Το Content Writing είναι πλέον μια ολόκληρη επιστήμη που εξελίσσεται σε 6 φαινομενικά απλά βήματα. Δεν αρκούν όμως μόνο αυτά για να πετύχεις τους στόχους σου.

Το website μιας επιχείρησης  αποτελεί την βιτρίνα του. Στην σημερινή εποχή, που τα πάντα τείνουν να γίνονται ηλεκτρονικά κανείς επιχειρηματίας δεν μπορεί να απέχει από την ηλεκτρονική παρουσία. Αρκεί απλά η δημιουργία ενός website; Πόσο απαραίτητο είναι το content writing;

Το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί απλά με την παρακάτω σκέψη. Αν είχατε ένα κατάστημα που πουλούσε ρούχα θα βάζατε ποτέ στην βιτρίνα του απλά ένα πουκάμισο; Θα τοποθετούσατε ποτέ δέκα διαφορετικά ήδη ρούχων χωρίς να είναι τακτοποιημένα το ένα πάνω στο άλλο; Νομίζω πως όχι!

Όπως ακριβώς το  καλύτερο περιεχόμενο που έχετε προς πώληση πρέπει να είναι όμορφα τοποθετημένο στην βιτρίνα σας ώστε να προσελκύει τους πελάτες, έτσι και το website σας πρέπει να είναι εμπλουτισμένο με ποιοτικό περιεχόμενο (content writing), ευανάγνωστο και να προσελκύει τους χρήστες να παραμείνουν στην σελίδα σας.  

Τα παρακάτω infographics που δημιούργησε το support team του Business Mentor, εξηγούν τα 6 βήματα στο ταξίδι κάθε χρήστη, πριν το Content Writig επιτύχει τον στόχο του, αλλά και κάποια βασικά μυστικά του Content writing. 

Το ιντερνετικό ταξίδι του χρήστη σε 6 βήματα ή πως το Content writing εκπληρώνει τους στόχους του:

  1. Δημιουργείς περιεχόμενο
  2. Οι χρήστες κάνουν κλικ στο post σου
  3. Αν τους αρέσει το θυμούνται
  4. Αν το θυμούνται το πιθανότερο είναι πως θα σε ξαναεπισκεφθούν 
  5. Σιγά σιγά χτίζεις σχέσεις εμπιστοσύνης
  6. Όταν χρειαστούν το προϊόν σου σε αναζητούν 

content writing infographic

 

Αν αυτό το ταξίδι σου ακούστηκε κατανοητό και θέλεις να ασχοληθείς πιο σοβαρά με το Content Writing, στο παρακάτω infographic θα βρεις 12 από τα βασικά μυστικά που γνωρίζουν όλοι οι Content Writers.  

content writing οδηγός

Απέκτησε το προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών, με την συγγραφή κειμένων που θα προσελκύσουν το κοινό.