Απόστολος Μπατσίδης

apostolos mbatsidis businessmentor team

Ο Απόστολος διαθέτει 17 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Ως οικονομολόγος, ειδικεύεται στα ευρωπαϊκά & εθνικά επιδοτούμενα προγράμματα, business plans, μελέτες βιωσιμότητας, κοστολόγηση. Σήμερα θεωρείται από τους πλέον πετυχημένους ειδικούς σε θέματα επιδοτήσεων ΕΣΠΑ, καθώς διαθέτει υψηλά ποσοστά επιτυχίας .

Λάτρης της στατιστικής, της λογικής και της τάξης, ο Απόστολος είναι απόφοιτος οικονομικών επιστημών (Α.Π.Θ.) με εξειδίκευση στο Banking (ΠΑ.ΜΑΚ.).

Ανήσυχος από μικρός, επέμενε να περνά τα φοιτητικά του καλοκαίρια δουλεύοντας σε λογιστικό γραφείο, προκειμένου να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες.

Το 1998 ξεκίνησε επίσημα την 17χρονη επαγγελματική του καριέρα εργαζόμενος σε χρηματιστηριακή εταιρία ως υπεύθυνος χρηματιστηριακών συναλλαγών. Παθιασμένος με τα χρηματοοικονομικά κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να διατελέσει προϊστάμενος του τμήματος μελετών και αναλύσεων της εταιρίας και αργότερα σύμβουλος της διοίκησης.

Το 2002 έκανε τα πρώτα του βήματα ως ελεύθερος επαγγελματίας και διαχειριστής εταιρίας, με αντικείμενο την συμβουλευτική των επιχειρήσεων (ευρωπαϊκά & εθνικά επιδοτούμενα προγράμματα, business plans, μελέτες βιωσιμότητας, κοστολόγηση, project management σε έργα ΑΠΕ, διαχείριση επενδυτικού κινδύνου κ.α.) δραστηριότητες τις οποίες ασκεί έως και τώρα.

Ιδιαίτερα στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, σε όλη αυτήν την πολυετή πορεία του έχει διεκπεραιώσει με επιτυχία πάνω από 250 τέτοιου τύπου έργα για λογαριασμό επιχειρήσεων μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων διαφόρων φορέων & οργανισμών (αναπτυξιακός νόμος, ΠΕΠ – ΕΣΠΑ, ΚτΠ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΤΕΑΝ, ΤΕΠΙΧ, ΤΕΜΠΜΕ, ΟΑΕΔ κ.α.).

Η γνώση και εμπειρία του χώρου, η επιμονή του να κάνει τις σωστές ερωτήσεις πριν αναλάβει οποιοδήποτε πελάτη, η αμίμητη ειλικρίνεια του και η σωστή εκτίμηση των προϋποθέσεων ένταξης μίας επιχείρησης, έχουν διασφαλίσει στους πελάτες του, ποσοστά επιτυχίας άνω του 85% στην ένταξη προγραμμάτων!

Παράλληλα και για μία 5ετία, ήταν ιδρυτής και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρίας που υφίσταται έως σήμερα, του κλάδου της πληροφορικής με θέμα τις πωλήσεις Η/Υ και περιφερειακών συστημάτων, την προώθηση εξειδικευμένου λογισμικού προοριζόμενο για την κάλυψη των απαιτητικών αναγκών των επιχειρήσεων καθώς και λοιπών υπηρεσιών IT (information technology).

Ο Απόστολος είναι κάτοχος διαφόρων επαγγελματικών αδειών και μέλος πολλών επιστημονικών & επαγγελματικών οργανισμών, υπήρξε ομιλητής σε συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει και ο ίδιος σε πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων & forums.