Enisa. Πως ροκανίζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας μας

O ευρωπαικός οργανισμός ENISA είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς γραφειοκράτες ροκανίζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας μας εκ των έσω. 

γραφειοκράτες τρώνε θεμέλια δημοκρατίας

Το παράδειγμα της ENISA

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως στην Ελλάδα στήνεται ήδη  ένας  ευρωπαϊκός οργανισμός κυβερνοασφάλειας.

Ακόμη πιο λίγοι γνωρίζουν πως ο ENISA, ψάχνει να στελεχώσει κρίσιμες θέσεις.

Όμως, πίσω από τις επίσημες διαδικασίες, κρύβεται ένα δίκτυο διασυνδέσεων, με τεχνάσματα που εξασφαλίζουν ότι οι «κατάλληλοι» θα περάσουν το κατώφλι.

Το affiliation είναι το μυστικό εργαλείο που φιλτράρει τους γραφειοκράτες από τους αντιπάλους τους. 

Πως απειλούνται τα θεμέλια της δημοκρατίας μας εκ των έσω

O ENISA (European Union Agency for Cybersecurity ή Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Κυβερνοασφάλεια) είναι μια παλιά υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που αποκτά ένα νέο σημαντικό  ρόλο.  Να παρέχει  συμβουλές γύρω από την Κυβερνοασφάλεια, την εκπαίδευση και υποστήριξη σε χώρες-μέλη και άλλους φορείς, για την προστασία των δικτύων και των πληροφοριών τους.

Πολλοί λίγοι γνωρίζουν πως ο ENISA, έχει έδρα την Ελλάδα. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε την έδρα. Μαθαίνω πως έχουν γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης. Και ακόμη πιο λίγοι γνωρίζουν πως σήμερα που μιλάμε, ο ENISA αναζητά ειδικούς συμβούλους.

Η προκήρυξη αυτή, που θα έπρεπε να προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην χώρα, παραμένει σχεδόν άγνωστη. Προθεσμία αιτήσεων; 18 Νοεμβρίου. To link εδώ. Γιατί, λοιπόν, μια τόσο σημαντική προκήρυξη «χάθηκε» από τα ραντάρ  των ενδιαφερομένων;

Η απάντηση ίσως βρίσκεται στις δόλιες πρακτικές επιλογής των υποψηφίων. Δείτε την εικόνα 1 και 2. Είναι screenshot από την φόρμα υποβολής αιτήσεων.   Το affiliation που ζητείται από τους υποψηφίους δεν είναι απλώς μια επιβεβαίωση συμμετοχής. Είναι ένα εργαλείο που ξεχωρίζει τους «ιδεολογικά» δικούς τους (νεομαρξιστές που προωθούν DEI πολιτικέςDiversity, Equity, Inclusion ) από τους υπόλοιπους. 

enisa application

Εικόνα 1

Enisa affiliation 1

Enisa affiliation

 

Με απλά λόγια οι νεομαρξιστές γραφειοκράτες δημιούργησαν ένα σύστημα τόσο κλειστό, που οι ευκαιρίες μοιράζονται ΜΟΝΟ μεταξύ τους. 

Κι εδώ είναι το ύπουλο και το εξωφρενικό της υπόθεσης. Το έχουν «στολίσει» τόσο καλά, που μόνο σκάβοντας πολλά επίπεδα κάτω μπορείς να το ανακαλύψεις.
1. Έχω γράψει ποστ (Μέρος 3 αναφορικά με τους κινδύνους της Woke* κουλτούρας. Και το DEI είναι μέρος αυτής) όπου εξηγώ τι εννοούν οι νεομαρξιστες όταν λένε DEI κ πιστέψτε με δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι.
2. Πολλοί συγχέουν το equity με το equality. Είναι όμως δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Η θεωρία του Equity δηλαδή της «κοινωνικής ισότητας» προέρχεται από τον συγγραφέα H.George Frederickson και εκφράζει την ιδέα της διανομής πόρων, υλικών ή πολιτισμικών, σε ομάδες ώστε τα αποτελέσματα να είναι ίσα. Επιμελώς δεν διευκρινίζουν πουθενά ΠΟΙΟΣ το αποφασίζει να μοιράσει αυτούς τους πόρους για να έχουμε «ίσα αποτελέσματα». Η απάντηση είναι…οι ίδιοι, μεταξύ τους.
3. Ελπίζω τώρα να διακρίνετε καλύτερα το ύπουλο της υπόθεσης και να κάνετε τη σύνδεση με το affiliation. Μια τόση δα λεξούλα για τους νεομαρξιστες γραφειοκράτες και παίρνουν στα χέρια τους τεράστια δύναμη που κανείς δεν τους εξουσιοδότησε να έχουν. Και μάλιστα με τα λεφτά του φορολογούμενου.
4. Ρωτήστε φιλους σας ακαδημαϊκούς όπως έκανα εγώ. Affiliation=δεσμός ενός ακαδημαϊκού σε ένα μαθητή. Άρα οι συστάσεις είναι βασικό προνόμιο για την κάλυψη της θέσης. Άρα ξέρετε και τις τρυπούλες που χρησιμοποιούν για να εφαρμόσουν τα «ίσα αποτελέσματα».
5. Θα βρείτε πολλες καταγγελίες στο Ίντερνετ για δίπλα στάνταρ στις πολιτικές DEI. Οι woke το έχουν κάνει επιστήμη. Πληκτροληγήστε DEI statement και δείτε πως έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία εξαπάτησης.
6. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και στις ΗΠΑ. Θα βρείτε πολλά άρθρα για το θέμα. Αν κατάφερα να μαντέψω με ακρίβεια  το αποτέλεσμα των εκλογών των ΗΠΑ (κόντρα στις προβλέψεις των παραδοσιακών ΜΜΕ και των polls) είναι γιατί γνώριζα από πρώτο χέρι, κάτι που δεν αναφέρθηκε σχεδόν πουθενά.  Τις ανησυχίες του μέσου Αμερικάνου για τη διείσδυση των νεομαρξιστών στις γραφειοκρατικές δομές της χώρας. (Η ανάρτηση μου έγινε 6 ημέρες πριν τις εκλογές και μπρορείς να την βρεις στο Facebook προφιλ μου).
Εδώ δύο γραφικά που το αποδεικνύουν περίτρανα την κατάλυση των αμερικανικών Πανεπιστημίων από νεομαρξιστές (που ηγούνταν των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ τουλάχιστον μέχρι τις χθεσινές εκλογές των ΗΠΑ). Δεν βρήκα αντίστοιχα στοιχεία που να μας δείχνουν την κατάσταση στα πανεπιστήμια της ΕΕ, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιη ότι θα είναι πολύ χειρότερα.
Faculty members USA Academia Dem vs Repub
Κατά τη γνώμη μου το DEI έδωσε τεράστια δύναμη στα χέρια των νεομαρξιστων κ αυτά πληρώνουμε σήμερα κι εμείς οι Ευρωπαίοι.
Είναι οι «κοκκινοφρουροί » της νέας εποχής. Είναι η πλήρη κατάλυση της αξιοκρατίας. Την δεκαετία του 80 δεν αντιδρούσαμε γιατί ήμασταν μικροί και αφελείς.  Το πληρώνουν όμως ακριβά σήμερα τα παιδιά μας. Αύριο ποιος θα κληθεί να πληρώσει;
Ακολουθήστε το χρήμα κ θα τους βρείτε παντού πια.

Και εδώ φτάνεις να αναρωτιέσαι. 

  1. Πόσοι τέτοιοι οργανισμοί της ΕΕ σαν το ENISA λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο; 
  2. Ποια είναι τα όρια της δημοκρατίας και της διαφάνειας, όταν η γραφειοκρατία γίνεται μηχανισμός επιβολής; 
  3. Πόσο ικανές είναι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις μας (που εξέθρεψαν και ανέχτηκαν αυτό το σκοτεινό γραφειοκρατικό σύστημα) να το ξεριζώσουν; 
  4. Τι διαφορά έχει αυτό το σκοτεινό γραφειοκρατικό σύστημα από την τυραννία;  (Γιατί η τυραννία δεν ξεκινά όταν οι κυβερνήσεις παραβιάζουν τον νόμο, αλλά όταν το μέγεθος, η ισχύς και η εμβέλειά τους γίνονται τόσο εκτεταμένα, ώστε αποκτούν τη νομική δυνατότητα να ελέγχουν και να ρυθμίζουν κάθε πτυχή της ζωής του πολίτη.)

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μύριαμ Λιάπη

*Η “woke” κουλτούρα”, όπως την επικρίνουν πολλοί, θεωρείται απόπειρα των νεομαρξιστών να προωθήσουν μαρξιστικές ή κομμουνιστικές αρχές μέσω κοινωνικής δικαιοσύνης, εστιάζοντας στην ισονομία (όχι την ισότητα) και στην αποδόμηση (βάση της θεωρίας του Ζακ Ντεριντά) παραδοσιακών δομών εξουσίας. Επιδιώκει να επιβάλλει συγκεκριμένες ιδεολογίες και να αναμορφώσει τις πολιτισμικές και πολιτικές αξίες, συχνά χρησιμοποιώντας ακτιβισμό και κριτική στις κατεστημένες δομές. Η ιδεολογία αυτή μπορεί να υπονομεύσει την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αυτονομία και την διαφορετικότητα των απόψεων μεταξύ μαθητών και του προσωπικού (Rao, 2023). Επιπλέον, προωθεί έντονα την αμφισβήτηση της πραγματικότητας (Huneman and Chavalarias, 2023) και επιβάλλει μία στενή μονολιθική άποψη σε κοινωνικά θέματα, αποκηρύσσοντας όποιον διαφωνεί με αυτά (Chavalerius D, 2023). Πρόσφατη δε σε έρευνα σε φοιτητές της Φινλανδίας (Oskari Lahtinen, 2024) έχει εντοπιστεί ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ  της woke κουλτούρας με την κατάθλιψη, το άγχος και την έλλειψη χαράς.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Μενού