Ας υποθέσουμε ότι αποφασίζεις να φτιάξεις ένα γλυκό. Προσθέτεις όλα τα υλικά, ανακατεύεις με το μίξερ, το βάζεις στο ψυγείο και μόλις παγώσει και είναι έτοιμο, θυμάσαι ότι ξέχασες να προσθέσεις ζάχαρη!

Είτε τώρα θα πρέπει να σερβίρεις ένα άνοστο γλυκό, είτε θα πρέπει να ξεκινήσεις την διαδικασία ξανά από την αρχή, ξοδεύοντας διπλάσιο χρόνο, ενέργεια και κόπο.

Δυστυχώς συναντάμε καθημερινά, ανθρώπους με επιχειρήσεις οι οποίες έχουν μόνο ηλεκτρονική παρουσία με ένα website και ένα eshop και κάνουν το ίδιο λάθος με το παράδειγμα. Αγνοούν την συμμετοχή ενός επαγγελματία του SEO, με αποτέλεσμα να μην γίνονται όλα τα απαραίτητα βήματα για να εμφανίζεται το eshop σε υψηλές θέσεις αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης.

Τα καλά αποτελέσματα δεν μπορούν να έρθουν χωρίς τις κατάλληλες ενέργειες. Ένα website ή ένα eshop, πρέπει να χτιστεί ολοκληρωμένα από την αρχή χωρίς να αγνοηθεί η μεγάλη συμβολή του SEO στην επιτυχία του. Διαφορετικά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τα αντίθετα από τα αναμενόμενα με μεγάλη σπατάλη χρόνου και χρημάτων.

Μην παραβλέπεις το SEO:

seo profit

Αν επιθυμείς υψηλές πωλήσεις και σημαντικό κέρδος από το ηλεκτρονικό σου κατάστημα, πρέπει να κατανοήσεις το πόσο σημαντικό είναι το SEO. Τα πιο πετυχημένα ηλεκτρονικά καταστήματα, είναι αυτά που έχουν εφαρμόσει από την αρχή τις τεχνικές SEO, διότι γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα αν αποφασίσουν αργότερα να ζητήσουν την βοήθεια ενός SEO specialist.

Πριν ολοκληρώσεις την δομή των πληροφοριών του eshop σου, την δομή και τον σχεδιασμό του website σου, την οργάνωση του περιεχομένου και την δημιουργία ενός πλάνου για το πότε θα προχωράς σε δημοσιεύσεις προς το κοινό πρέπει να γνωρίζεις πως το SEO θα συμβάλλει σε όλα τα παραπάνω.

Αν αναρωτιέσαι γιατί είναι τόσο σημαντικό το SEO, σκέψου ότι είχες ένα πραγματικό κατάστημα. Αν η βιτρίνα σου ήταν σε ένα σημείο που δεν θα μπορούσε να δει κανείς, υπήρχε περίπτωση να κάνεις πωλήσεις; Το ίδιο συμβαίνει και στον ψηφιακό κόσμο. Οι βιτρίνες των καταστημάτων εντοπίζονται στις μηχανές αναζήτησης. Όσο πιο ψηλά εμφανίζεται το ηλεκτρονικό σου κατάστημα στα οργανικά αποτελέσματα, τόσο πιο πιθανό είναι να προσελκύσεις πελάτες.

Δεν έχει σημασία αν είσαι γνωστός επιχειρηματίας, με προηγούμενες επιτυχίες σε βήματα που έκανες στην εκτός διαδικτύου αγορά. Στον ψηφιακό κόσμο όλοι ξεκινάνε από το μηδέν και με ίσους όρους και το πετυχημένο SEO είναι αυτό που μπορεί να σου δώσει το προβάδισμα.

Το SEO είναι ο αφανής συνεργάτης σου:

seo συνεργατης

Πολλοί επιχειρηματίες έχουν την άποψη πως ένας σύμβουλος SEO, το μόνο που κάνει είναι να αναζητεί λέξεις-κλειδιά και να προτείνει πως αυτές θα εισαχθούν στο eshop και έτσι αυτό θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις των οργανικών αποτελεσμάτων. Η αλήθεια απέχει πολύ από αυτήν την άποψη.

Ο σύμβουλος σου υπεύθυνος για το SEO, θα βοηθήσει να βελτιωθεί η εμπειρία του χρήστη μέσα στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα, ώστε να το νιώθει φιλικό περιβάλλον προς αυτόν και να μπορεί εύκολα να εντοπίσει τις πληροφορίες που αναζητάει. Επίσης είτε εσένα, είτε οποιονδήποτε έχεις ορίσει να χειρίζεται το ηλεκτρονικό σου κατάστημα, θα σε βοηθήσει να μάθεις ότι χρειάζεται σχετικό με το περιεχόμενο και την δομή που πρέπει να έχει το website.

Σίγουρα όλα ξεκινάνε από την αναζήτηση και προσθήκη των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών. Το εξαιρετικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι με τον σύμβουλο SEO, θα κατανοήσεις γιατί οι συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά έχουν την μεγαλύτερη απήχηση στο πελατολόγιο, τι ακριβώς ζητάνε οι χρήστες και πως θα ικανοποιήσεις τις ανάγκες τους.

Θα είσαι έτοιμος να κατανοήσεις:

  • Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανάγκες των πελατών σου

  • Ποιες λύσεις αναζητάνε μέσα από τα προϊόντα σου

  • Τι ακριβώς θέλουν να τους προσφέρει το προϊόν σου και ποιες είναι οι περίοδοι που το αναζητούν πιο πολύ

  • Πως μπορείς να τους πλησιάσεις και να επικοινωνήσεις μαζί τους

Και πολλά ακόμα πλεονεκτήματα, τα οποία στο τέλος θα σε έχουν βοηθήσει στο να αναπτύξεις μια προσωπική σχέση με το πελατολόγιο σου, κάνοντας το να σε εμπιστεύεται και να μην αναζητεί κανέναν άλλον για να προμηθευτεί τα απαραίτητα για τις ανάγκες του.

To SEO, θα δώσει μεγάλη προώθηση στα εταιρικά σου προϊόντα, θα αυξήσει συντομότερα τα κέρδη σου και θα ισχυροποιήσει την θέση σου σαν επιχείρηση στον ψηφιακό κόσμο, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού.

Αναλυτικά τι θα προσφέρει το SEO στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα:

seo advantages

  1. Η έρευνα και η ανάλυση των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αναλυτικά στοιχεία που θα προκύψουν θα σε βοηθήσουν για τις προβλέψεις πωλήσεων, την πρόβλεψη κερδών και το ROI(Return of investment)

  2. Θα γνωρίζεις ποια πράγματα αποτελούν προτεραιότητα για την επιχείρηση σου, ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα αλλά και ποιες μπορούν να καθυστερήσουν

  3. Θα είσαι σίγουρος ότι το ηλεκτρονικό σου κατάστημα, ΄΄χτίστηκε΄΄ σωστά από την αρχή και απέφυγες λάθη τα οποία θα σου κοστίσουν χρόνο και χρήμα

  4. Το website σου θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής, αλλά θα έχει και την κατάλληλη δομή να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές αλλαγές

  5. Δεν θα χρειάζεται να ξοδεύεις μεγάλα ποσά για τον επανασχεδιασμό του website σου, λόγω του ότι θα έχει δομηθεί σωστά και θα αρκούν μικρότερες αναβαθμίσεις

Για να συμβούν όλα τα παραπάνω να θυμάσαι. Το ότι θα χρειαστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σχετικές με το search engine optimization, είναι το μόνο σίγουρο. Φρόντισε να τις έχεις κάνει από την αρχή για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα και να αποφύγεις προβλήματα αργότερα τα οποία σίγουρα θα σου κοστίσουν αρκετά και σε χρήματα αλλά και σε χρόνο που θα ήταν προτιμότερο να διαθέσεις για να βελτιώσεις άλλα θέματα της επιχείρησης σου.

Αξιοποίησε το Search Engine Optimization και δες το website σου να εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις αποτελεσμάτων στις οργανικές αναζητήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.