Steemit. To νέο κοινωνικό δίκτυο που ανατρέπει όσα ξέραμε καθώς…αμείβει τους χρήστες του! Αν και βασισμένο στην τεχνολογία του μέλλοντος (blockchain), είναι φιλικό προς τον χρήστη και εύκολο να συμμετέχει κανείς. Σε αυτό το άρθρο λύνουμε κοινές απορίες για το πώς λειτουργεί. 

Steemit. τι είναι &πώς λειτουργεί. BusinessMentor

Σε προηγούμενο μου άρθρο, υποσχέθηκα στους αναγνώστες μας να εξηγήσω περισσότερα για το πώς λειτουργεί το Steemit. To νέο κοινωνικό δίκτυο που ανατρέπει όσα ξέραμε ως σήμερα, καθώς βασίζετε στην πρωτοπόρα blockchain τεχνολογία και…αμείβει τους χρήστες του!

Η αλήθεια είναι πως δεν φανταζόμουν την απήχηση αυτού του άρθρου, πολύ δε περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού μας για το Steemit!

Χαίρομαι για πολλούς λόγους. Αν το αναγνωστικό μας κοινό, είναι ανοιχτό στο να υιοθετεί νέες τεχνολογίες, αυτό σημαίνει πως έχουμε ακόμη ελπίδες ως χώρα. Υπάρχουν λοιπόν οι εξαιρέσεις του κανόνα! Είναι αυτοί που δεν φοβούνται τις αλλαγές. Αυτοί που ακούν, μαθαίνουν, τολμούν και πειραματίζονται. 

Σε αυτούς αφιερώνω αυτό το άρθρο και είμαι σίγουρη ότι θα το εκτιμήσουν και θα μπορέσουν να διακρίνουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσω του Steemit.

Για τους υπόλοιπους, την πλειοψηφία των Ελλήνων, που έχει αποδείξει με τις επιλογές της, πως αντιπαθεί την καινοτομία,  γιατί δεν της αρέσει να ξεβολεύεται από τα γνωστά και καθιερωμένα, (ακόμη κι όταν η ζωή μας έχει υποτιμηθεί στον υπέρτατο βαθμό) θα ήθελα να τολμήσω μια πρόβλεψη.  

Τις αλλαγές που τόσο φοβούνται, θα τις βρουν μπροστά τους. Και κάποια στιγμή, θα αναγκαστούν να τις υιοθετήσουν. Όπως ακριβώς έγινε με την πρωτοεμφάνιση του ίντερνετ ή του Facebook. Μόνο που ειδικά για το Steemit, θα έχουν χάσει το εξαιρετικό πλεονέκτημα του early adopter. Με ότι αυτό σημαίνει. 

Πριν σας ξεναγήσω στον νέο πλανήτη του Steemit θα ήθελα να πω, πως το άρθρο που ακολουθεί, το πρωτοδημοσιεύσαμε στο Steemit και είναι κατά ένα μεγάλο μέρος, μετάφραση των κειμένων του Steemit προσαρμοσμένων στις ανάγκες της Ελληνικής γλώσσας. Την μετάφραση αυτή προσφέρθηκε να κάνει ένας αναγνώστης μας, ο Γιώργος Λαζάρου, φοιτητής αρχιτεκτονικής από την Πάτρα.  Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και υπολογίζουμε στην βοήθεια του και για άλλες μεταφράσεις.  Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. 

το λογότυπο του steemit 

Εικόνα 1:Το λογότυπο του Steemit.

 

 

Τι είναι το Steemit

To Steemit είναι ένα νέο κοινωνικό δίκτυο. Μην βιαστείς να το φανταστείς σαν το Facebook ή το Twitter. Όχι. Το Steemit είναι πιο κοντά στην λογική των δημοφιλών κοινωνικών δικτύων (τουλάχιστον στο εξωτερικό) όπως Reddit, Quora κλπ. Η ιδιαιτερότητα του είναι πως βασίζεται στην blockchain τεχνολογία και είναι είναι η πρώτη ουσιαστικά πλατφόρμα που αμείβει (με ολοκληρωμένο τρόπο) τους χρήστες της για να γράφουν ή να ψηφίζουν καλό περιεχόμενο (content).

Οι αμοιβές αυτές γίνονται με Steem coins, ψηφιακά νομίσματα που μπορεί να διαπραγματευτεί κανείς στα γνωστότερα exhanges ψηφιακών νομισμάτων.

To Steemit.com ουσιαστικά επαναπροσδιορίζει τον όρο “κοινωνικό δίκτυο” χτίζοντας μια νέα ζωντανή, δραστήρια κοινότητα χρηστών που για πρώτη φορά, αμείβεται για να μοιράζεται χρήσιμο περιεχόμενο, απολαμβάνοντας παράλληλα τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας (social economy).

Αν σκεφτείς πως υπάρχουν ήδη εκατομμύρια δυσαρεστημένοι χρήστες (κυρίως της γενιάς Ζ, αλλά και προηγούμενες γενιές) από τον τρόπο που η  Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα ελέγχουν το περιεχόμενο που βλέπουμε,  μπορείς να εξηγήσεις το γιατί το Steemit βρήκε μεγάλη απήχηση  από τις πρώτες μέρες του λανσαρίσματος του. 

steemit αρχική σελίδα. businessmentor

Εικόνα 2:Η home page του Steemit. Μας αρέσει γιατί είναι απλή και χρηστική, χωρίς περιττές λειτουργίες (κάνε διπλό κλικ επάνω στην εικόνα για να την μεγαλώσεις)

 

 

Από πού προέρχονται τα νομίσματα ?

H blockchain τεχνολογία του Steem με βάση το white paper, δημιουργεί διαρκώς ψηφιακά νομίσματα (με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα), για να ανταμείψει τους δημιουργούς περιεχομένου και τους επιμελητές (curators) στο steemit.com.

Κάποια από αυτά τα ολόφρεσκα ψηφιακά νομίσματα, μεταφέρονται στους χρήστες που προσθέτουν αξία στο Steemit. Η αξία αυτή φτάνει στους χρήστες όταν ποστάρουν χρήσιμα άρθρα, κάνουν εποικοδομητικά σχόλια ή ψηφίζοντας θετικά (upvote) στα ποστ άλλων χρηστών.

Τα υπόλοιπα steem coins, μοιράζονται στους κατόχους Steem Power και στους witnesses που υποβοηθούν την blockchain.

χρήστες steemit. businessmentor

Εικόνα 3: Το Steemit ανταμείβει τους χρήστες του

 

Από πού προκύπτει η αξία αυτών των νομισμάτων?

Στην βάση του, το Steem είναι ένα απλό points system. Παρόλα αυτά, επειδή αυτό το points system είναι βασισμένο στην blockchain τεχνολογία, οι πόντοι αυτοί δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να ανταλλάσσουν τους πόντους αυτούς, με το ψηφιακό νομίσματα (token) Steem.

Οι άνθρωποι μπορούν να αγοράζουν και να πουλούν αυτό το νόμισμα σε γνωστά ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων όπως  Bittrex, Poloniex κ.ά . Κάποιοι άλλοι, απλά επιλέγουν να το κρατούν γιατί επενδύουν σε μια μελλοντική απόδοση (με δεδομένο πως το δίκτυο Steem αναπτύσσεται διαρκώς και προσθέτει νέες υπηρεσίες).

Αν δούμε το Steem από μια πιο αναλογική πλευρά, τότε εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα παιχνίδι. Στο παιχνίδι αυτό, οι χρήστες συναγωνίζονται για το ποιος θα τραβήξει την μεγαλύτερη προσοχή και τις περισσότερες αμοιβές.

Η προσοχή και οι αμοιβές κερδίζονται προσθέτοντας αξία την πλατφόρμα . Οι αμοιβές που κερδίζουν οι χρήστες, είναι tokens-ψηφιακά νομίσματα, που έχουν αξία στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων.

Η ιδέα προσομοιάζει αρκετά με τον τρόπο που κάποιος παίζει video games και κερδίζει ένα δώρο ή μια αμοιβή γιατί απλά παίζει το video game. Αν το δώρο ή η αμοιβή είναι ανταλλάξιμη μεταξύ δύο χρηστών, τότε οι δύο χρήστες μπορούν να το αγοράσουν ή να το πουλήσουν (τουλάχιστον στην αγορά των video games).

steem συναλλαγές σε exchange

Εικόνα 4: Το Steem coin όπως θα το δεις να διαπραγματεύεται στο Poloniex exchange (λήψη 21/07/17) 

 

 

Είναι δωρεάν?

To χρησιμοποιήσαμε και το επαληθεύουμε. Δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής στο Steemit. Αντίθετα, με την έγγραφή σου θα δεις στον λογαριασμό σου, να έχουν προστεθεί  μερικά cents, σαν δώρο από το Steemit.  

Επίσης είναι δωρεάν να δημοσιεύεις, να σχολιάζεις και να υπερψηφίζεις όλο το περιεχόμενο του Steemit.com και μάλιστα ενδέχεται να πληρωθείς για αυτό!

 

 

Υπερψηφίσεις (Upvotes)

Οι υπερψηφίσεις είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούν οι χρήστες του Steemit για να δηλώσουν ότι τους αρέσει κάποια δημοσίευση ή σχόλιο.
Για να υπερψηφίσεις, κάνε κλικ στο εικονίδιο “Upvote”(^) στο κάτω μέρος των δημοσιεύσεων/σχολίων.

βασικές λειτουργίες steemit. businessmentor

Εικόνα 5: Βασικές λειτουργίες Steemit

 

 

Σχόλια (Comments)

Όταν πρωτοξεκινάς, ο σχολιασμός σε δημοσιεύσεις διαφορετικών χρηστών, μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό τρόπο να εγκλιματιστείς και να συνδεθείς με άλλους χρήστες!
Για να σχολιάσεις, να δημοσιεύσεις ή να απαντήσεις σε ένα υπάρχων σχόλιο, κάνε κλικ πάνω στον σύνδεσμο ‘Reply’ στο κάτω μέρος των δημοσιεύσεων/σχολίων.

 

 

Resteem

Αν θέλεις να μοιραστείς την δημοσίευση κάποιου άλλου με τους ακόλουθους σου, πάτα κλικ στο εικονίδιο resteem.

 

 

Δημιουργώντας Δημοσιεύσεις

Για να δημιουργήσεις μια δημοσίευση, κάνε κλικ πάνω στον σύνδεσμο “Submit a Story” στην πάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας.
Οι δημοσιεύσεις αποτελούνται από τρία βασικά μέρη: Τίτλος, Περιεχόμενο και ετικέτες (Tags).

Είναι θεμιτό να διαμορφώσεις τον τίτλο της δημοσίευσης σου με ανάλογο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο της και να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Για να δημιουργήσεις το περιεχόμενο σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ή το εργαλείο “Editor” ή το εργαλείο “Markdown” αντίστοιχα.
Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί για την δημιουργία δημοσιεύσεων στο παρακάτω τμήμα “Helpful Posts from Steemit Users”.

 

 

Ετικέτες (Tags)

Οι ετικέτες θα βοηθήσουν τους χρήστες να βρίσκουν την δημοσίευση σου.
Κάθε δημοσίευση μπορεί να έχει μέχρι και πέντε ετικέτες, χωρισμένες με κενά διαστήματα.

Η πρώτη ετικέτα στην λίστα θα είναι η κύρια κατηγορία στην οποία η δημοσίευση θα συγκαταλέγεται.

Οι ετικέτες θα πρέπει να είναι σχετικές με το περιεχόμενο της δημοσίευσης.

Μπορείς να αναζητήσεις κάποιο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τις ετικέτες και επίσης να εξετάσεις μια λίστα από δημοφιλείς ετικέτες, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί από άλλους χρήστες σε διάφορες δημοσιεύσεις τους εδώ.

 

 

Ακόλουθοι (Followers) και Ροή(Feed)

Για να ακολουθήσεις έναν χρήστη, κάνε κλικ πάνω στο όνομα χρήστη (username) και πάτησε το κουμπί ‘Follow/Ακολούθησε’.
Όταν ακολουθείς κάποιον χρήστη, όλες οι δημοσιεύσεις του θα εμφανίζονται στην ‘Ροή’ σου στην αρχική σελίδα όταν συνδεθείς.

Καθώς άλλοι χρήστες του Steemit διαβάζουν τις δημοσιεύσεις και τα σχόλια σου, θα ξεκινήσεις να αποκτάς ακόλουθους (followers).
Μπορείς να δεις όλους τους ακόλουθους σου και τους χρήστες που ακολουθείς, στην σελίδα του προφίλ σου.

steemit ακόλουθοι. BusinessMentor 

 

Εικόνα 5: Όσο περισσότεροι ακόλουθοι, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες σου να αυξήσεις τη φήμη σου και άρα και τις αμοιβές σου. 

 

Ψηφιακά Νομίσματα

Το STEEM, το Steem Power και τα Steem Dollars είναι οι τρεις μορφές ψηφιακών νομισμάτων, που χρησιμοποιούνται από την Steem Blockchain τεχνολογία.
Περισσότερες πληροφορίες για τους τρεις τύπους των κερμάτων μπορούν να βρεθούν στο Steemit FAQ.

1. STEEM

Το STEEM είναι το ψηφιακό νόμισμα της πλατφόρμας και είναι άμεσα ανταλλάξιμο στα γνωστά ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Poloniex, Bittrix κλπ.
Χρησιμοποιώντας τα STEEM νομίσματα σου, μπορείς να αυξήσεις το STEEM Power σου, να ανταλλάξεις τα STEEM με Steem Dollars και να τα μεταφέρεις σε λογαριασμό άλλου χρήστη. Το STEEM είναι ένα ψηφιακό νόμισμα σαν το bitcoin.

2. STEEM Power

Το STEEM Power (εν συντομία SP) είναι μέτρο αξιολόγησης της επιρροής που έχει κάθε χρήστης στο Steem network. Όσο περισσότερο STEEM Power έχει ένας χρήστης, τόσο μεγαλύτερη αξία αποκτούν τα πόστ και τα σχόλια του.
Το STEEM Power δεν είναι άμεσα ρευστοποιήσιμο (όπως τα STEEM νομίσματα). Αν ένας χρήστης αποφασίσει να μειώσει το SP του, θα λάβει ισότημο ποσό σε STEEM νομίσματα, αλλά εντός μιας περιόδου 13 εβδομάδων. Αυτό συμβαίνει για προληφθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας και χειρισμού της αγοράς.

3. Steem Dollars

Τα Steem Dollars (εν συντομία SBD) είναι ρευστοποιήσιμα νομίσματα tokens, σχεδιασμένα να συνδέονται ως αξία με $1 USD. Τα SBD μπορούν να μεταφερθούν σε άλλους λογαριασμούς για αγορές ή ανταλλαγές. Επίσης τα SBD μπορούν να μετατραπούν σε STEEM. Η διαδικασία αυτή κράτα 3,5 ημέρες. Τέλος, τα SBD μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά προϊόντων σε διάφορα online καταστήματα όπως το PeerHub.com.

 

Επιμέλεια (Curation)

Μέχρι και το 25% της ανταμοιβής για μία δημοσίευση, πηγαίνει στους χρήστες που ψήφισαν και βαθμολόγησαν την δημοσίευση. Οι χρήστες αυτοί ονομάζονται “επιμελητές” ή Curators.

Όσο περισσότερο Steem Power έχεις στον λογαριασμό σου, τόσο περισσότερο θα αξίζουν οι υπερψηφίσεις σου και αντίστοιχα τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανές ανταμοιβές από την επιμέλεια!

 

Πληρωμές

Οι πληρωμές πραγματοποιούνται περίπου 7 μέρες μετά την δημιουργία της δημοσίευσης/ σχολίου.

Αυτές οι πληρωμές ενδέχεται να διακυμαίνονται (αυξητικά και μειωτικά) μέχρι την ημέρα της τελικής πληρωμής.

Για τις δημοσιεύσεις, οι πληρωμές μοιράζονται μεταξύ του συγγραφέα (τουλάχιστον 75%) και των επιμελητών (μέχρι και 25%).

Η ανταμοιβή του συγγραφέα αντιστοιχεί σε 50% Steem Power και 50% σε STEEM/SBD.

Οι συγγραφείς έχουν ακόμα την δυνατότητα να αρνηθούν την πληρωμή ή να πληρωθούν αποκλειστικά σε Steem Power!

 

Τι μπορείς να δεις στις σελίδες Home, New, Hot, Trending, Promoted, and Active

Το Steemit έχει προβλέψει διαφορετικούς τρόπους κατηγοριοποίησης των δημοσιεύσεων του.

Home – Εδώ εμφανίζονται οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις των χρηστών που ακολουθείς (ροή).

New – Εδώ οι δημοσιεύσεις εμφανίζονται με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας με την πιο νέα.

Hot – Εδώ εμφανίζονται οι δημοφιλείς δημοσιεύσεις.

Trending – Εδώ εμφανίζονται οι δημοσιεύσεις με τις υψηλότερες πιθανές απολαβές.

Promoted – Εδώ εμφανίζονται λίστες δημοσιεύσεων που προωθούνται μέσω Steem Dollar για μεγαλύτερη ορατότητα.

Active – Εδώ εμφανίζονται οι τελευταίες δημοσιεύσεις με σχόλια και διαμορφώσεις.

 

Profile

Feed – Εδώ μπορείς να δεις τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις των χρηστών που ακολουθείς.

Blog – Εδώ μπορείς να δεις όλες τις δημοσιεύσεις σου και τα resteems.

Comments – Εδώ μπορείς να δεις όλα τα σχόλια που έχεις γράψει σε δημοσιεύσεις και σχόλια άλλων χρηστών.

Replies – Εδώ μπορείς να δεις όλες τις απαντήσεις που έχουν γραφτεί για τις δημοσιεύσεις και τα σχόλια σου.

Wallet – Εδώ μπορείς να βρεις τον λογαριασμό στο πορτοφόλι σου, να κάνεις συναλλαγές, να ανταλλάξεις STEEM/SBD και να ενδυναμώσεις τον λογαριασμό σου (Power Up).

Change Password – Εδώ μπορείς να επεξεργαστείς και να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης σου.

Settings – Εδώ μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου.

Logout – Από εδώ μπορείς να αποσυνδεθείς από τον λογαριασμό σου.

 

Φήμη (Reputation)

Το ποσό που θα δεις δίπλα από το User name σου είναι το ποσό της φήμης σου.  Είναι ο τρόπος που το Steemit αξιολογεί το πόσο έχεις συνεισφέρει στην δημιουργία της κοινότητας.

Όσο πιο μεγάλο είναι το ποσό σου, τόσο μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν οι ψήφοι σου.

Όλοι οι καινούργιοι χρήστες ξεκινούν με ποσό φήμης 25.

Η φήμη σου θα αυξάνεται καθώς θα αποκομίζεις υπερψηφίσεις και σχόλια από τις δημοσιεύσεις σου και τα σχόλια σου, αλλά μπορεί επίσης και να μειωθεί αν τα προηγούμενα χαρακτηριστούν ως ανεπιθύμητα.

Το ποσό της φήμης

 

Εξαργυρώνοντας και ξοδεύοντας τα SBD

Μπορείς να ξοδέψεις τα SBD σου (Steem Dollars) στο Peerhub Store, αγοράζοντας διάφορα προϊόντα.

Έχεις τη δυνατότητα να να ανταλλάξεις τα STEEM και τα SBD σου για bitcoin σε ανταλλακτήρια όπως το BlockTrades, το Poloniex, και το Bittrex.

Επιπλέον, μπορείς να ενδυναμώσεις (“Power Up”) τον λογαριασμό σου και να χρησιμοποιήσεις τα STEEM/SBD για να κερδίσεις περισσότερο Steem Power!

 

Λογοκλοπή (Plagiarism)

Η συμμετοχή στην κοινότητα αφορά στην διαμόρφωση ενός προσωπικού τρόπου γραφής και επικοινωνίας στις δημοσιεύσεις σου.

Η λογοκλοπή, το να δημοσιεύεις δηλαδή την δουλειά κάποιου άλλου, παρουσιάζοντας την ως δική σου, δεν είναι καθόλου αποδεκτό από την κοινότητα του Steemit.

Αν χρησιμοποιείς υλικό κάποιου άλλου μέσα στην δημοσίευση σου (ακόμα και φωτογραφίες) – μην παραλείψεις να αναφέρεις τις πηγές σου.

Τέλος, βεβαιώσου ότι δεν παραβιάζεις κάποιον νόμο προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων όταν χρησιμοποιείς το υλικό/φωτογραφίες κάποιου άλλου. Η περιορισμένη χρήση υλικού με αναφορά στις πηγές προέλευσης, επιτρέπεται στο πλαίσιο μιας δίκαιης διαπραγμάτευσης.

 

Ασφάλεια Κωδικού (Password Security)

Ο λογαριασμός σου στο Steemit έχει πραγματική χρηματική αξία. Θεώρησε τον κωδικό σου ως έναν αντίστοιχο κωδικό λογαριασμού τράπεζας, και κράτησε τον ασφαλή!
Αν το χάσεις,  δεν υπάρχει δυνατότητα επανάκτησης του κωδικού σου. Είσαι 100% υπεύθυνος για την ασφάλεια του, κρατώντας τόσο ψηφιακά αντίγραφα όσο και πραγματικά, με κάποιο σημείωμα από χαρτί η αντίστοιχης μορφής.

 

Κερδίζοντας στο Steemit

Η καλύτερη αντιμετώπιση της κοινότητας είναι να μην εποφθαλμιάς το χρηματικό κέρδος. Προσπάθησε να διασκεδάσεις. Λάβε μέρος στην κοινότητα κάνοντας φίλους και αν στην πορεία κερδίσεις κάτι, δες το σαν μπόνους!

Υπάρχει η δυνατότητα να κερδίσεις χιλιάδες δολάρια, αλλά η πλειοψηφία των συγγραφέων έχουν επενδύσει αρκετό χρόνο και προσπάθεια, συμβάλλοντας στην κοινότητα κι την ενδυνάμωση της.

 

Τα πρώτα βήματα

1. Ασφάλισε τον κωδικό σου

Ανεξάρτητα από τις μεγάλες διαδικτυακές υπηρεσίες, το Steem Blockchain δεν διαθέτει διαδικασία επανάκτησης κωδικού πρόσβασης.
Είσαι προσωπικά υπεύθυνος για την ασφαλή διατήρηση του λογαριασμού σου.

Αποθήκευσε το κλειδί σου κάπου με ασφάλεια!

Καλό θα ήταν να κρατήσεις ένα αντίγραφο του κωδικού σου εκτός δικτύου σε περίπτωση κάποιος ηλεκτρονικής δυσλειτουργίας (hard drive failure). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, flash drive, CD ακόμα και τυπωμένο χαρτί.

Αν ο λογαριασμός σου είναι πολύτιμος, αντιμετώπισε τον ως κάτι πολύτιμο!

 

2. Κάνε εγγραφή στο Steemit Chat

Πολλοί χρήστες συνομιλούν και ανταλλάσσουν πληροφορίες στην πλατφόρμα συνομιλίας όταν δεν αναζητούν ή δημιουργούν δημοσιεύσεις στο Steemit. Είναι μια καλή αρχή για να γνωρίσεις διαφορετικούς χρήστες!

Υπάρχει ένας σύνδεσμος για να εγγραφείς στο κύριο μενού στην πάνω δεξιά γωνία.

Ο steemit.chat λογαριασμός σου είναι ξεχωριστός από τον κανονικό Steem λογαριασμό σου.

Κάποια κανάλια σου επιτρέπουν να μοιράζεσαι συνδέσμους ενώ άλλα όχι. Για παράδειγμα, το general είναι συζήτηση δίχως συνδέσμους, ενώ το postpromotion είναι για να προωθείς τις δημοσιεύσεις σου στο Steemit

Το κάθε κανάλι θα έχει τους κανόνες του δημοσιευμένους το τμήμα “Info”.

 

3. Καθόρισε το προφίλ σου και το Avatar σου

Μπορείς να αναβαθμίσεις το προφίλ επεξεργαζόμενος τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου. Αυτό συμπεριλαμβάνει το όνομα σου, την τοποθεσία σου, τις προσωπικές σου πληροφορίες και την ιστοσελίδα σου.

Για να ρυθμίσεις την εικόνα του avatar σου, πληκτρολόγησε ή αντέγραψε τον σύνδεσμο του URL από όπου η εικόνα σου προέρχεται τμήμα “Profile Picture URL”
Όταν έχεις ολοκληρώσει όλες τις αλλαγές σου, κάνε κλικ στο “Update” εικονίδιο για να αποθηκεύσεις το προφίλ σου.

 

4. Διάλεξε την “NSFW” (Not Safe for Work) προτιμήσεις εμφάνισης.

Από προεπιλογή, το περιεχόμενο που έχει χαρακτηριστεί ως “NSFW” θα παραμείνει κρυμμένο, αλλά ένας σύνδεσμος θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος.
Μπορείς να αλλάξεις τις προτιμήσεις εμφάνισης έτσι ώστε το περιεχόμενο ‘NSFW’ να φαίνεται πάντα από προεπιλογή, ή να είναι εντελώς κρυμμένο δίχως την δυνατότητα εμφάνισής του.

 

5. Δημιούργησε την “introduceyourself” δημοσίευση

Παρότι δεν απαιτείται, η παράδοση για τους καινούργιους χρήστες είναι να δημιουργήσουν μια δημοσίευση, ενημερώνοντας την κοινότητα για το ποιος είσαι.

Δεν απαιτείται, αλλά πολλοί χρήστες βγάζουν μια φωτογραφία του εαυτού τους, κρατώντας ένα κομμάτι χαρτί που λέει “Steemit” με την παρούσα ημερομηνία, επιβεβαιώνοντας την ταυτότητα τους.

Τέλος, αν έχεις κάποιον λογαριασμό σε κάποια άλλη διαδικτυακή πλατφόρμα (Twitter, Facebook, κτλ.) μπορείς να επιβεβαιώσεις στην κοινότητα την ταυτότητα σου επισυνάπτοντας τον σύνδεσμο του προφίλ σου.

 

Συχνές απορίες

Για βρεις απαντήσεις σε άλλες απορίες σου γύρω από το Steemit, οποιαδήποτε στιγμή, πάτα πάνω στον σύνδεσμο ‘Quick Start Guide’ στο κύριο μενού στην πάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας του Steemit.

 

Κλείνοντας

Αν είχες την υπομονή να διαβάσεις ως το τέλος αυτό το άρθρο, τότε ήδη ξέρεις όσα χρειάζεσαι για να σερφάρεις με άνεση πλέον στην πλατφόρμα του Steemit. Στην περίπτωση που  επιλέξεις να ξεκινήσεις δυναμικά (όπως εμείς :-)) δημοσιεύοντας άρθρα στο Steemit, σου προτείνω πρώτα  να επιλέξεις τις θεματικές κατηγορίες στις οποίες πιστεύεις ότι είσαι πραγματικά καλός. Αν έχεις κάτι νέο να πεις, σύντομα θα έρθουν και οι πρώτες ανταμοιβές. 

Επίσης να σου θυμίσω πως το να μας χαρίσεις ένα like και να μας ακολουθήσεις στο Steemit @bmgreece δεν θα σου στοιχίσει τίποτε. Αντίθετα για εμάς θα μετρήσει σαν ένδειξη πως θέλεις να συνεχίσουμε.  Σύντομα, σε επόμενο μας άρθρο θα παρουσιάσουμε ένα ακόμη  Dapp, βασισμένο στης Blockchain τεχνολογία, που πιστεύουμε πως θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που σερφάρουμε στο ίντερνετ.  Υπόσχεται περισσότερο privacy για όλους μας και αμοιβές για όσους αγκαλιάσουν στην φιλοσοφία του. Σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες

Steemit: Οδηγός χρήσης & συχνές ερωτήσεις (2017)

Εικόνα 6: Σε επόμενο άρθρο του Business Mentor αναλύουμε μια άλλη νέα πανέξυπνη εφαρμογή της blockchain τεχνολογίας, που υπόσχεται προστασία των προσωπικών μας δεδομένων. 

 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Λάζαρη που έκανε την μετάφραση των κειμένων

Ο Γιώργος είναι φοιτητής αρχιτεκτονικής από την Πάτρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις νέες τεχνολογικές καινοτομίες. Dedicated Gamer, travel addict και με όρεξη για ανοιχτή και πολύπλευρη συζήτηση, πορεύεται αναζητώντας γνώση, ευτυχία και ότι άλλο προκύψει.  

 

Λίγα λόγια για την Μάχη-Μύριαμ 

Η Μάχη-Μύριαμ εκτός από ιδρυτικό μέλος του Business Mentor Greece είναι early adopter του Bitcoin και του Ethereum. Είναι πιστοποιημένη ειδικός στα ψηφιακά νομίσματα (DCC certificate) και ιδρυτικό μέλος του Bitcoin Community Greece