Τα Facebook stories περνάνε σε ένα άλλο επίπεδο της επικοινωνία με τους φίλους μας στο Facebook. Και είναι μόνο η αρχή… Μάθε τι είναι και πώς λειτουργούν βήμα βήμα.

facebook stories. Business mentor

Λίγα λόγια για το παρασκήνιο

Στις 28 Μαρτίου η Facebook ανακοίνωσε μια πρόσθετη λειτουργία για τους χρήστες της. Τα Facebook Stories. Μόνο που αυτήν η λειτουργία δεν είναι καινοτόμα. Τουλάχιστον όχι για τους χρήστες του Snapchat, που είναι εξοικειωμένοι με τα stories εδώ και καιρό.

Ναι, τα Facebook stories θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ο κλώνος μιας αγαπημένης λειτουργίας των Snapchatters. Μια αντιγραφή. Όμως η ιστορία του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου, μας επιτρέπει να μαντέψουμε, πως σύντομα θα βρει τρόπους να προσθέσει λειτουργίες. Να εξελίξει περαιτέρω τα Facebook Stories με τέτοιο τρόπο, που θα μπορεί να φέρει ξανά πίσω, πολλούς χρήστες του Snapchat.

 

Τι είναι τα Facebook Stories

Είναι ένας ακόμη  τρόπος να επικοινωνήσεις με τους φίλους που εσύ επιλέγεις, χρησιμοποιώντας διάφορα εφέ.

Ξεκινώντας επίσημα από αυτήν την εβδομάδα, στο προσωπικό προφίλ κάθε χρήστη (μόνο) σε IOS Android, υπάρχει μια σειρά από εικονίδια. Θα τα βρεις στην κορυφή της σελίδας σου (βλ. εικόνα 1).

Facebook stories_Business Mentor

      Εικόνα 1

BHMA 1

Πατώντας το εικονίδιο “Η ιστορία σας” αυτόματα ανοίγει η νέα κάμερα της Facebook. Αν θέλεις να τραβήξεις φωτογραφία, αρκεί ένα πάτημα του κεντρικού κουμπιού λήψης, όπως ακριβώς κάνεις με κάθε φωτογραφική κινητού. Αν θέλεις να τραβήξεις βίντεο, θα πρέπει να πατάς παρατεταμένα, το κουμπί λήψης. Όταν είσαι έτοιμος να ολοκληρώσεις την λήψη, απλά αφήνεις το κουμπί λήψης.

 

BHMA 2

Όταν ολοκληρώσεις την λήψη σου, πειραματίσου με τα εφέ που δίνει η νέα κάμερα της Facebook. Είναι εξαιρετικά. Θα πρέπει να τα δοκιμάσεις όλα, πριν τα κρίνεις ως φτωχά. Δεν είναι. Εξάλλου η ιστορία της Facebook μας επιτρέπει να μαντέψουμε πως μήνα με τον μήνα, θα προσθέτονται νέα πρωτότυπα εφέ και άλλες λειτουργίες. Αξίζει λοιπόν να ξεκινήσεις την αναζήτηση σου από σήμερα.

Εδώ ένα βίντεο που φτιάξαμε με αυτά τα εφέ, εν ώρα γραφείου.

 

BHMA 3

Όταν είσαι πλέον έτοιμος/η να δημοσιεύσεις, απλά πατάς το βελάκι στην κεντρική οθόνη σου. Μην ανησυχείς. Δεν θα δημοσιευτεί τίποτε χωρίς την έγκριση σου σε αυτό το στάδιο.

Η Facebook με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της εικόνας ή του βίντεο σου, σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις ποιοι θα δουν την δημοσίευση σου. Αυτός μπορεί να είναι μόνο ένας φίλος σου ή όλοι οι φίλοι του λογαριασμού σου. Τέλος μπορείς να επιλέξεις η δημοσίευση αυτή να είναι δημόσια. Εδώ είναι σημαντικό να θυμάσαι πως αυτά τα stories δεν εμφανίζονται στο timeline σου. Εκτός κι αν επιλέξεις να τα ανεβάσεις μόνος/η σου. (Με την διαδικασία που περιγράψαμε προηγουμένως. “Κατεβάζοντας”  το βίντεο στο κινητό σου και ανεβάζοντας το στο Facebook προφίλ σου).

 

BHMA 4

Όταν ολοκληρωθεί η  δημοσίευση, δώσε 1-2 λεπτά στην Facebook να κάνει τα μαγικά της. Τώρα ξαναγυρνώντας στην κορυφή του προφίλ σου, ξαναπάτα «Η ιστορία σας».

Έτσι, όχι μόνο θα μπορείς να την ξαναδείς, αλλά και να την κατεβάσεις στο κινητό σου. Μια πολύ βοηθητική λειτουργία για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τα βίντεο τους και με άλλους τρόπους.

Τώρα που πλέον είσαι εξοικειωμένος με τα Facebook stories το μόνο που έχεις να θυμάσαι, είναι πως όπως στο Instagram, τα Facebook stories εμφανίζονται για μόλις ένα 24ωρο στους χρήστες που έχεις επιλέξει. Καλή επιτυχία!

 

Συνοψίζοντας

Τα Facebook Stories ήρθαν για να μείνουν. Η νέα λειτουργία, δίνει στους χρήστες του Facebook την δυνατότητα, να εξελίξουν την επικοινωνία τους σε ένα άλλο επίπεδο, επιλέγοντας ποιος θα δει τις αναρτήσεις τους.

 

Σχετικά άρθρα

15 Λόγοι να μπλοκάρει το Facebook τον λογαριασμό σου

Διαστάσεις εικόνων για τα social media. Πλήρης οδηγός 2021.

Facebook 2FA ταυτότητα 2 παραγόντων. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις.