Η Μύριαμ σκιαγραφεί το προφίλ των συμμετεχόντων στα Meetups της HH, αλλά και όσων  ΔΕΝ θα έπρεπε να συμμετέχουν σε αυτό. Τέλος δίνει ένα ισχυρό επιχείρημα σε όσους διστάζουν ακόμη να αγκαλιάσουν τις νέες τεχνολογίες.

“…Είμαι 53 ετών, θέλω να πιστεύω πετυχημένη επαγγελματίας, σύζυγος, μαμά και πρόσφατα… γιαγιά. Ναι! Γιαγιά  μιας τόσο δα μικρής εγγονούλας που ξαφνικά έγινε το κέντρο του κόσμου μου… Αν εγώ, μια γιαγιά (που δεν ήξερε να ανοίγει ούτε email λογαριασμό το 1998), κατάφερε να εξοικειωθεί με την DLT & Blockchain τεχνολογία, τότε σίγουρα μπορείτε κι εσείς…”

Απάντηση της Μ. Λιάπη σε παρουσίαση της Blockchain τεχνολογίας σε φοιτητές του Οικονομικού Τμήματος του ΑΠΘ. 

new-technology-protesting

Ας το παραδεχτούμε. Ως λαός είμαστε late adοpters τεχνολογικά. Δύσκολα προσαρμοζόμαστε στις τεχνολογικές εξελίξεις. Έρευνες σαν αυτή, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Αποτέλεσμα? Ενώ στο εξωτερικό γίνονται τεκτονικές αλλαγές χάρη στην DLT & Blockchain τεχνολογία, (αλλαγές που θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας) για άλλη μια φορά, εμείς εδώ στην Ελλάδα, αρνούμαστε να δούμε ρεαλιστικά τα γεγονότα.

 

Η κοινή δικαιολογία που καταρρίπτεται σε 1”

Η πιο κοινή δικαιολογία που έχω συναντήσει σε ότι αφορά την μη υιοθέτηση της DLT & Blockchain τεχνολογίας είναι: «Δυσκολεύομαι να καταλάβω την DLT & Blockchain τεχνολογία κι έτσι δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω». Συνήθως απαντώ δείχνοντας με τον δείκτη του χεριού μου το κινητό του συνομιλητή μου. Μια μικρή απόδειξη πως κρατάμε στα χέρια μας μια τεχνολογία που ΔΕΝ καταλαβαίνουμε κι όμως μάθαμε να χρησιμοποιούμε και μάλιστα φανατικά. Τέτοια παραδείγματα έχω να σου παραθέσω άπειρα. Δεν θέλω όμως να κουράσω. Αυτό που έχει αξία είναι το συμπέρασμα.

φόβος αλλαγής, εχθρός επιτυχίας. business mentor

Το χρήσιμο συμπέρασμα

Η αλλαγή πάντα τρόμαζε και θα τρομάζει τους ανθρώπους. Και είναι λογικό. Η αλλαγή δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας, άγχους κά.  Το συμπέρασμα όμως από το παραπάνω παράδειγμα προκύπτει μόνο του και είναι πασιφανές. Στην εποχή μας, δεν χρειάζεται να καταλαβαίνεις μια τεχνολογία για να την χρησιμοποιείς. 

Έτσι ακριβώς δεν χρειάζεται να είσαι expert για να συμμετέχεις στα τεχνολογικά meetup του Hedera Hashgraph.

 

Ποιους αφορά το Meetup του Hedera Hashgraph

 1. Developers που πειραματίζονται με την blockchain & DLT τεχνολογία και επιθυμούν να μάθουν για την DLT τεχνολογία 4ης γενιάς, παίρνοντας υπεύθυνες απαντήσεις από έμπειρους τεχνικούς της Hedera.
 2. Στελέχη επιχειρήσεων με τεχνολογικό προσανατολισμό, που επιθυμούν να παραμείνουν πρωταγωνιστές στο νέο επιχειρηματικό τοπίο που διαμορφώνεται.
 3. Κυβερνητικά στελέχη που  οραματίζονται μια αδιάβλητη βάση δεδομένων, πάνω στην οποία θα συγκεντρώνονται  τίτλοι ιδιοκτησίας ακινήτων-αυτοκινήτων,  αδειοδοτήσεις, πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, πλειστηριασμοί κ.ά
 4. Κρατικούς λειτουργούς που ψάχνουν τρόπους να δομήσουν ένα ασφαλέστερο και οικονομικότερο σύστημα εκλογών, συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων (πχ. με την DLT & blockchain τεχνολογία σε λίγα χρόνια θα δεις ένα ολόκληρο έθνος να ψηφίζει σε 2 ώρες!)
 5. Στελέχη ΜΚΟ και φιλανθρωπικών οργανώσεων που θέλουν ειλικρινά να χτίσουν δομές με όρους διαφάνειας, δικαίου και μέγιστης ασφάλειας.
 6. Επαγγελματίες που έχουν την πικρή εμπειρία των capital controls και θέλουν να μάθουν πώς γίνεται  να συναλλάσσονται με εταιρείες στην άλλη άκρη του κόσμου χωρίς τις δυσβάσταχτες αμοιβές των μεσαζόντων (τράπεζες, swift, τελωνεία, clearing κ.α)
 7. Ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να διευρύνουν το πελατολόγιο τους στο εξωτερικό.
 8. Απλούς πολίτες από 18 έως 108 ετών που θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων, πώς και που αυτά διοχετεύονται.
 9. Ψαγμένους πολίτες που δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες και θέλουν να γίνουν η τράπεζα του εαυτού τους.
 10. Νέους που ψάχνουν ευκαιρίες για δουλειά στην Ελλάδα και το εξωτερικό
 11. Επαγγελματίες επενδυτές που θέλουν να κάνουν διασπορά κινδύνου του χαρτοφυλακίου τους (σε μια εποχή που λέγεται πως πλησιάζει η χειρότερη οικονομική κρίση που είδε ποτέ η σύγχρονη ανθρωπότητα)
 12. Μικροεπενδυτές που θέλουν (για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας) να μάθουν  τρόπους να επενδύουν σε εταιρίες που φιλοδοξούν να γίνουν οι επόμενες Facebook ή Google (χωρίς τα δυσβάσταχτα προαπαιτούμενα που τους κρατούν στην απομόνωση σήμερα)

ρήση για αλλαγή. business mentor

Ποιους ΔΕΝ αφορά το Meetup του Hedera Hashgraph

 1. Εκείνους που πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα
 2. Εκείνους που ψάχνουν το εύκολο κέρδος
 3. Εκείνους που αντιστέκονται πεισματικά σε κάθε αλλαγή (σύμφωνα με την Δαρβινική θεωρία το είδος του ανθρώπου καταδικασμένο να εξαφανιστεί πρώτο).
 4. Εκείνους που έχουν λόγους να μην θέλουν να αλλάξει τίποτε σε αυτή τη χώρα
 5. Εκείνους που ακόμη νιώθουν βολικά με την σαδιστική γραφειοκρατική πραγματικότητα της χώρας
 6. Εκείνους που δέχονται στωικά την άδικη μοίρα που άλλοι αποφασίζουν γι αυτούς.

καμπύλη καινοτομίας. business mentor

Διάβασε περισσότερα για την τεχνολογία Hedera Hashgraph εδώ. Αν συναντήσεις έννοιες που δεν καταλαβαίνεις και δεν έχεις τον χρόνο να ψάξεις στο ιντερνέτ, τότε κάνε υπομονή μέχρι το Μeetup. Η παρουσίαση θα γίνει με απλά λόγια και παραδείγματα που θα σε βοηθήσουν  να καταλάβεις το μέγεθος της επανάστασης που συντελείτε με την DLT & Blockchain τεχνολογία.

Τι θα κερδίσεις από την συμμετοχή σου στο  Meetup

 1. Θα έχεις την ευκαιρία να ρίξεις μια κλεφτή ματιά στο (κοντινό) μέλλον και (σου υπόσχομαι) να φύγεις εντυπωσιασμένος
 2. Θα ακούσεις για καινοτόμες πρακτικές που δεν θα περνούσαν ποτέ απ’ το μυαλό σου και πώς αυτές θα αλλάξουν την ζωή όλων μας
 3. Θα αποκτήσεις μια νέα οπτική των ευκαιριών που ανοίγονται μπροστά μας (και ελπίζω να προετοιμαστείς ανάλογα)
 4. Θα είσαι από τους πρώτους στην Ελλάδα που θα ακούσουν από επίσημα χείλη απαντήσεις για την τεχνολογία Hedera Hashgraph
 5. Μεταξύ καφέ και cookies θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις opinion leaders & να συζητήσεις μαζί τους (networking).
 6. Θα ταυτιστείς με ένα διεθνές τεχνολογικό κίνημα που κερδίζει τους διαγωνισμούς και βραβεία το ένα μετά το άλλο.
 7. Θα έχεις κάνει το πρώτο σοβαρό βήμα, για την εξοικείωση σου με την την DLT & Blockchain τεχνολογία.

Αφού τα κατάφερε μια  “γιαγιά” ( που δεν ήξερε να ανοίγει ούτε email λογαριασμό το 1998), τότε μπορείς κι εσύ να προχωρήσεις πολύ, πολύ παραπέρα!

αχ όχι τώρα, πότε ρήσεις. business mentor