Παλιά όλοι μπορούσαν να ασκήσουν το επάγγελμα του πωλητή. Λογικό,  αφού η θέση αυτή δεν απαιτούσε κάποιο πτυχίο. Αρκούσε να είσαι ένας καλός, εργατικός χαρακτήρας για να προοδεύσεις. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ριζικά! Για αυτόν τον λόγο και

Χάρη στο ίντερνετ, το αγοραστικό κοινό είναι πλέον διαβασμένο και πολύ πιο καλά ενημερωμένο. Έχει στη διάθεση του πολλαπλάσιες επιλογές και πρόσβαση σε εκατομμύρια προϊόντα και υπηρεσίες με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα σκληρού ανταγωνισμού, όπως αποδεικνύουν και  οι έρευνες, σήμερα απαιτείται πολλαπλάσια προσπάθεια από την πλευρά ενός πωλητή. Για να φτάσει στο σημείο να ολοκληρώσει μια πώληση, οφείλει να κατανοήσει τις τάσεις και συμπεριφορές του σύγχρονου καταναλωτικού κοινού και να λάβει υπόψη του τις νέες  αγοραστικές του συνήθειες.

Στο παρακάτω infographic συνοψίσαμε την ουσία των τελευταίων επίσημων (αμερικανικών) ερευνών για αυτές τις τάσεις και συνήθειες του καταναλωτικού κοινού. Το μόνο που μένει, είναι ο περιεκτικός οδηγός πωλήσεων να σε βοηθήσει να τις αξιοποιήσεις προς όφελος σου.

περιεκτικός οδηγός πωλήσεων

Πείσε το κοινό σου για την αξία των επιχειρημάτων σου με ένα Infographic.