης και ηχογραφημένο μήνυμα – ένα σύντομο ηχητικό μήνυμα το οποίο είναι ενσωματωμένο μέσα στο chat.

Μπορείς να στείλεις πολλαπλές φωτογραφίες στο chat, όπου την κάθε μια από αυτές μπορείς να επεξεργαστείς μέσω των εργαλείων ζωγραφικής του snapchat, και μπορείς να στείλεις φωτογραφίες τόσο σε ηχητικές όσο και βίντεο κλήσεις.

 

Επιπλέον, μπορείς να κάνεις εναλλαγή αυτών των επιλογών πηγαίνοντας από τη μία στην άλλη – αν είσαι σε βίντεο κλήση και θέλεις να την αλλάξεις σε γραπτά μηνύματα, μπορείς, στη σειρά χωρίς να χρειάζεται να αρχίσεις την συνομιλία από την αρχή. Αν από την άλλη, ανταλλάσσεις γραπτά μηνύματα και θέλεις να μετατρέψεις την συνομιλία σε κλήση, μπορείς. Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση των διαφόρων τύπων των διαδραστικών επιλογών δεν είναι διαθέσιμη σε καμία άλλη πλατφόρμα, και θα ξετρελάνει αναμφίβολα τους 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε καθημερινή βάση του Snapchat – το 60% των οποίων είναι ιδιαίτερα ενεργοί αφού περνούν πάνω στο 30 λεπτά τη μέρα στην εφαρμογή.

Επιπλέον, το ιστορικό του Snapchat θα λειτουργεί αυτόματα, που σημαίνει πως την στιγμή που θα έχεις δει μια ιστορία (ή θα έχεις βαρεθεί και θέλεις να παρακάμψεις), η επόμενη ιστορία στη λίστα σου θα ξεκινάει αυτόματα, κάνοντας το πιο εύκολο να δεις περισσότερα στην πλατφόρμα.

H ενημέρωση είναι το τελευταίο βήμα για συνεχή εξέλιξη του snapchat από trendy εφαρμογή των εφήβων σε μια πλήρως ανεπτυγμένη πλατφόρμα επικοινωνίας – και το μεγάλο βήμα έγινε. Όπως είδαμε πιο πάνω, είναι από αυτές τις ενημερώσεις που θέλεις να δεις και να μιλάς σχετικά, και αυτό αναμφίβολα δημιουργεί την ανάγκη για περισσότερη προσοχή τόσο από χρήστες όσο και από τους μη-χρήστες.

Δίνοντας σου την ευκολία να αλλάζεις μεταξύ των διάφορων λειτουργιών chat και των άλλων επιλογών, χωρίς αμφιβολία όλο και περισσότεροι χρήστες θα θέλουν να δοκιμάσουν τα νέα εργαλεία, φέρνοντας νέα ματιά στην εφαρμογή και δίνοντας τους την ευκαιρία  να ανταλλάσσουν μηνύματα που δεν έχουν σχέση με καμίας άλλης πλατφόρμας. Αναμφίβολα θα δούμε παρόμοια εργαλεία να εμφανίζονται σε ανταγωνιστικές εφαρμογές σύντομα, αλλά και πάλι, το snapchat θα έχει κυρίαρχο ρόλο, καθώς θα αυξάνεται η δημοτικότητα του και το κόλλημα των χρηστών σ αυτό, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι αυτή η εφαρμογή θα σταθεροποιηθεί για τα καλά στην καθημερινή ζωή των χρηστών της.

Είναι μια πολύ έξυπνη ενημέρωση από το Snapchat, που για ακόμη μια φορά δείχνει πως κατανοεί το κοινό του και τα θέλω των χρηστών του. Παρέχοντας τους αυτό που χρειάζονται, η εφαρμογή γίνεται ακόμη πιο ελκυστική και σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα, προσελκύοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους μέσω της υπεράσπισης της εφαρμογής αλλά και της «από στόμα σε στόμα» διαφήμισης της.

Αν δεν συμπαθείς το Snapchat και την ιδέα ότι είναι το trend των εφήβων, ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσεις. Με κάθε ενημέρωση το snapchat γίνεται όλο και πιο σημαντικό – και αξίζει να του δώσεις σημασία.

Digital Marketing: Κάνε τα social media, σύμμαχο της επιχείρησης σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.