Facebook 2FA ταυτότητα 2 παραγόντων. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις.

Πώς να ενεργοποιήσεις το Facebook 2FA, τι να προσέξεις, πώς να βρεις την  γεννήτρια κωδικών 2FA μέσα στο app της Facebook, τι να κάνεις αν χάσεις πρόσβαση στην γεννήτρια 2FA. 

facbook 2fa γεννήτρια κωδικών

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και γιατί να τον χρησιμοποιήσω. 

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι μια λειτουργία ασφαλείας που σε βοηθάει να προστατεύσεις τον λογαριασμό σου στο Facebook και με άλλους τρόπους, πέρα από τη χρήση κωδικού πρόσβασης. 

Αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), θα χρειαστεί να πληκτρολογείς έναν ειδικό κωδικό σύνδεσης ή να επιβεβαιώνεις την προσπάθεια σύνδεσης κάθε φορά που προσπαθείς να συνδεθείς στο λογαριασμό σου στο Facebook από πρόγραμμα περιήγησης ή φορητή συσκευή που δεν αναγνωρίζει το Facebook.

Με το 2FA μπορείς επίσης να λαμβάνεις ειδοποιήσεις κάθε φορά που γίνεται προσπάθεια σύνδεσης από πρόγραμμα περιήγησης ή φορητή συσκευή που δεν αναγνωρίζει το Facebook (πχ όταν ένας χάκερ προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σου). 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), υπάρχουν έξι (6) τρόποι με τους οποίους μπορείς να λάβεις τον κωδικό ασφαλείας ή να εγκρίνεις την προσπάθεια σύνδεσής σου:

Πρόταση μας είναι να ενεργοποιήσεις τουλάχιστον 2 με 3 μεθόδους 2FA. Πχ. κωδικό sms, εκτυπωμένους κωδικούς ανάκτησης (τους οποίους κρατάς εκτός ιντερνέτ σε ένα χαρτί, μπλοκάκι κλπ με ασφάλεια  και όχι στον υπολογιστή σου), γεννήτρια κωδικών

Πώς να ενεργοποιήσω την Ταυτότητα 2 Παραγόντων (2FA) στο Facebook. 

ΠΡΟΣΟΧΗ. Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία 2FA, καλό είναι να προσθέσεις στον Facebook λογαριασμό σου ένα 2ο email ή κινητό. Συμβαίνει συχνά οι χρήστες να έχουν ξεχάσει τον κωδικό τους και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επαναφορά του λογαριασμού τους. Για λόγους ασφάλειας, κατά την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο αριθμό κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιείς για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Για να ενεργοποιήσεις ή να διαχειριστείς τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων:

 1. Πήγαινε στις ρυθμίσεις ασφάλειας και σύνδεσης.
 2. Επίλεξε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και πάτησε το κουμπί “Επεξεργασία”.
 3. Επίλεξε τη μέθοδο ασφαλείας που θέλεις να προσθέσεις και ακολούθησε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Κατά τη διαμόρφωση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook, θα σου ζητηθεί να επιλέξεις μία από τις 3 διαθέσιμες μεθόδους ασφαλείας:

Θα πρέπει να διαμορφώσεις τουλάχιστον μία από αυτές τις τρεις μεθόδους για να χρησιμοποιήσεις τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Μόλις προσθέσεις μία από τις 3 επιλογές, θα έχεις επίσης τη δυνατότητα να διαμορφώσεις κάποια από τις προαιρετικές μεθόδους παρακάτω:

ΠΡΟΣΟΧΗ. Η εμπειρία μου λέει πως η λύση της χρησιμοποίησης ελέγχου ταυτότητα μέσω τρίτου app, είναι η ασφαλέστερη, ΑΛΛΑ δύσκολη στην εφαρμογή της για μη εξοικειωμένους χρήστες. 

 

Πώς θα βρεις την γεννήτρια κωδικών στο κινητό σου όταν έχεις πρόσβαση στον Facebook account σου.

Απλά πηγαίνεις στο προσωπικό σου προφίλ, κάνεις κλικ επάνω στις 3 γραμμούλες που θα βρεις κάτω δεξιά και στο υπομενού που θα ανοίξει, επιλέγεις “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Κάνε κλικ το υπομενού που θα ανοίξει και επιλέξε “Γεννήτρια κωδικών”. Εκεί θα εμφανιστεί ένας εξαψήφιος κωδικός. Αυτός είναι ο κωδικός 2FA που σου ζητά η FB.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν για κάποιο λόγο κάνεις log out από όλες τις συσκευές (πχ. Κινητό, desktop, tablet) με τις οποίες είσαι συνδεδεμένος/η στο Facebook, τότε χάνεις την πρόσβαση στην γεννήτρια κωδικών, άρα και την πρόσβαση στον Facebook λογαριασμό σου! Για να προλάβεις μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη, προσπάθησε τουλάχιστον μία από τις συσκευές σου να είναι πάντα συνδεδεμένη στο Facebook. Έτσι, μπορείς να ανατρέξεις σε αυτήν την συσκευή για να βρεις την γεννήτρια κωδικών και να δώσεις πρόσβαση και στις άλλες συσκευές σου.

  

Τι κάνεις στην περίπτωση που έχεις χάσει κάθε πρόσβαση στο Facebook account και άρα και πρόσβαση στο 2FA.

 1. Δοκίμασε κανονικά να κάνετε login στο Facebook μόνο που τώρα αντί να βάλεις κωδικό (αφού δεν έχεις πρόσβαση στην γεννήτρια κωδικών της Facebook), θα χρειαστεί να πατήσεις το link που της εικόνας 1.  
Επανάκτηση λογαριασμού facebook χωρίς 2fA, βήμα 1

Εικόνα 1.

 1. Λογικά η παραπάνω επιλογή θα σε βγάλει σε ένα περιβάλλον όπως αυτό στην εικόνα  2 παρακάτω. Εσείς επίλεξε το “Other options” ή “Άλλες επιλογές”. 
Επανάκτηση λογαριασμού facebook χωρίς 2fA, βήμα 2

Εικόνα 2.

 3.  προηγούμενη επιλογή σε οδηγεί σε ένα περιβάλλον ως φαίνεται παρακάτω στην εικόνα 3. Εκεί θα χρειαστεί να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου και να εξηγήσεις το πρόβλημα σου στο support της Facebook. Η απάντηση τους μπορεί να έρθει σε μια μέρα. Έχουμε όμως αντιμετωπίσει και περιπτώσεις όπου καθυστέρησαν να απαντήσουν 3 μήνες.

Επανάκτηση λογαριασμού facebook χωρίς 2fA, Βήμα 3

 

Καλή επιτυχία. 

 

 

 

 

 

 

 

19 Σχόλια. Leave new

 • Δυστυχώς αυτή τη στιγμή εδώ και τρεις μέρες που μου έτυχε ακριβώς αυτό στο λογαριασμό της γυναίκας μου όπου είναι συνδεδεμένος και με κατάστημα,δεν λειτουργεί αυτός ο τρόπος άμα έχεις χάσει πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή στη γεννήτρια κωδικών, οπότε μήπως έχετε κανέναν άλλον τρόπο? Έχω δοκιμάσει όλους τους τρόπους και από το help center έχω κάνει δέκα φορές επαναφορά κωδικού αλλά πάντα ζητάει και κωδικό από τη γεννήτρια.

  Απάντηση
  • Εδώ είναι οι οδηγίες της Facebook https://www.facebook.com/help/105487009541643
   Aν δεν δουλέψει τίποτε από αυτά, δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις Νίκο. Δηλώνω γνώστης αλλά όχι παντογνώστης. Κάθε μέρα μας βγάζουν νέα φασούλια και διαρκώς έχουμε να αντιμετώπισουμε νέες περίεργες καταστάσεις.
   Όποτε βρίσκουμε λύσεις τις δημοσιεύουμε.
   Για την επαγγελματική σελίδα τώρα, ελπίζω να μην υπήρχε μόνο ένας διαχειριστής στον λογαριασμό αυτό και ο 2ος διαχειριστής να μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση.

   Απάντηση
 • Barbara Pagida Skourti
  10 Ιουλίου, 2022 6:40 πμ

  Καλησπέρα εχω ενεργοποιησει την γεννητρια κωδικων αλλα δεν λαμβάνω μηνυμα στο κινητο μου με τον 6ψηφιο κωδικο με αποτελεσματα να μην μπορω να συνδεθω στον λογαριασμο μου. Τι πρεπει να κανω?

  Απάντηση
  • Αυτό είναι το καλό με το feedback που μας δίνεται Barbara. Έτσι καταλαβαίνουμε τις αδυναμίες στο άρθρο μας και το βελτιστοποιούμε καθημερινά. Απ΄ότι φαίνεται κάποια πράγματα πρέπει να τα γράφουμε με bold για να μην τα παραβλέπεται.
   Η γεννήτρια κωδικών είναι μια από τις πολλές μέθοδος 2FA που ΔΕΝ σου στέλνει 6ψήφιο κωδικό στο τηλέφωνο, αλλά ενεργοποιείται μέσα στον ίδιο μας τον προσωπικό λογαριασμό Facebook. Για να βρεις τη γεννήτρια κωδικών πχ από το κινητό σου, πας στο προσωπικό σου προφίλ, πατάς κάτω κάτω δεξιά την εικόνα σου που λέει “Μενού” και στο μενού που ανοίγει ψάχνεις “Ρυθμίσεις και απόρρητο”. Κάνεις κλικ και εκεί μέσα θα βρεις κάτω κάτω την γεννήτρια κωδικών. Πατάς και σου δίνει ένα 6ψήφιο κωδικό.
   Άλλοι μέθοδοι 2FA είναι να σταλεί κωδικός με μήνυμα στο κινητό σου, να χρησιμοποιήσεις ένα 2FA app κλπ.

   Αν είχες διαβάσει πιο προσεκτικά το άρθρο μας Barbara, πιθανότατα θα είχες γλυτώσει αυτή τη ταλαιπωρία. Στην ενότητα του άρθρου μας “Πώς να βρεις την γεννήτρια κωδικών στο κινητό σου….” αναφέρουμε
   “ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν για κάποιο λόγο κάνεις log out από όλες τις συσκευές (πχ. Κινητό, desktop, tablet) με τις οποίες είσαι συνδεδεμένος/η στο Facebook, τότε χάνεις την πρόσβαση στην γεννήτρια κωδικών, άρα και την πρόσβαση στον Facebook λογαριασμό σου! Για να προλάβεις μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη, προσπάθησε τουλάχιστον μία από τις συσκευές σου να είναι πάντα συνδεδεμένη στο Facebook. Έτσι, μπορείς να ανατρέξεις σε αυτήν την συσκευή για να βρεις την γεννήτρια κωδικών και να δώσεις πρόσβαση και στις άλλες συσκευές σου.”
   ΤΙ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΤΩΡΑ.
   Τσέκαρε αν κάποια συσκευή σου είναι συνδεδεμένη με το Facebook (ακόμη και ξεχασμένη συσκευή ή παλιό κινητό) και από εκεί μέσα αναζήτησε τη γεννήτρια κωδικών.
   Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε στο ίδιο άρθρο μας δίνουμε οδηγίες για το τι να κάνεις στην ενότητα “Τι κάνεις στην περίπτωση που έχεις χάσει κάθε πρόσβαση στο Facebook account και άρα και πρόσβαση στο 2FA.”
   Προφανώς στην περίπτωση σου θα χρειαστεί να ζητήσεις μια άλλη μέθοδο επαλήθευσης του λογαριασμού σου.
   Κράτα μας ενήμερους σε παρακαλώ για την εξέλιξη.

   Καλή επιτυχία.

   Απάντηση
 • Καλησπέρα σας μου έχουν χακαρη το feis το email και μου ζητάει γεννήτρια τι μπορώ να κάνω δεν ξέρω

  Απάντηση
  • Την γεννήτρια κωδικών την βρίσκουμε μέσα στο Facebook Νίκο, κάπου μέσα στα setting – settings and privacy. Αν δεν έχεις πρόσβαση σε Facebook δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στη γεννήτρια κωδικών.
   Είχες εγκαταστήσει 2 FA ταυτότητα? Τι μεθόδους επέλεξες για να επαληθεύεις τον λογαριασμό σου? Πχ mail, μήνυμα σε κινητό? Κάποιο app κλπ?
   Αν έχασες πρόσβαση και στο μειλ σου, εκτιμώ ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για σένα γιατί ούτε το https://facebook.com/hacked μπορεί να σε βοηθήσει.

   Απάντηση
 • Έχω διαβάσει τα σχόλια σας με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την γεννήτρια κωδικων
  Έχω χάσει πρόσβαση εδώ και 20 μέρες και δεν ήμουν συνδεδεμένη σε καμία συσκευή …. Επομένως καμία πιθανότητα να βρώ κωδικούς γεννήτριας
  Το μεγαλύτερο κακό πως έχω 3 επαγγελματικές σελιδες συνδεδεμένες με το προφίλ μου
  Έχω επισυνάψει πολλές φορές ταυτότητα δίπλωμα αλλά δεν γίνονται αποδεκτά
  Έχω στείλει μειλ εδώ και 4 μέρες σε όλα τα μειλ του Facebook …. Φυσικά στα αγγλικά και λεπτομερώς το πρόβλημα …. Καμία απάντηση ακόμη
  Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με ανάλογη δική του περίπτωση

  Απάντηση
  • Γειά σου Χρύσα. Ακολούθησες τις οδηγίες του άρθρου μας εδώ https://www.businessmentor.gr/2021/03/02/facebook-2fa-tautothta-2-paragontwn-ola-osa-xreiazese/ και δεν μπόρεσες να συνδεθείς?
   Δεν σου έδωσε το FB εναλλακτική μέθοδο σύνδεσης την ώρα που πάτησες το “Χρειάζεστε διαφορετική μέθοδο ταυτοποίησης?
   Ελπίζω να έκανες τη διαδικασία από μία εξουσιοδοτημένη συσκευή (κατά προτίμηση desktop or laptop) και μία IP που χρησιμοποιούσες και στο παρελθόν για να κάνεις login σε Facebook. Αλλιώς λογικό να σου βγάζει πρόβλημα.
   Ερώτηση. Όταν στο παρελθόν ενεργοποίησες το 2FA, έγραψες σε ένα χαρτί και τους κωδικούς ανάκτησης (recovery codes) που δίνει η FB? Αν ναι, βρες έναν από αυτούς τους κωδικούς και χρησιμοποίησε τον σαν password για να κάνεις login.
   Εδώ οι επίσημες οδηγίες της FB για περιπτώσεις σαν τη δική σου που δεν μπορείς να κάνεις
   login https://www.facebook.com/help/105487009541643?helpref=faq_content
   Αναφορικά με τις 3 σελίδες σου τώρα. Είχες άλλο διαχειριστή σε αυτές τις σελίδες? Αν ναι, μπορείς τουλάχιστον μέχρι να λυθεί το πρόβλημα σου, να έχεις πρόσβαση στις σελίδες σου από τον άλλο διαχειριστή. Αν πάλι ήσουν η μόνη διαχειρίστρια, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτε, πέρα από το να περιμένεις να ξεμπλοκάρει το προφίλ σου.

   Απάντηση
   • Κωνσταντίνος
    29 Απριλίου, 2023 9:50 μμ

    Καλησπερα, είμαι ακριβώς η ίδια περιπτωση με την Χρύσα που περιγράφει το πρόβλημάτης, έχω ακολουθήσει όλες τις οδηγίες που της δώσατε ως απάντηση, έστειλα την ταυτότητα μου μέσω του συνδέσμου που δίνει το facebook ως μονόδρομο όταν δεν λειτουργει η γεννητρια κωδικων, αλλα λαμβάνω απάντηση ότι η φωτογραφία είναι θολή και τετοιες δικαιολογίες…και με το διπλωμα νεου τύπου την ιδια απαντηση. έχω προσπαθησει αρκετες φορές και τωρα δεν με αφήνει καν να στειλω εγγραφο ταυτοπροωπίας και λαμβάνω το παρακάτω μήνυμα:
    Για την αποτροπή κατάχρησης, περιορίζουμε τη συχνότητα με την οποία μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα στο Facebook. Δοκιμάστε ξανά αργότερα.
    Προσπαθώ να δοκιμασω μετά από 3 και 4 μερες αλλά συνεχεια το ίδιο μηνυμα! Εχω στείλει και καποια email σε αρμόδια τμήματα της ασφάλειας του facebook για μπλοκαρισμένους χακαρισμένους λογαριασμούς, αλλά δεν έχω λάβει καμμία απάντηση! Επισης η σύζυγός μου μεσα απο το δικό της προφιλ επικοινωνησε με την τεχνική υποστήριξη του facebook περιγραφοντας αναλυτικά το πρόβλημα αλλά καμμία απαντηση! Μοιαζει σαν να θέλουνε να μην τον ξεμπλοκάρουν ποτε! τον έχω 12 χρόνια τον λογαριασμό χωρίς προβλήματα και παραβιάσεις των όρων! Μπορείτε να βοηθήσετε?? Θ εκτιμηθεί ιδιαίτερα….Τηλ επικ 6932449485 Κωνσταντίνος

    Απάντηση
    • Καλημέρα Κωνσταντίνε. Λυπάμαι για την ταλαιπωρία σου. Αν έχεις χάσει πρόσβαση στο προσωπικό σου προφίλ που είσαι ο μόνος admin στην επαγγελματική σελίδα σου, δεν νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
     Θα σε καλέσω κατ΄εξαίρεση για να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες μήπως μας ξεφεύγει κάτι.
     Συμβουλή. Μην δίνεις το κινητό σου τόσο εύκολα στο ίντερνετ. Έτσι μεγιστοποιείς τις πιθανότητες να γίνεις στόχος χάκερ.

     Απάντηση
     • Κωνσταντίνος
      23 Ιουνίου, 2023 11:43 μμ

      Καλησπέρα, σήμερα διάβασα την απάντηση σας και σας ευχαριστώ! Μέχρι και σήμερα δεν έχει λυθεί η αποκατάσταση του λογαριασμού μου! Εάν μπορείτε να επικοινωνησετε μαζι μου θα ειναι σημαντικό για μενα!

 • Καλησπερα,
  Έχω πρόβλημα με το ινσταγκραμ εδώ και 1 μήνα . Δεν μπορώ να συνδεθώ . Μου βγάζει ένα παράθυρο που λέει ότι πρέπει να πληκτρολόγηση τον 6ψηγιο κωδικό που θα λάβω σε μια εφαρμογή ταυτότητας δυο παραγόντων , τον οποίο δεν λαμβάνω ποτε. Εν τω μεταξύ εγώ δεν είχα τέτοιο θέμα μιας και το είχα ρυθμίσω , πι κωδικοί που θα λάμβανα να έρχονται ως sms. Δεν ξέρω τι βα κάνω έχω δοκιμάσει τα πάντα. Αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος

  Απάντηση
 • Καλησπέρα
  Μου μπλόκαρε στο Facebook τον λογαριασμό. Μου έστειλαν μήνυμα οτι επειδή έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός μου για προστασία τον απενεργοποίησαν. Μου δίνουν ένα λινκ που είναι στην ουσία το αρχικό παράθυρο για να αλλάξω κωδικό. Πάω να συνδεθώ και μου βγαζει ένα μήνυμα εισαγαγετε το κλειδί ασφαλείας σας στη θύρα USB για να επιβεβαιώσω την ταυτότητα μου. Τέτοιο πράγμα δεν έχω. Προσπαθώ να κάνω την ταυτοποίηση με το εξαψηφιο κωδικό που θα έπρεπε να μου στείλουν σε sms που δεν μου έρχεται ποτέ. Δοκίμασα να ανεβάσω και επίσημα έγγραφο ταυτότητα και δίπλωμα και πάλι δεν το δέχεται. έχω στείλει σε όλα τα ειμαιλ τους μήνυμα στα αγγλικά αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση. Έχω κάνει νομίζω τα πάντα αλλά δεν βλέπω φώς. Φοβάμαι ότι θα μου το απενεργοποιήσουν μετά από τριάντα μέρες. Μήπως σας έχει τύχει κάτι τέτοιο η έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο?
  Ευχαριστώ πολύ

  Απάντηση
  • Δημήτρη θα το πω και σε αυτό το νήμα συζήτησης για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
   Δεν ασχολούμαστε με προσωπικά προφίλ παρά μόνο αν πρόκειται για επιχειρηματίες που έχουν συνδεδεμένο το προφίλ τους με κάποια σελίδα.
   Αν μπαίναμε στη διαδικασία να απαντάμε στα χιλιάδες αιτήματα απλών χρηστών θα χάναμε τον μπούσουλα.
   Παρόλα αυτά απαντώ γιατί δεν ήξερες την πολιτική μας. Δεν τη γράψαμε ποτέ σε αυτό το νήμα συζήτησης.
   Λοιπόν. Ναι, αυτό που σου συμβαίνει είναι κάτι σύνηθες πλέον και προφανώς συμβαίνει γιατί κάτι ύποπτο (ή παραβατικό) εντόπισε ο αλγόριθμος της Facebook.
   Αυτό με τη θύρα USB μου ακούγεται πολύ περίεργο. Πρώτη φορά το ακούω. Κάθε μέρα μαθαίνω κι εγώ.
   Το SMS δεν φτάνει στο κινητό σου γιατί προφανώς δεν είχες ενεργοποιημένο 2FA ή δεν το είχες παραμετροποιήσει σωστά.
   Δοκίμασε να ανακτήσεις τον λογαριασμό σου μέσω αυτού του λινκ https://www.facebook.com/hacked
   Καλή επιτυχία.

   Απάντηση
 • Καλησπέρα σε όλους.
  Θέλω βοήθεια.
  Το facebook μου έστειλε e-mail και μου είπε ότι απενεργοποιούν το λογαριασμό μου γιατί είδαν παραβίαση. Το link που μου στείλαν ήταν η αρχική εικόνα και να μπω μέσα να αλλάξω τους κωδικούς. Το πρόβλημα είναι ότι πάω να επιβεβαιώσω την ταυτότητά μου και μου ζητάει έλεγχο δύο παραγόντων λέει να εισάγω το κλειδί ασφαλείας στη θύρα USB πού τέτοιο πράγμα εγώ δεν έχω. Έχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν μπορώ να το ξανά ενεργοποιήσω. Ένας άλλος τρόπος είναι να μου στείλουν ενα εξαψήφιο κωδικό sms αλλά δεν μου έρχεται ποτε. Προσπαθώ να ανεβάσω επίσημα έγγραφα όπως ταυτότητα η δίπλωμα φορτώνει και στο τέλος λέει ότι αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί προς το παρόν. Κωδικοί σε e-mail και στο κινητό έρχονται αν πάω να αλλάξω το password του λογαριασμού άρα έχουν το τηλέφωνο μου. Έχω στείλει σε όλα τα e-mail που έχω βρει και τους το εξηγώ αναλυτικά και δεν μου έχει απαντήσει κανένας. Ξέρετε τι παίζει μήπως? Το πρόβλημα είναι ότι έχω ένα επαγγελματικό γκρουπ μέσα με πολύ κόσμο και ήμουν ο μόνος διαχειριστής αν δεν ανακτήσω το λογαριασμό μου δεν θα έχω πρόσβαση ποτέ εκεί.

  Απάντηση
  • Καλημέρα Δημήτρη. Λυπάμαι για την ταλαιπωρία σου.
   Χοντρό μπέρδεμα μου ακούγεται. Έχω συναντήσει πολλούς χρήστες που ΝΟΜΙΖΑΝ ότι ενεργοποίησαν το 2FA απλά εισάγοντας τον αριθμό του κινητού τους στον λογαριασμό τους.
   Αυτό δεν αρκεί.
   Το σωστό θα ήταν να πάνε στην ασφάλεια του λογαριασμού και να ψάξουν για τη διαδικασίας “Επαλήθευση 2 παραγόντων” Αν είναι “on” με πράσινα γραμματάκια τότε είναι ενεργοποιημένη. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα πράσινα γραμματάκια ON τότε το 2FA δεν έχει ενεργοποιηθεί σωστά. Κι έτσι προκύπτουν τα προβλήματα που αναφέρεις όπως το να μην έρχεται το sms στο κινητό σου.
   Το να σου ζητά η Facebook να εισάγεις κλειδί ασφαλείας σε θύρα USB, εμπειρικά εμένα μου δείχνει πως κατά λάθος ενεργοποίησες την πιο (ασφαλή αλλά και) δύσκολη μέθοδο 2FA. Αυτή με την οποία αξιοποιείς Universal 2nd Factor (U2F) or FIDO2. Από όσα έγγραψες αποκλείω την περίπτωση να έχεις χρησιμοποιήσει πχ. yubikey της yubico.
   Προσπάθησες να κάνεις σύνδεση στο λογαριασμό σου και να επιλέξεις άλλη μέθοδο ταυτοποίησης, πχ χρήση email ή κινητού?
   Αν ήσουν ο μόνος διαχειριστής στη σελίδα που αναφέρεις τότε πραγματικά τα πράγματα είναι δύσκολα. Αν δεν ανακτήσεις το προσωπικό σου προφίλ, δεν υπάρχει καμία πιθανότα να ανακτήσεις και την πρόσβαση στο γκρουπ.
   Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε στην περίπτωση σου. Η συμβουλή μου είναι….οπλίσου με υπομονή αναφορικά με την επαλήθευση του λογαριασμού σου και επέμενε μέχρι να λάβεις απάντηση.

   Απάντηση
 • Καλησπέρα,
  κάθε βοήθεια στο παρακάτω πρόβλημα θα ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη. Εχθές χακαραν το λογαριασμό χρήστη, στον οποίο κρεμόταν σελίδα επαγγελματική με χιλιάδες μέλη. Έγινε αντιληπτό 4 ώρες μετά. Έγινε αμφισβήτηση μέσω Gmail του mail που είχαν θέσει ως βασικό, οι χακερ και κάπου εκεί εγινε και αντικατάσταση του κωδικού εισόδου (μεγα λάθος ).Απ ότι φαίνεται είχε δηλωθεί από παλιά, ταυτοποίηση δύο παραγόντων (χωρίς να έχει ολοκληρωθεί σωστά). Έτσι όταν εγινε η ανάκτηση mail, το φβ ζητούσε ως επιβεβαίωση, 6ψηφιο κωδικό, ο οποίος όμως δεν μπορεί να αντληθει από κάπου (αφού η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε). Το πρόβλημα με την πιστοποίηση του κατόχου είναι ότι, ο λογαριασμός χρήστη δεν είναι σε στοιχεία φυσικού προσώπου, άρα κανένα έγγραφο δεν πιστοποιεί τον κάτοχο. Και το τελευταίο βήμα που θα μπορούσε να γίνει λοιπόν, ακυρώνεται. Γνωρίζετε αν μπορεί να υπάρξει επικοινωνία με υπεύθυνο σχετικού τμήματος στο fb, κι ιχι σε στυλ chat (γιατί έτσι άκρη δεν βγαίνει). Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την όπο. ια βοήθεια

  Απάντηση
  • Καλημέρα Παναγιώτη. Μια χαρά τα λες. Μέγα λάθος να αλλάζεις κωδικούς χωρίς πρώτα να δεις τι συμβαίνει, μέγα λάθος και να πιστεύεις ότι ενεργοποίησες ταυτοποίηση 2 παραγόντων χωρίς να τσεκάρεις αν έγινε σωστά.
   Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω, αλλά από τις δεκάδες περιπτώσεις που συναντώ καθημερινά, πέρα από το inbox του προφιλ (που τελευταία δεν εμφανίζεται σε όλους) και το chat, κανένας δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με FB, ειδικά όταν πρόκειται για προσωπικά προφίλ. Ακόμη και στο chat που αναφέρεις, η αντιμετώπιση απέναντι σε αυτούς που χάνουν πρόσβαση στο προφίλ τους, είναι ουσιαστικά “ας πρόσεχες, δεν μας ενδιαφέρει”. Μου ακούγεται σαν χαμένη υπόθεση. Πολύ δε περισσότερο τώρα που δεν είναι φυσικό πρόσωπο ο χρήστης που αναφέρεις. Προσωπικά το τελευταίο που θα προσπαθούσα (χωρίς εγγύηση επιτυχίας) είναι να ψάξω παλιές συσκευές που ήταν συνδεδεμένες με το προφιλ του πελάτη και θα δοκίμαζα να συνδεθώ από εκεί. Αν ο πελάτης σου πχ είχε ενεργοποιημένη πχ την γεννήτρια κωδικών, τότε μπορείς να βρεις αυτόν τον κωδικό στο προφίλ του και να το επιλέξεις σαν μέθοδο για να αλλάξεις με ασφάλεια τον κωδικό του προφιλ του.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού