O αριθμός των χρηστών που μπλοκάρονται από το Facebook διαρκώς μεγαλώνει. Μάθε από τα παθήματα άλλων πριν είναι αργά. Αυτά είναι τα 10 μυστικά για μια επιτυχημένη επαλήθευση ταυτότητας ενός Facebook προφίλ, όταν και αν σου προκύψει. 

O αριθμός των χρηστών που μπλοκάρονται από το Facebook διαρκώς μεγαλώνει. Να εύχεσαι να μην σου τύχει. 

facebook προφιλ μπροκαρίστηκε businessmentor.gr

Το πάθημα άλλων ας γίνει μάθημα. 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το Facebook μπορεί να μπλοκάρει τον προσωπικό σου προφίλ (ελπίζω να μην το μπερδεύεις ακόμη με την επαγγελματική σου σελίδα). Αναφέραμε 15 λόγους σε αυτό το δημοφιλές άρθρο. 

Σε παροτρύνω να διαβάσεις τα σχόλια των χρηστών στο τέλος του προαναφερόμενου άρθρου. Έτσι θα καταλάβεις:

α) πως ο αριθμός των χρηστών που μπλοκάρονται από το Facebook (και instagram) διαρκώς μεγαλώνει. Εμπειρικά σου λέω πως ειδικά μετά την εφαρμογή του GDPR & IOS 14 το πράγμα έχει εκτραχυνθεί. 

β) σχεδόν σπάνια ένα χρήστης ολοκληρώνει με επιτυχία αυτήν την διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας του προφίλ του κι έτσι χάνει για πάντα την πρόσβαση στον λογαριασμό του. Σε μια τέτοια περίπτωση κανείς δε μπορεί να βοηθήσει. 

Facebook-Account-μόνιμα απενεργοποιημένος

Θυμίζω πως το μπλοκάρισμα του προσωπικού σου προφίλ μπορεί να έχει τεράστιες συνέπειες και για την επιχείρηση σου. 

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα άλλα ένα μπλοκαρισμένο προφίλ:

α) χάνει τον έλεγχο των σελίδων που διαχειρίζεται

β) χάνει την πρόσβαση στο διαφημιστικό του λογαριασμό

Γιατί οι χρήστες χάνουν την πρόσβαση στο λογαριασμό τους ενώ κάνουν την επαλήθευση ταυτότητας και υποβάλουν όσα στοιχεία τους ζητά η Facebook? 

Γιατί πολύ απλά δεν αρκεί να υποβάλλεις τα στοιχεία σου (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.) στο Facebook

facebook επαληθευση ταυτότητας businessmentor.gr

Χρειάζεται να κάνεις και μια προεργασία για να ολοκληρώσεις επιτυχώς μια τέτοια διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας. 

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν εστιάζω στα πράγμα χρειάζεται να προσέξεις ΠΡΙΝ ακόμη ξεκινήσεις την διαδικασία επαλήθευσης. 

Τα όσα παραθέτω εδώ είναι μια συλλογή από 10 οδηγίες που συλλέξαμε από την ίδια  την Meta Pro support, όταν απευθυνθήκαμε σε αυτή ως ad agency, για προβλήματα που αντιμετώπιζαν πελάτες μας με το προσωπικό του προφίλ. 

Τι χρειάζεται να κάνεις ΠΡΙΝ προχωρήσεις στην διαδικασία επαλήθευσης του προφίλ σου. Τα 10 μυστικά.

Ξέρω πως δεν θα σου αρέσουν καθόλου αυτά που θα σου προτείνω. Το ίδιο και σε μένα. Ας το παραδεχθούμε. Έχουν χαθεί πλέον τα όρια της ιδιωτικότητας, αλλά είναι αυτά που ζητά το Facebook. Κι όποιος δεν τα ικανοποιεί απλά μπλοκάρεται δια παντός από την πλατφόρμα. Τόσο απλά. Τόσο κυνικά.

Γι’ αυτό χρειάζεται σήμερα κιόλας να πάρεις αποφάσεις. Σε προτρέπω να σκεφτείς την αξία που έχει για σένα ο Facebook λογαριασμό σου και να προετοιμαστείς για ένα πιθανό μπλοκάρισμα. Το αντέχεις;  Αν όχι, τότε να είσαι έτοιμη/ος πως θα χρειαστεί να κάνεις υποχωρήσεις.

Παρακάτω παραθέτω τα 10 (διασταυρωμένα) μυστικά για μια επιτυχημένη διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας προφίλ στο Facebook:

  1. Το όνομά σου στο προφίλ σου στο Facebook ταιριάζει με την ταυτότητά σου.
  2. Η ημερομηνία γέννησης σου στο προφίλ σου αντιστοιχεί στην ταυτότητά σου.
  3. Έχεις μια φωτογραφία προφίλ στο προφίλ σου στο Facebook που δείχνει τέλεια ότι είσαι εσύ και ταιριάζει με την ταυτότητά σου.
  4. Το αρχείο που θα ανεβάσεις δείχνει και τις 4 γωνίες της ταυτότητας.
  5. Το έγγραφο που καταθέτεις (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ)  έχει και λατινικούς χαρακτήρες 
  6. Εάν το έγγραφο είναι διπλής όψης, πρέπει να ανεβάσεις και τις δύο όψεις.
  7. Το έγγραφο πρέπει να είναι έγκυρο και επίσημο.
  8. Η φωτογραφία πρέπει να είναι καθαρή και καλής ποιότητας.
  9. Η Facebook συνιστά η φωτογραφία να έχει σκούρο φόντο και όχι ανοιχτό.
  10. Χρησιμοποίησε έναν υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο που έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να συνδεθείς στον λογαριασμό σου στο Facebook.

Αν το προφίλ σου πληροί αυτές τις 10 προϋποθέσεις, τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ είσαι έτοιμη/ος να προχωρήσεις στην επαλήθευση ταυτότητας του Facebook λογαριασμού σου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ρισκάρεις να χάσεις για πάντα την πρόσβαση στον λογαριασμό σου ή την έχεις χάσει ήδη. 

Εδώ το λινκ για την επαλήθευση του προσωπικού σου προφίλ, όταν είσαι πλέον βέβαιη/ος ότι πληροί τις 10 προϋποθέσεις που θέτει το Facebook .https://m.facebook.com/help/contact/515009838910929      (όπου m.facebook.com=η mobile έκδοση του FB)

Εδώ το λινκ για τυχόν προβλήματα σύνδεσης στον λογαριασμό σου https://m.facebook.com/help/283100488694834?helpref=contact_forms

Καλή επιτυχία