Η τεχνολογία Hedera Hashgraph μπορεί να κάνει όλα όσα έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα η Blockchain &  Ethereum τεχνολογία, αλλά και πολλά, πολλά περισσότερα.

 

Τι είναι το Hedera Hashgraph

Το Hedera Hashgraph είναι η νέα γενιά DLT (  Distributed Ledger Technology).

Πρόκειται για την καινοτόμα τεχνολογία 4ης γενιάς, που επιλύει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η blockchain τεχνολογία (γνωστή και ως bitcoin blockchain), σε ότι αφορά την επεκτασιμότητα (scalability), την ασφάλεια (security) και την απόδοση. 

 

 

Hedera Hashgraph γενιές τεχνολογίας

Εικόνα 1: Γενιές τεχνολογίας

Πώς? Ο Δρ. Leemon Baird, ο εφευρέτης, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ ως ο υποψήφιος διδακτορικός υποψήφιος που  έλαβε το ταχύτερο Ph.D. ποτέ στην επιστήμη των υπολογιστών – 2 χρόνια 9 μήνες – ξόδεψε τα τελευταία 5 χρόνια αναζητώντας τον τέλειο αλγόριθμο για την επίτευξη των προαναφερόμενων στόχων. Και τα κατάφερε.

Σήμερα η δουλειά του βρίσκεται ως 3 κατατεθειμένες πατέντες στο USPTO (αρμόδια υπηρεσία κατοχύρωσης πατεντών των ΗΠΑ) και μαζί με την εκλεκτή ομάδα του, σήμερα εργάζεται εντατικά στην υλοποίηση του προγραμματισμένου road map της τεχνολογίας Hedera Hashgraph.

Hedera Hashgraph Dr Leemon Baird

Εικόνα 2: Dr. Leemon Baird, εφευρέτης του αλγορίθμου Hashgraph, πρώην καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο Ακαδημία US Air Force.

 

H τεχνολογία Hedera Hashgraph είναι απίστευτα γρήγορη.

Μπορεί να επιτύχει 100.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (TPS)! Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της διαφοράς, αξίζει να κάνει μια σύγκριση με τα σημερινά διαθέσιμα συστήματα όπως το Bitcoin (4-5 συναλλαγές ανά 10 λεπτά) ή της Visa (6.000-10.000 ανά δευτερόλεπτο). Κανείς δεν μπορεί ακόμη να φανταστεί τις εφαρμογές της τεχνολογίας Hedera Hashgraph που θα δούμε να αναπτύσσονται στο μέλλον, όπως  ΙοΤ (Internet of Thinks), AI (Artificial Intelligence) κ.ά

Hashgraph virtual ψηφοφορία. business mentor

Εικόνα 3: Οφέλη του HH virtual voting.

 

Η τεχνολογία Hedera Hashgraph είναι εξαιρετικά ασφαλής.

Είναι Asynchronous Byzantine Fault Tolerant. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι μπορεί να εγγυηθεί την επίτευξη ομοφωνίας (consensus) όπου αυτό απαιτηθεί. Οι αλγόριθμοι του Hedera Hashgraph βασίζονται σε πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς και όχι σε υποθέσεις. Καμία προσπάθεια κακοπροαίρετων χάκερ να διαβάλουν το σύστημα του Hedera Hashgraph και να το βγάλουν off line δεν μπορεί να ευδοκιμήσει.

Ασφάλεια Hedera Hashgraph. Business Mentor

Εικόνα 4: HH ασφάλεια

 

Η τεχνολογία  Hedera Hashgraph είναι πολύ πιο δίκαιη.

Πχ. σε αντίθεση με την Bitcoin blockchain, όπου οι miners επιλέγουν ποιες συναλλαγές θα διαχειριστούν πρώτες (με αποτέλεσμα να περνούν συνήθως πρώτα οι συναλλαγές με τις υψηλότερες αμοιβές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους χρήστες),  η τεχνολογία Hedera Hashgraph χρησιμοποιεί timestamps. Αυτό σημαίνει πως στο σύστημα  ΗΗ, οι συναλλαγές έχουν σφραγίδα χρόνου και εκτελούνται με την σειρά που ζητήθηκαν από τους χρήστες. Η καινοτόμος αυτή πρακτική προβλέπεται να φέρει την επανάσταση σε πολλούς τομείς,  όπως χρηματιστηριακές συναλλαγές, online games, αποθήκευση σε servers κ.ά

Hedera Hashgraph: Τι είναι & ποια τα πλεονεκτήματα του

Εικόνα 5: ΗΗ gossip protocol

 

Η τεχνολογία Hedera Hashgraph μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. 

Η τεχνολογία ΗΗ μπορεί να κάνει όλα όσα έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα η Blockchain &  Ethereum τεχνολογία, αλλά και πολλά, πολλά περισσότερα (βλ. ενδεικτικά εικόνα 6)

blockchain vs hashgraph νέα χαρακτηριστικά. business mentor

Εικόνα 6: ΗΗ μελλοντικά use cases, συμπληρωματικά των ήδη υπαρχόντων blockchain use cases

 

Η Τεχνολογία HH κερδίζει διαρκώς έδαφος & νέους υποστηρικτές

Πρόσφατα, μέσω seed funding & άλλων μορφών χρηματοδότησης, ο οργανισμός Hedera Hashgraph έλαβε χρηματοδοτήσεις και υποστήριξη συνολικής αξίας  $120 εκ. από κορυφαίες εταιρείες venture capital παγκοσμίως

Σε πρόσφατο διαγωνισμό για την ανάθεση έργου από την τράπεζα Credit Union (με 6.000 καταστήματα) το Hedera Hashgraph αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού, αφήνοντας πίσω της υποψήφιους όπως η IBM.

Σήμερα το HH είναι ήδη σε συζητήσεις με πολλές βιομηχανίες του Fortune 500,  από διαφορετικούς κλάδους.

Πρόσφατα στο TechCrunch Disrupt Hackathlon στο Σαν Φρανσίσκο, οι προγραμματιστές του Hedera Hashgraph έχτισαν το πρώτο Decentralized Fair eBay και ένα πρωτόκολλο κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Το πρωτόκολλο αυτό, ελευθερώνει τις γραμμές κινητής τηλεφωνίας που είναι φραγμένες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ναι, η τεχνολογία πρόκειται να σώσει ζωές.

Η τεχνολογία Hedera Hashgraph έχει τραβήξει την προσοχή των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης (όπως Forbes, Bloomberg κ.α) και σήμερα διαθέτει μια κοινότητα που αριθμεί 30.000 και πλέον μέλη σε όλο τον κόσμο.

το forbes για το Hedera Hashgraph

Πρόθεση του HH είναι να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του στο ευρύ κοινό. Για τον λόγο αυτό διοργανώνει road shows & meet ups σε όλες τις ηπείρους.  Ειδικότερα για την Ελλάδα, στοχεύει να διοργανώσει meetups στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Παράλληλα έχει οργανώσει όλες εκείνες τις δομές που του επιτρέπουν να επιβραβεύει τα δραστήρια μέλη της κοινότητας του. Για περισσότερα, επισκεφθείτε το https://www.hederahashgraph.com 

 

Athens Meetup Hedera Hashgraph στην Ελλάδα. 

Μετά την επιτυχία του 1oυ Hedera Hashgraph στην Θεσσαλονίκη (15/11/18 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης), σειρά έχει η Αθήνα.

Πέμπτη 04/04/2019 στο American College of Greece, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, Αθήνα | Αίθουσα “JSB Library”.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συμμετοχή στο Meet up της Ελλάδος είναι ΔΩΡΕΑΝ. Πρόσβαση σε ΑΜΕΑ. Η πρόσκληση ισχύει για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων με βάση την προτεραιότητα εγγραφής.

LINK ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και κλείσε μια θέση σε ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά event παγκοσμίως.

Συντονιστής event: Business Mentor Greece