Μάχη-Μύριαμ Λιάπη

Miriam Liapi Business Mentor team

H Μάχη-Μύριαμ έχει εργαστεί για σχεδόν 20 χρόνια ως Διευθύντρια Εμπορικής Ανάπτυξης σε δημοφιλή μέσα μαζικής ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Με κύριες αρμοδιότητες το Digital Marketing, το Management και τις Πωλήσεις, είναι η ακούραστη οραματίστρια και ιδρυτικό μέλος του Business Mentor Greece, Bitcoin Community Greece κ.ά

Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως Εμπορική Διευθύντρια και Διευθύντρια Εμπορικής Ανάπτυξης γνωστών μέσων μαζικής ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας (Metromedia-Μetrosport, ALPHA TV-radio, Citymedia AE- City Free Press, κ.α). Με κύριες αρμοδιότητες το Μarketing & τις Πωλήσεις, το όνομα της έχει ταυτιστεί με πετυχημένα start ups (Zoo Radio, Cityportal.gr) και καινοτόμες για την εποχή τους πρακτικές, όπως η εφαρμογή δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR) και below the line (btl) projects.

Όπως συχνά αναφέρει η ίδια, τα ατελείωτα ωράρια και η πίεση να βγάζει εκατομμύρια για τους εργοδότες της,  ήταν η καθημερινότητα της. Το 2010, με αφορμή την πίεση που έφερε στην αγορά η Ελληνική κρίση, αποφάσισε πως αν δεν θέλει να καταρρεύσει ψυχικά και σωματικά, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της ζωής της. Μια από αυτές η ποιότητα ζωής που θα της επιτρέπει να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια της, τους φίλους της αλλά και σκοπούς που θεωρεί σημαντικούς.

Έτσι ξεκίνησε τα πρώτα αυτόνομα επιχειρηματικά της βήματα & παράλληλα την μύηση στο νέο κόσμο του  ψηφιακού Marketing.

Υπήρξε ιδρύτρια της εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Green Prο ΜΕΠΕ, ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού  Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Bios Coop, ιδρύτρια του Bitcoin Community Greece που σήμερα αριθμεί πάνω από 4500 φίλους και μέλη. Παράλληλα συμμετείχε ως δημόσια ομιλήτρια, θερμή υποστηρίκτρια του συνεργατισμού,  σε διάφορα σεμινάρια (Οικόπολις, εκπαίδευση στελεχών ΜΚΟ πάνω στις αρχές του project management) και συνέδρια που αφορούν την γυναικεία επιχειρηματικότητα (Business Mentality, Money & Show κλπ).

Το 2014 γίνεται η πρώτη επαγγελματίας στην Ελλάδα που αποκτά την διεθνή  πιστοποίηση DCC ως Digital Currency Expert. Η επαφή και η δικτύωση της με εκατοντάδες φορείς καινοτομίας κυρίως των ΗΠΑ,  γίνεται η αφορμή να συνειδητοποιήσει πως τα τεράστια κενά στην Ελληνική Επιχειρηματική πραγματικότητα, δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια. Σύμφωνα με τη Μύριαμ, καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει χωρίς την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Έτσι  τον Μάρτιο του 2015 ιδρύει την εταιρεία  Business Mentor Greece, με απώτερο στόχο να  προσφέρει σε νέους και παλιούς Έλληνες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, μια νέα μορφή οργανωμένης online επαγγελματικής καθοδήγησης, το mentoring, που χαρακτηρίζεται ως πιο customer oriented, φιλικό, ευέλικτο, χαμηλότερου κόστους και υψηλής αποτελεσματικότητας, σε αντίθεση με το παραδοσιακό κοστοβόρο consulting.

Το 2019 συμπεριλαμβάνετε στο Ελληνικό Who is Who Woman Leaders

Η Μύριαμ είναι πιστοποιημένη Digital Marketer. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια consulting, είναι Certified Professional in Project Management και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Είναι μέλος της ΕΕΔΕ, του ΤΟΓΜΕ, του ΕΙΜ κλπ.