Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το Facebook μπορεί ξαφνικά να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σου.

Είναι πια συχνό φαινόμενο, να απενεργοποιείται μία προσωπική ή επαγγελματική facebook σελίδα για λόγους που… μόνο το Facebook γνωρίζει.

Δεν έχεις κάνει τίποτα λάθος … ή έτσι νομίζεις;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το Facebook μπορεί να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σου. Θα πρέπει να ξέρεις ότι το να είσαι χρήστης του Facebook εδώ και χρόνια, δεν σου δίνει καμίας μορφής ασυλία στον facebook λογαριασμό σου.

Γνωρίζω αρκετούς φίλους που δεν τους περνούσε από το μυαλό πως μπορεί να μπλοκαριστούν από το Facebook κι όμως τους συνέβη. Κι ακόμη το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Όλοι οι “μπλοκαρισμένοι” φίλοι μου θα σου παραπονεθούν για το ίδιο πράγμα. Πως προσπάθησαν να επικοινωνήσουμε με το Facebook για να μάθουν τους λόγους του αποκλεισμού (και να διορθωθεί το πρόβλημα), αλλά κανείς τους δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Όσο κι αν μας θυμώνει μια τέτοια πρακτική του Facebook, πίστεψε με δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Ας το παραδεχτούμε, όλοι μας συμβάλλαμε στην δημιουργία αυτού του συγκεντρωτικού γίγαντα. Εμείς, οι χρήστες, του παραχωρήσουμε την δύναμη που σήμερα έχει να μπλοκάρει όποιον θέλει, όποτε θέλει, χωρίς καν να δίνει εξηγήσεις.

15 Λόγοι να μπλοκάρει η facebook τη σελίδα σου. Business Mentor Greece.

Ακολουθούν οι 15 πιθανότεροι λόγοι για τους οποίους ο λογαριασμός σου στο Facebook μπορεί να μπλοκαριστεί, απενεργοποιηθεί, ή απαγορευτεί.

1. Χρήση ψεύτικου ονόματος

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι Facebook λογαριασμοί έχουν μπλοκαριστεί.

Σύμφωνα με την πολιτική του Facebook είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιείς το πραγματικό σου όνομα στο προσωπικό σου λογαριασμό.

Στην περίπτωση που θέλεις να κρατήσεις τον προσωπικό σου λογαριασμό με ψευδώνυμο (γιατί πχ το κοινό σου σε γνωρίζει με το παρατσούκλι σου), αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μια Facebook page (και όχι προσωπικό προφίλ).

Γνωρίζω πολλούς που ακόμη χρησιμοποιούν ψευδώνυμο στον προσωπικό σου λογαριασμό και υπάρχει λόγος που την γλυτώνουν μέχρι σήμερα.

Προφανώς το προφίλ τους ΔΕΝ δέχεται πολλές επισκέψεις από μη φίλους κι έτσι περνούν απαρατήρητοι από το Facebook. Αν όμως κάποια στιγμή οι επισκέψεις στο προφίλ τους αυξηθούν, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως ο λογαριασμός τους θα μπλοκαριστεί.

2. Υπερβολικό ποστάρισμα

Όταν κάνεις share υλικό ή συνδέσμους σε φίλους ή group πολύ συχνά, το Facebook έχει την αίσθηση ότι είσαι bot (ρομπομηχανή) και σε πετάει έξω. Προσεξέ το γιατί αυτή η απαγόρευση μπορεί πολύ εύκολα να ενεργοποιηθεί.

3. Αποστολή πάρα πολλών αιτημάτων φιλίας

H αποστολή πάρα πολλών αιτημάτων φιλίας ή η αποστολή αιτημάτων φιλίας σε άτομα που δεν γνωρίζεις μπορεί να σου προκαλέσει πρόβλημα.

Υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των αιτημάτων . Κάποιοι λένε 1.000/ημέρα, αλλά κράτα μικρό καλάθι, χρήστες έχουν λάβει προειδοποιήσεις από το Facebook και στα 50 αιτήματα/ημέρα.

Μην αγνοήσεις αυτές τις προειδοποιήσεις. Βάζεις σε κίνδυνο τον λογαριασμό σου.

Το να στέλνεις αιτήματα σε άτομα που δεν γνωρίζεις ίσως είναι εξίσου επικίνδυνο καθώς ενδέχεται να σε αναφέρουν ως σπαμ στο Facebook.

4. Ανάρτηση προσβλητικών ενημερώσεων και εικόνων

Όταν έκανες sign up στο Facebook αποδέχτηκες κάποιους όρους. Ένας από αυτούς, ορίζει πως χρειάζεται να συμπεριφέρεσαι κόσμια στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο.

Η δημοσίευση προσβλητικών ενημερώσεων, φωτογραφιών και βίντεο δεν είναι αποδεκτή. Αν κάποιος σε αναφέρει, ο λογαριασμός σου κινδυνεύει.

5. Αποστολή ίδιου κειμένου ως μήνυμα προς πολλούς φίλους

Είναι εύκολο να κάνεις copy paste και να στείλεις το ίδιο μήνυμα σε εκατοντάδες-χιλιάδες φίλους της σελίδας σου.

Αν όμως το ανοίξουν ελάχιστοι, αυτό είναι καμπανάκι για το Facebook πως το μήνυμα σου δεν είναι ενδιαφέρον και άρα είναι spam. Καλύτερα απέφυγε αυτήν την πρακτική.

Αν πάλι επιμένεις να στέλνεις το ίδιο μήνυμα ξανά και ξανά, ελπίζοντας πως κάποιος θα το ανοίξει, τότε πας κατευθείαν για μπλοκάρισμα. Το Facebook μισεί τους spammers, όπως κι εσύ φαντάζομαι.

6. Χρησιμοποιείς αλόγιστα το poke

Όσοι υπήρξαν χρήστες του Facebook στα πρώτα χρόνια της δόξας του, θυμούνται πολύ καλά το κουμπί “poke” επάνω δεξιά στην σελίδα τους. Πατώντας το, ήταν ένας τρόπος να πεις “γεια”, να τραβήξεις την προσοχή κάποιου άλλου χρήστη, να ξεκινήσεις ένα διαδικτυακό φλέρτ κ.ά.

Σήμερα αυτό το κουμπί αυτό πλέον έχει κρυφτεί στην σελίδα σου και λίγοι το χρησιμοποιούν.

Γι εκείνους που ακόμη το αξιοποιούν, προσοχή. Δεν θέλει πολύ ο χρήστης στον οποίο έκανες poke, να δηλώσει τον λογαριασμό σου ως σπαμ και να τραβήξεις την προσοχή του Facebook με ότι αυτό σημαίνει για τον λογαριασμό σου.

7. Ο λογαριασμός σου αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για άλλους χρήστες του Facebook

Aν χρησιμοποιείς “χαλαρούς” κωδικούς πρόσβασης στο Facebook account σου και δεν αξιοποιείς τα σωστά μέτρα ασφαλείας, τότε, σόρυ που θα στο πω έτσι ωμά, αλλά δηλώνεις υποψήφιος για το επόμενο χακάρισμα.

Έτσι την πάτησαν φίλοι μου που με κάλεσαν έντρομοι, για να με ενημερώσουν πως στο timeline τους εμφανίζεται πορνογραφικό περιεχόμενο, που ποτέ δεν δημοσίευσαν.

Αυτό οφείλετε σε ιούς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και ναι, οι φίλοι μου που την πάτησαν δεν φταίνε σε τίποτε. Σωστά? Μέγα Λάθος.

Σύμφωνα με το Facebook οι χρήστες αυτής της κατηγορίας φταίνε, γιατί δεν τήρησαν τους όρους της προστασίας του λογαριασμού τους. Ένα “μολυσμένο” Facebook προφίλ επηρεάζει κι άλλα προφίλ χρηστών. Έτσι, ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης, το Facebook δικαιούται να μπλοκάρει τον λογαριασμός σου. Έτσι απλά, χωρίς “μα”, “θα” και “γιατί”.

Αν εγώ ξεκινούσα από κάπου για να “καθαρίσω” τον λογαριασμό μου, θα φρόντιζα πρώτα να διαγράψω όλα τα apps/εφαρμογές που είναι συνδεδεμένα με την Facebook σελίδα μου. Θα τα διέγραφα και στην συνέχεια θα άλλαζα τους κωδικούς μου και θα ενεργοποιούσα υπηρεσίες ασφαλείας όπως η γεννήτρια κωδικών κ.ά

8. Likes σε πάρα πολλές σελίδες

Υπάρχει ένα όριο στο πόσες σελίδες μπορούν να σου αρέσουν καθημερινά (συνολικά 5.000). Αν αγνοήσεις την προειδοποίηση και περάσεις αυτό το όριο, είναι πολύ πιθανό να έχεις πρόβλημα με τον λογαριασμό σου.

9. Ύποπτες πληροφορίες πληρωμών

Η πληρωμή για διαφήμιση στο Facebook ή πίστωση παιχνιδιών με πιστωτική κάρτα που φέρει ένα όνομα διαφορετικό από το όνομα σου στο Facebook, ενδέχεται να αποκλείσει τον λογαριασμό σου. Δεν μου έχει τύχει, αλλά έχω ακούσει να συμβαίνει σε άλλους. Ειδικά όταν “τρέχεις” πανάκριβα διαφημιστικά πακέτα.

10. Συμμετοχή σε μια αμφίβολη οργάνωση ή σελίδα

Μερικά πράγματα αν και αυτονόητα, χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε αραιά και που. Κι ας γίνονται βαρετά.

Εφόσον είσαι αναγνώστης του Business Mentor είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν είσαι τρομοκράτης (όχι γιατί κάναμε κάποιο έλεγχο φρονημάτων, αλλά γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι τρομοκράτες δεν συχνάζουν σε επιχειρηματικά blogs αλλά στο dark web).

Ένας ακόμη λόγος για να σε μπλοκάρει το Facebook, είναι οι συναναστροφές σου. Το έχεις αποδεχθεί όταν έκανες signup στον Facebook λογαριασμό σου. Δεσμεύτηκες να μην συμμετέχεις δηλαδή σε εξτρεμιστικές ομάδες ή σε σελίδες που προωθούν τη βία.

Ίσως το θεωρείς αυτονόητο αλλά για πολλούς δεν είναι. Βεβαιώσου ότι έκανες αποδεκτά αιτήματα νορμάλ φίλων και όχι αγνώστων με ύποπτες δραστηριότητες. Λίγο θέλει να βρεις τον μπελά σου.

11. Έχεις περισσότερους από έναν λογαριασμούς

Πολλοί χρήστες έχουν δύο ή περισσότερους Facebook λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τους όρους του Facebook, ο συγκεντρωτικός κολοσσός μπορεί να αποφασίσει ανά πάσα στιγμή να διαγράψει διπλούς λογαριασμούς, αν διαπιστώσει πως από πίσω τους βρίσκεται ένα μόνο πρόσωπο.

Αν διατηρείς διπλά και τριπλά προφίλ θέλει πολύ προσοχή. Καθημερινά παίζεις κορώνα γράμματα με τα Facebook προφίλ σου. Δεν θέλει πολύ από εκεί που είχες δυο τρία προφίλ, να καταλήξεις αποκλεισμένος από τα πάντα.

12. Τα Facebook προφίλ είναι μόνο για ανθρώπους

Όταν δημιουργείς ένα προφίλ στο Facebook για ένα σκυλί, μια γάτα, έναν οργανισμό ή οτιδήποτε άλλο εκτός από έναν κανονικό άνθρωπο, το Facebook το βλέπει.

Οι επιχειρήσεις, οι οργανισμοί, και οι χαρακτήρες πρέπει να διαθέτουν σελίδες (pages), όχι ατομικό profile account.

13. Χρήση περίεργης ημερομηνίας γέννησης

Το βρίσκω πολύ λογικό να θέλει κάποιος να προστατέψει τα προσωπικά του δεδομένα και να μην θέλει να αποκαλύψει την ακριβή χρονολογία γέννησης στο Facebook.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Υπάρχουν όμως και χρήστες που το παρακάνουν. Το να δηλώσει κανείς πχ ως ημερομηνία γέννησης το 1901 στο Facebook είναι κόκκινο καμπανάκι για το κοινωνικό δίκτυο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απαγορευτεί ο λογαριασμός του χρήστη.

14. Δημοσίευση υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα

Δεν μπορείς να δημοσιεύσεις μια ταινία στο Facebook. Βίντεο, εικόνες και άλλα υλικά πνευματικής ιδιοκτησίας που δεν είναι δικά σου, δεν θα πρέπει να δημοσιεύονται στο Facebook. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, είμαι βέβαιη πως καταλαβαίνεις το γιατί.

15. Λαμβάνεις αναφορές από πάρα πολλούς ανθρώπους

Σε περίπτωση που εμφανίζεσαι πολύ συχνά στη λίστα των αναφορών της Facebook από άλλους χρήστες, είναι εξαιρετικά πιθανό ο λογαριασμός σου να απενεργοποιηθεί.

 

UPDATE 10/01/21 

Πώς να ξεμπλοκάρεις ένα Facebook λογαριασμό 

Στις 05/11/2020 παρατηρήθηκε πως οι ρομπομηχανές της Facebook έκαναν μαζικά μπλοκαρίσματα (από κάποιο λάθος του αλγορίθμου) σε προσωπικά προφίλ και εταιρικούς διαφημιστικούς λογαριασμούς κ.ά. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να συνεχίζει να υπάρχει έως και σήμερα. 

Τα παράπονα έπεσαν κατά χιλιάδες, στο help center της Facebook (καθώς δεν υπάρχει τηλέφωνο να επικοινωνήσεις μαζί τους) και πολλοί δεν έχουν λάβει ακόμη απάντηση. 

Στην 1η περίπτωση, (προσωπικά προφίλ) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το email ή το κινητό σου (αυτό με το οποίο έχεις συνδεδεμένο τον FB λογαριασμό σας, για αν) και να ακολουθήσεις τις οδηγίες που σου δίνει η ίδια η Facebook .

Στην 2η περίπτωση (μπλοκάρισμα εταιρικών διαφημιστικών λογαριασμών) θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις μέσω της FB σελίδας σου, με το support center του FB. Για να το πετύχεις αυτό, ψάξε τα “Settings & Privacy” του λογαριασμού σου (επάνω δεξιά του λογαριασμού σου). Κλίκαρε “Settings. Στο κάθετο μενού που θα σου ανοίξει αριστερά, κλίκαρε στο “Support inbox”. Από εκεί μπορείς να υποβάλεις αίτημα επαναφοράς του λογαριασμού σου, αλλά σε προετοιμάζω, η απάντηση τους συνήθως αργεί. 

Προσοχή. Όσο θυμωμένος/η κι αν είσαι με την Facebook (κι εγώ μαζί σου), τσαμπουκάδες και αγένειες δεν περνάνε. Αν επιλέξεις να τους στείλεις ένα επιθετικό μήνυμα, το σίγουρο είναι πως θα το αγνοήσουν. Οπότε φρόντισε να είσαι ευγενικός/ή.

Έχουμε ακούσει για καθυστερήσεις στην απάντηση τους έως 3 μήνες. Αν δεν έχεις παραβιάσει κάποια από τις πολιτικές της FB, μην ανησυχείς, ο λογαριασμός σου θα αποκατασταθεί. 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 

Πολλοί δεν θέλουν το FB να γνωρίζει το κινητό σου (όπως εγώ) και αρνούνται να χρησιμοποιήσουν την διαδικασία 2FA . Έτσι, χρησιμοποιούν ως μόνο σημείο επαλήθευσης του λογαριασμού τους, το email τους.  Αυτό όμως δυσκολεύει πολύ τα πράγματα στην περίπτωση ενός μπλοκαρίσματος του λογαριασμού σου. Σε προτρέπω να σκεφτείς την αξία που έχει για σένα ο FB λογαριασμό σου και να προετοιμαστείς για ένα πιθανό μποκάρισμα. Το αντέχεις; Αν όχι, τότε ενεργοποίησε την 2FA  (όπως έκανα κι εγώ, γιατί το FB είναι μέρος της δουλειάς μου) και απλά φρόντισε να πας στα privacy setting (με τον ίδιο τρόπο που αναφέρω παραπάνω στην 2η περίπτωση) και να επιλέξεις “only me” στην ερώτηση “Who you can look you up using the number you provided” (ποιος μπορεί να σε βρει στο FB χρησιμοποιώντας αυτόν τον αριθμό τηλεφώνου). 

Συνοψίζοντας

Το Facebook μας προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες με αντάλλαγμα τα δεδομένα μας και κάποιες ελευθερίες μας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι αν ο λογαριασμός σου μπλοκαριστεί από το Facebook, δεν υπάρχει κανένα τέχνασμα για την επανενεργοποίηση του. Θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τις διαδικασίες που σου προτείνει, κι αυτές δεν είναι πάντα εύκολες.

Αναλογίσου λοιπόν για μερικά λεπτά τις πιθανές συνέπειες ενός μπλοκαρίσματος από το Facebook και δημιούργησε ένα back up plan. Ειδικά αν στο Facebook στηρίζεις όλη την προβολή της επιχείρησης σου.

 

 

 

64 Σχόλια. Leave new

 • Ο λογαριασμός ο δικός μου έκλεισε γιατί δεν άρεσε σε κάποια ιστοσελίδα οι απαντήσεις μου Υπάρχει περίπτωση να τον επαναφέρω ή άδικα προσπαθώ

  Απάντηση
  • Θα είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να σου ενεργοποιήσει το FB τον λογαριασμό σου Σοφία.
   Μια τελευταία σου ελπίδα είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους, αλλά σπάνια απαντούν θετικά.
   Για να το πετύχεις αυτό, ψάξε τα “Settings” του λογαριασμού σου. Στο μενού που θα σου ανοίξει, κλίκαρε στο “Support inbox”.
   Από εκεί μπορείς να υποβάλεις αίτημα επαναφοράς του λογαριασμού σου, αλλά σε προετοιμάζω, η απάντηση τους
   είναι συνήθως τυπική και σπάνια θετική. Καλή επιτυχία 🙂

   Απάντηση
 • Λόγο της δουλειάς μου τις τελευταίες μέρες έκανα πολλά ποσταρισματα και το Facebook με μπλόκαρε τι μπορώ να κάνω;

  Απάντηση
 • Αμαλια τσιμτσιλη
  20 Δεκεμβρίου, 2020 5:42 μμ

  Καλησπερα. Μπλοκαραν το λογαριασμο μου απ οτι καταλαβα γιατι ειχα βαλει ακυρη ημερομηνια γέννησης.Δεν εχω καθολου προσβαση. Τωρα τι γινεται; φτιαχνω καινουργιο προφιλ; μπορω; το παλιο διαγράφεται;

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Αμαλία. Ο λογαριασμός δεν διαγράφεται ακόμη κι αν έχει γίνει disabled. Δεν μπορώ να ξέρω τον λόγο που μπλοκαρίστηκε, όπως δεν μπορώ να ξέρω την βαρύτητα της παράβασης. Αξίξει όμως να δοκιμάσεις να τον ξεμπλοκάρεις.
   Για να τον ξεμπλοκάρεις θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να επικοινωνήσεις μαζί τους και να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα σου δώσουν.
   Αν ξέρεις τουλάχιστον το Facebook ID σου, μπορείς να το συμπληρώσεις σε αυτό το link https://www.facebook.com/help/contact/logout?id=(εδώ θα βάλεις τον αριθμό του ID σου). Σε αυτήν την φόρμα που θα ανοίξει θα σου στείλουν οδηγίες για το πως να αποκτήσεις ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό σου. Πιθανότα θα χρειαστεί να ζητήσουν η επαλήθευση να γίνει μέσω κάποιων φίλων σου (με τους οποίους είσαι συνδεδεμένη στο FB). Για περισσότερα, διάβασε εδώ.
   Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το θέμα εδώ. https://www.facebook.com/help/103873106370583/?ref=u2u Καλή επιτυχία

   Απάντηση
 • Το Facebookμε μπλόκαρε από παντού, Instagram messenger και Facebook δίχως να μπορώ να καταλάβω γιατί, και μου ζήτησε να βγάλω φωτογραφία ένα έγγραφο ταυτοποίησης στοιχείων πχ δίπλωμα οδήγησης ή ταυτότητα, έστειλα το δίπλωμα οδήγησης, πότε θα επανέλθει;;; Έχω τα πάντα εκεί δυστυχώς…

  Απάντηση
  • Καλημέρα Νίκο. Είναι αδύνατο να γνωρίζω τον λόγο που μπλόκαραν τον λογαριασμό σου. Το βέβαιο είναι πως σου έστειλαν κάποιο email (στο email που έχεις συνδεδεμένο το FB account σου) στο οποίο εξηγούν τους λόγους. Απ΄ότι κατάλαβα έχεις ήδη ξεκινήσει διαδικασία επαλήθευσης. Καλό αυτό. Τουλάχιστον έχεις πολλές ελπίδες να τον ανακτήσεις (αν ακολουθήσεις σωστά τις διαδικασίες που θα σου ζητήσουν). Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το θέμα εδώ. https://www.facebook.com/help/103873106370583/?ref=u2u Καλή επιτυχία

   Το πόσο θα πάρει δεν μπορώ να το γνωρίζω. Παλιά έπαιρνε μία μέρα, να επαληθεύσεις ένα λογαριασμό, αλλά λόγω Covid το support τους (που ήταν ήδη χάλια) έχει γίνει ακόμη χειρότερο. Είναι απίστευτο το πόσα παράπονα ακούγονται. Ακούω από συναδέλφους πως σε κάποιους πήρε εβδομάδες ή και μήνες να ανακτήσουν τον λογαριασμό τους.

   Απάντηση
 • Το Facebookμε μπλόκαρε από παντού, Instagram messenger και Facebook δίχως να μπορώ να καταλάβω γιατί, και μου ζήτησε να βγάλω φωτογραφία ένα έγγραφο ταυτοποίησης στοιχείων πχ δίπλωμα οδήγησης ή ταυτότητα, έστειλα το δίπλωμα οδήγησης, πότε θα επανέλθει;;; Έχω τα πάντα εκεί δυστυχώς…

  Απάντηση
  • Καλημέρα Νίκο. Είναι αδύνατο να γνωρίζω τον λόγο που μπλόκαραν τον λογαριασμό σου. Το βέβαιο είναι πως σου έστειλαν κάποιο email (στο email που έχεις συνδεδεμένο το FB account σου) στο οποίο εξηγούν τους λόγους. Απ΄ότι κατάλαβα έχεις ήδη ξεκινήσει διαδικασία επαλήθευσης. Καλό αυτό. Τουλάχιστον έχεις πολλές ελπίδες να τον ανακτήσεις (αν ακολουθήσεις σωστά τις διαδικασίες που θα σου ζητήσουν). Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το θέμα εδώ. https://www.facebook.com/help/103873106370583/?ref=u2u Καλή επιτυχία

   Το πόσο θα πάρει δεν μπορώ να το γνωρίζω. Παλιά έπαιρνε μία μέρα, να επαληθεύσεις ένα λογαριασμό, αλλά λόγω Covid το support τους (που ήταν ήδη χάλια) έχει γίνει ακόμη χειρότερο. Είναι απίστευτο το πόσα παράπονα ακούγονται. Ακούω από συναδέλφους πως σε κάποιους πήρε εβδομάδες ή και μήνες να ανακτήσουν τον λογαριασμό τους.

   Απάντηση
 • Για πάρα πολλά χρόνια από το 2010 μέχρι το 2019 χρησιμοποιουσα έναν λογαριασμό στο φμπ δεν είχα ποτέ πρόσβαση στο ιμελ ούτε είχα δηλώσει αριθμό τηλέφωνο με αποτέλεσμα μια μέρα να χάσω τον κοδικό και να μην έχω καμία πρόσβαση στον λογαριασμό μου καθώς δεν μπορώ να το επαναφέρω ούτε με το ιμελ μου ούτε με το τηλέφωνο που σου δίνει την δυνατότητα το Facebook να το κάνεις. Θέλω λοιπόν να το σβήσω υπάρχει δυνατότητα??

  Απάντηση
  • Λυπάμαι που ακούω ότι μπλοκαρίστηκε ο λογαριασμός σου Βασίλη. Αν σε παρηγορεί δεν είσαι ο μόνος. Λαμβάνουμε εκατοντάδες μηνύματα το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει μια ακόμη ελπίδα να ανακτήσεις τον λογαριασμό σου, ακόμη κι αν δεν έχεις πρόσβαση μέσω email και κινητού. Θα χρειαστεί όμως να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο υπολογιστή ή κινητό που χρησιμοποιούσες και επίσης θα χρειαστείς πιθανότατα την βοήθεια φίλων σου που έχουν λογαριασμό στο FB. Σου παραθέτω εδώ το λινκ με τις οδηγίες από την ίδια την FB. Δεν ξέρω τι θα σου ζητήσουν. Ακολούθησε πιστά ότι κι αν σου πουν. https://www.facebook.com/help/132243923516844/?ref=u2u

   Δυστυχώς, αν δεν έχεις πρόσβαση στον λογαριασμό, δεν υπάρχει τρόπος να σβήσεις το προφίλ σου.

   Σε παρακαλώ κράτα μας ενήμερους αν καταφέρεις να αποκτήσεις πρόσβαση στον λογαριασμό σου. Αυτό μας βοηθά να επικαιροποιούμε τις γνώσεις μας, γιατί η FB διαρκώς αλλάζει τις πολιτικές της.

   Καλή επιτυχία.

   Απάντηση
 • Καλησπερα και καλη χρονια με υγεια! Ειναι πολυ σημαντικο το αρθρο σου και αξιζει ενα μεγαλο μπραβο με την πολυτιμη βοηθεια σου! Εγω εχω ενα προφιλ και μεσω αυτου μια επαγγελματικη σελιδα οπου εβαζα διαφημιση για τα χειροποιητα προιοντα μου και περιπου μια εβδομαδα πριν μου περιορισαν τον λογαριασμο μου ως προς την διαφημιση μου..Εννοειται οτι εδω και 4 χρονια που χρησιμοποιω την σελιδα μου εχω συμφωνησει με την Πολιτικη και τους Ορους και εννοειται δεν υπηρχε ποτε καποια καθυστερηση οσο αναφορα την χρηματικη αποψη των διαφιμησεων. Εχθες και σημερα καταφερα παρα τα λιγα αγγλικα που διαθετω να επικοινωνησω με το Facebook Business Support γιατι αυτο βρηκα μπορω να πω οτι στην δευτερη προσπαθεια μου πετυχα αμεσως συνομιλια με καποιον εκπροσωπο (δεν γνωριζω αν ηταν ρομποτ ή ανθρωπος) και μου ειπαν οτι μαλλον εχει υποστει ο προσωπικος μου λογαριασμος καποια ασυνηθιστη κινηση. Επισης να προσθεσω οτι και ο προσωπικος μου λογαριασμος και η επαγγελματικη μου σελιδα λειτουργουν κανονικα μονο προβλημα το διαφημιστικο κομματι. Εξηγησα λοιπον στην συνομιλια που ειχα με το Facebook Support οτι εχω πραξει ολα τα βηματα που μου εχουν υποδειξει οπως το να στειλω ενα πιστοποιητικο εγγραφο και οτι η ποιοτητα της σελιδας μου ηταν παντα στο πρασσινο. Το μοναδικο που μου εστειλαν ειναι οτι το αναφεραν στο Engineering Team και οτι σε 24-72 εργασιμες ωρες αν δεν εχει γινει κατι με το προβλημα μου να ξανα στειλω το πιστοποιητικο εγγραφο το οποιο το εχω στειλει 5 φορες τουλαχιστον!! Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω για το συγκεκριμενο προβλημα, ειναι πραγματικα η δουλεια μου μεσα απο αυτη την επαγγελματικη σελιδα; Γνωριζεις αν υπαρχει πιθανοτητα να μου ενεργοποιησουν ξανα το διαφημιστικο κομματι; Ευχαριστω εκ των προτερων!

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Μαρκέλλα.

   Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
   Λυπάμαι για την ταλαιπωρία σου. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Ούτε κι εμείς από την πλευρά μας. Πάλι καλά που σου απάντησαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

   Αυτό που θα σου πρότεινα, είναι σε λίγες μέρες, αν δεν λάβεις απάντηση, να ξαναεπικοινωνήσεις με το support τους. Πάντα ευγενικά και ήρεμα. Γνωρίζουμε χρήστες που έστειλα 8 και 10 μηνύματα πριν λάβουν απάντηση (που τους πήρε 2 ή 3 μήνες). Αυτήν την περίοδο πάντως, το FB φαίνεται να ξύπνησε γιατί έπεσε πολύ κράξιμο κυρίως στο εξωτερικό.

   Και μία ακόμη συμβουλή. Μην βασίζεις το shop σου σε κοινωνικά δίκτυα όπως FB & Instagram. Ρισκάρεις να ξαναζήσεις αυτόν τον αποκλεισμό πολλές φορές, γιατί η FB χρησιμοποιεί machine learning. Με απλά λόγια, τα ρομπότ παίρνουν τις αποφάσεις γι αυτούς, κι όπως φάνηκε τα ρομπότ κάνουν συνέχεια λάθη. Αν μιλάμε για eshop, θα σε συμβούλευα να δημιουργήσεις μόνη σου ένα στο Shopify. Τα κόστη είναι χαμηλά και θεωρείτε η καλύτερη πλατφόρμα παγκοσμίως για e-commerce.

   Καλή επιτυχία.

   Απάντηση
 • Απεκτησα προβλημα με την επαγγελματικη μου σελιδα και μου περιορισαν την διαφημιση μου! Εχω συμφωνησει με την Πολιτικη ποτε δεν υπηρξε θεμα και εχω στειλει επισης και το ποιστοποιητικο εγγραφο που μου ζητηθηκε. Επισης επικοινωνησα με βοηθεια του FB και μ ειπαν για καποια περιεργη κινηση. Υπαρχει πιθανοτητα να ενεργοποιηθει ;; (μου ειναι πολυ σημαντικη η σελιδα) Τι αλλο μπορω να κανω;

  Απάντηση
 • Βασιλης βαιτσης
  19 Ιανουαρίου, 2021 9:42 πμ

  Δεν μπορω να ανεβασω τωρα 3 μερες λαιβ

  Απάντηση
 • Καλησπέρα εγώ σήμερα το πρωί μπήκα στο ινστα όλα καλά μετά από καμιά ώρα πήγα να μπω κ μου εμφανίστηκε ένα μήνυμα ότι είδαν ασυνήθιστη δραστηριότητα κλπ κ μου ζήτησαν αλλαγή κωδικού. Τα έκανα μπήκα όλα καλά. Το θέμα είναι ότι δεν μου ήρθαν Μάιλ κ στο κινητό μηνύματα για χακαρισματα. Παίζει να είναι από τη σύνδεση σελίδας φβ με ινστα; Ή από το application follow unfollow?
  Εννοείται ότι έσβησα το απ κ άλλαξα ξανά κωδικούς
  Μια φίλη μου έτσι έχασα το προφίλ της στο φβ κ την σελίδα της κ το ινστα της αλλά όμως εκείνη είχε διαγράψει την εφαρμογή χωρίς να έχει αλλάξει μετά αμέσως κωδικό κ προσπαθούσαν πριν από το μήνυμα που έλαβε όπως και εγώ να της το χακάρουν.
  Καμία ιδέα; Έχω ανησυχήσει γιατί είναι επαγγελματικά τα προφίλ ευχαριστώ πολύ

  Απάντηση
  • Καλημέρα Τίνα.
   Αν έλαβες ειδοποίηση για ασυνήθιστη δραστηριότητα, καλά έκανες και άλλαξες τον κωδικό σου. Απλά φρόντισε να είναι δυνατός κωδικός (με κεφαλαία, μικρά, αριθμούς και σύμβολα).

   Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου μετά το πάθημα της φίλης σου και τις συμμερίζομαι. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, θα σου πρότεινα να προσθέσεις και ένα extra επίπεδο ασφαλείας με την 2FA διαδικασία.
   Ένας λογαριασμός με 2FA εκλαμβάνεται από την FB & Instagram ως πιο ασφαλής και δυσκολότερα ενεργοποιείται ένα μπλοκάρισμα. Απλά προσοχή, όταν χρησιμοποιείς 2FA χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένη την εφαρμογή σε τουλάχιστον 2 συσκευές (πχ desktop & κινητό). Έτσι, αν σε πετάξει έξω η μια συσκευή, μπορείς να ανακτήσεις τον 2FA κωδικό από την άλλη συσκευή.

   Τώρα αναφορικά με τα follow unfollow apps.
   Παλιά αυτά τα app σου έφερνα εκατοντάδες ακολούθους καθημερινά, αλλά σήμερα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

   Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείς follow unfollow apps εάν πχ μόνο το 10% των χρηστών αυτών αλληλεπιδρούν πραγματικά με τον λογαριασμό σου. Και η FB συνολικότερα, γίνεται όλο και πιο εχθρική προς τέτοια apps.

   Θα συνιστούσα να περιορίσεις τον αριθμό των ατόμων που κάνεις follow ανά ημέρα. Κάνοντας πολύ συχνά follow ρισκάρεις να ενεργοποιήσεις κόκκινη σημαία στα bot του Instagram (το ίδιο ισχύει και για FB).

   Σε γενικές γραμμές, θα πρότεινα να φροντίσεις υπάρχει φυσική δραστηριότητα στον λογαριασμό σου και όχι τεχνητή. To ημερήσιο όριο των follows λέγεται πως είναι στα 200/ημέρα, αλλά προσωπικά δεν ξεπερνώ ποτέ τα 100/ημέρα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

   Απάντηση
 • Κσλησπερα σας εχω ενα εταιρικο προφιλ που εβαζα διαφημισεις!καποια στιγμη ομως δεν ειχε χρηματα η καρτα μου οποτε μου τραβηξε ολα τα χρηματα αργοτερα οταν μπηκαν και ολα οκ.ηρθε ενας μηνας που δεν ηθελα ενω ειχα υπολοιπο να τραβηχτουν αυτοματα απ την καρτα που ειχα ορισει και διεγραψα τη συγκεκριμενη καρτα.εγινε εξοφληση αργοτερα με τη μεθοδο iban.. ωστοσο απ τη στιγμη που διεγραψα την καρτα που τραβαγε τα χρηματα μηνιαιος απεναργοοποιηθηκε ο λογαριασμος μου και δεν ξερω τι να κανω υπαρχει πιστευεις λυση

  Απάντηση
  • Καλημέρα Κωνσταντίνα.

   Είσαι τυχερή που δεν σου σταμάτησαν τον ad account νωρίτερα. Συνήθως, αν δεν έχεις υπόλοιπο στην κάρτα σου σε ενημερώνουν για λίγες μέρες κι αν δεν ανταποκριθείς, μπλοκάρουν τον διαφημιστικό λογαριασμό σου.

   Προσωπικά δεν θα διέγραφα ποτέ την κάρτα που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό μου, αν δεν φρόντιζα πρώτα να την αντικαταστήσω με μια άλλη. Το σβήσιμο μιας κάρτας (χωρίς την αντικατάσταση της) είναι κόκκινο καμπανάκι για τoυς FB αλγορίθμους.
   Αν κατάλαβα καλά, μπλόκαραν τον διαφημιστικό λογαριασμό σου και όχι του προφίλ σου. Άρα μπορείς:
   1. Δοκίμασε να βάλεις μια νέα κάρτα (με υπόλοιπα αυτή τη φορά και αν θες μπορείς να βάλεις και όριο πόσα θα ξοδεύεις ανά μήνα)
   2. Να επικοινωνήσεις με το support team ΄μέσω του προσωπικού σου support inbox (δίνω οδηγίες κάπου εδώ στο νήμα της συζήτησης) και να ζητήσεις την βοήθεια τους για την επαναφορά του ad account σου.

   Απάντηση
 • Καλησπέρα.

  Ξαφνικά μου ζητούσε κωδικό και ενώ τον πληκτρολογουσα σωστά το fb μου το απέρριπτε. Παρεπιπτόντως είχα βάλει τον αριθμό του κινητού μου σε περίπτωση επικοινωνίας για ξεχασμένο κωδικό αλλά δεν μου δίνετε αυτή η δυνατότητα, πάρε μόνο να τον επαναφέρω μέσω email, το οποίο email δεν το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια κει δεν θυμάμαι κωδικούς. Επιπροσθέτως σε περίπτωση επαναφοράς είχα βάλει την επιλογή έμπιστους φίλους. Δυστυχώς όμως όταν πληκτρολογω τον κωδικό που μου δίνουν οι έμπιστοι φίλοι εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη ότι δεν μπορώ να προβώ σε καμία κίνηση για ένα περιόσμενο χρονικό διάστημα το οποίο δεν αναγράφει ποσό είναι. Και αναρωτιέμαι θα τον επαναφέρω ποτε;; Τι στο καλό έχει γίνει;; Γιατί δε μου δίνετε η δυνατότητα μέσω τηλεφώνου να τον αποκτήσω νέο κωδικό. Υπάρχει κάποιο τηλ που μπορώ να καλέσω;;

  Απάντηση
  • Καλημέρα Κατερίνα.
   Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τον λόγο που σε μπλόκαραν. Λογικά θα έχει έρθει μέιλ στο inbox σου, αλλά μου λες πως δεν έχεις πρόσβαση πλέον.

   Αν δεν έχεις κάνει κάποια σοβαρή παραβίαση, τότε έχεις ελπίδες να ανακτήσεις τον λογαριασμό σου.

   Εδώ σου παραθέτω 2 λινκ στα οποία η FB δίνει λεπτομερείς οδηγίες. Ακολούθησες τες πιστά και καλή επιτυχία.
   https://www.facebook.com/help/132243923516844
   https://www.facebook.com/help/186570224871049

   Απάντηση
 • Καλησπέρα σας!
  Είχα ένα fan page από το 2008 με γύρω στις 11 χιλιάδες fans (Συγκρότημα) στις 7 Οκτωβρίου και χωρις λόγο το Facebook ξεδημοσίευσε την σελίδα γράφωντας πάνω με κόκκινα γράμματα για πλαστοπροσωπια ή προσποίσηση άλλου ατόμου, για τους επόμενους μήνες έστελνα μηνύματα σε διάφορες φόρμες του Facebook χωρις καμία ανταπόκριση. Στις 7 Γενάρη μου ήρθε ειδοποίηση στο προφιλ μου για την σελίδα “Η χώρα κύριας τοποθεσίας θα εμφανίζεται στην Σελίδα” , μετά πήγα να μπώ στην ξεδημοσιευμένη σελίδα και δεν υπήρχε πια!!
  Γνωρίζετε εαν την έχουν σβήσει και εαν υπάρχει τρόπος να την επανακτήσω?
  Ευχαριστώ!

  Απάντηση
  • Πιθανότατα είχες δηλώσει άλλη χώρα από αυτή που πραγματικά βγαίνει ο λογαριασμός, γι αυτό σε μπλόκαραν.
   Η σελίδα σου δεν νομίζω ότι σβήστηκε. Δεν σβήνει τόσο εύκολα μια σελίδα. Χρειάζεται ειδική διαδικασία. Για να το τσεκάρεις, ζήτα από ένα follower της σελίδα σου να σου πει αν βλέπει την σελίδα. Μπορεί να είναι ακόμα και bug και απλά να μην βλέπεις την σελίδα μόνο εσύ.

   Δοκίμασε στο https://www.Geopeeker.com να βάλεις το url της Facebook σελίδας που εξαφανίστηκε. Εκεί θα φανεί αν φαίνεται ή όχι τους άλλους χρήστες.

   Αφού έχεις πρόσβαση στον προσωπικό σου λογαριασμό, θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με το support τους https://www.facebook.com/support/ αφού όμως πρώτα να ελέγξεις μήπως
   κάποιος άλλος admin στην σελίδα σε έσβησε κατά λάθος.

   Καλή επιτυχία

   Απάντηση
 • Καλησπέρα σας ,
  Είμαι διαχειριστής σε μια επαγγελματική σελίδα στην οποία δεν έχω κάνει προώθηση. Υστερα απο ένα σχόλιο απο τον προσωπικό μου λογαριασμό, όχι υβριστικό ούτε προσβλητικό μου έχει απενεργοποιηθεί το κουμπι της προώθησης στην επαγγελματική σελίδα. Δημοσιεύσεις κάνω κανονικά. Μπορώ να προβώ σε κάποια ενέργεια ?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Ploumpis
   Προσπάθησες να δημιουργήσεις νέο διαφημιστικό λογαριασμό τελευταία? Μήπως απλά το συγκεκριμένο ποστ που δοκίμασες δεν δουλεύει, αλλά τα υπόλοιπα δουλεύουν?
   Οι λόγοι που έχει μπλοκαριστεί το boost post μπορεί να είναι πολλοί, ΑΛΛΑ, κατά την άποψη μου, λίγο θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει αν δουλεύει ή δεν δουλεύει το boost post button.
   Αυτό το κουμπί προώθησης είναι ο ερασιτεχνικός τρόπος διαφήμισης που συνήθως τρώει λεφτά (δικά σου ή του πελάτη σου) και το σημαντικότερο… δεν έχει αποτέλεσμα.

   Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να μάθεις να διαχειρίζεσαι επαγγελματικά τα Facebook ads, υπάρχει πολύ και σημαντικό υλικό που παρέχει το ίδιο το Facebook.
   Aν πάλι θέλεις να μικρύνεις το learning curve, το χρόνο δηλαδή που θα χρειαστείς για να μάθεις, θα σου πρότεινα να μιλήσεις με ένα μέντορα μας, ειδικό για θέματα ψηφιακού μάρκετινγκ.

   Απάντηση
 • Καλημέρα σας θα μπορούσατε να με βοηθήσετε παρακαλώ έχω μια επαγγελματική σελίδα και από της 20/11/2020 μου έχουν μπλοκάρει τις διαφημίσεις. Είναι καινούργια σελίδα την δημιούργησα το Σεπτέμβριο του 2020. Δεν ξέρω τη λάθος έχω κάνει και ούτε μου απαντούν στο σαπορτ. Κάτω από τις φωτογραφίες μου βγάζει η προώθηση δεν είναι δυνατή. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

  Απάντηση
  • Γρηγορία, δεν μπορώ να δω καθαρά όλα όσα σου γράφουν. Από τα λίγα που βλέπω καταλαβαίνω πως έχεις θέμα με την επαλήθευση του λογαριασμού σου. Λογικό λοιπόν να μην λειτουργούν και οι διαφημίσεις σου. Προσοχή γιατί μπορούν να σου μπλοκάρουν ακόμη και την σελίδα σου αν δεν κάνεις επαλήθευση.
   Θα σου πρότεινα να βάλεις προσθέσεις στα προσωπικά στοιχεία σου ένα κινητό και την 2FA διαδικασία επαλήθευσης.https://www.facebook.com/help/148233965247823 Έτσι η Facebook θα νιώσει πιο ασφαλής.

   Καλή επιτυχία.

   Απάντηση
 • Έχω δύο προφίλ στο fb το ένα προσωπικό το άλλο για την δουλειά μου. Το ένα με το όνομα μου το άλλο με όνομα της δουλειάς μου. Στο προσωπικό fb πριν 5 μέρες μπλοκαριστηκα για κάποια σχόλια που προέκυψαν σε μια δημοσίευση το μπλοκ είναι 30 ημέρες. Δεν μπορώ να κάνω λαικ να σχολιάσω κλπ. Μπορείτε να μου πείτε γιατί δεν μπορώ ούτε στο άλλο προφίλ της δουλειάς μου? Στο επαγγελματικό μου προφίλ ουδέποτε έχει συμβεί κάτι ούτε έχω πάρει περιορισμό εδώ και χρόνια. Ξαφνικά δεν μπορώ ούτε σ αυτό να σχολιάσω ούτε λαικ να κάνω ούτε δημοσιεύση. Μου βγάζει λόγω περιορισμού που μου επιβλήθηκε δεν επιτρέπεται να δημοσιεύσω. Πάω στο προφίλ μου δεν υπάρχει κάτι.. Ενώ στο άλλο το λέει κανονικά. Τι στο καλό συμβαίνει? Έκανα εκκαθάριση μνήμης του fb αλλά τίποτα… Μπαίνω από το κινητό και στα δυο

  Απάντηση
  • Βασίλη λες ότι έχεις 2 προφίλ. Ένα προσωπικό κι ένα επαγγελματικό. ΠΡΟΣΟΧΗ. Για επιχειρήσεις ΔΕΝ δημιουργούμε προφίλ, αλλά business page. Αν δημιούργησες προφίλ και όχι επαγγελματική σελίδα για την επιχείρηση σου, τότε είναι πολύ λογικό να μπλοκάρουν τόσο το επαγγελματικό προφίλ όσο και το εταιρικό προφίλ. Και άργησε η FB να πάρει μυρωδιά θα έλεγα αυτό το σημαντικό λάθος σε μια τέτοια περίπτωση. Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι από το λογαριασμό ενός φίλου ή συγγενή, να δημιουργήσεις μια επαγγελματική σελίδα της επιχείρησης σου και μετά να δώσεις δικαίωμα admin και στον εαυτό σου.https://www.facebook.com/help/148640791872225
   Σε ότι αφορά στα προβλήματα του προσωπικού σου λογαριασμού, θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με το FB support. Κάπου εδώ μέσα στα σχόλια, δίνω οδηγίες που θα βρεις το support inbox.

   Απάντηση
 • Εδω και 9 μήνες σχεδόν, συμπληρωνω την φόρμα επανεξέτασης και μου βγάζει πάντα αυτό: “Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την απόφαση για την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας
  Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19), υπάρχουν λιγότεροι διαθέσιμοι υπεύθυνοι ελέγχου και δεν έχουμε τη δυνατότητα να επανεξετάσουμε αυτή την απόφαση προς το παρόν.”

  Απάντηση
  • Ισχύει Παναγιώτη. Λόγω Covid διαθέτουν λιγότερο προσωπικό που απαντά στα αιτήματα μας. To 9 μήνες μου ακούγεται πολύμ αλλά όχι απίθανο σε μια τέτοια συγκυρία. Μην απογοητεύεσαι. Συνέχισε να στέλνεις αιτήματα στο support τους, αλλά προσοχή ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. Όπως έχω ξαναπεί, οι τσαμπουκάδες δεν περνάνε στην FB. Συνήθως οι άνθρωποι του support service αγνοούν τέτοια μηνύματα.

   Απάντηση
 • Δεν μπορω να κοινοποιησω στο προφιλ μου και στις ομαδες που διαχειριζομαι μπορω να μαθω το γιατι ..σας ευχαριστω πολυ…

  Απάντηση
 • καλημερα απο λαθως μου πατησα την υλικεια γενησεις μου εχετε απενεργοποιησει τον λογαργια σμομο μου σας εχω στειλει τα εγραφα που ζητησατε παρακαλω εξετασετε το θεμα μου ειναι τωρα ενας μηνας σας ευχαριστω πολλυ

  Απάντηση
  • Θάνο προφανώς αυτό το μήνυμα το απευθύνεις στην Facebook και όχι εμάς. Καταλαβαίνω την αναστάτωση σου, αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά πέρα από υπομονή.
   Θα σε συμβούλευα να ξαναγράψεις ένα κείμενο προς την Facebook αυτή τη φορά ορθογραφημένο και στα αγγλικά.

   Απάντηση
 • Καλησπέρα σας.

  Δεν μπορώ να μπω στο fb μου. Δυστυχώς το email που είχα συνδεδεμένο είναι αρχαϊκό και δεν έχω πρόσβαση ούτε σε αυτό. Προσπάθησα μέσω Microsoft να το ανακτήσω αλλά δε τα κατάφερα. Το πρόβλημα μου είναι το εξής ενώ στο fb & messenger είχα δηλώσει αριθμό κινητού δεν εμφανίζεται πλέον η επιλογή αυτή παρά μόνο η ανάκτηση κωδικού μέσω email. Δεύτερον ενώ συμπληρώνω μια φόρμα ανάκτησης και ζήτω κωδικούς από έμπιστους φίλους όπως ζητάει η φόρμα ενώ μου έρχεται mail ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ότι θα λάβω μήνυμα στο email ανάκτησης που δήλωσα…. το μήνυμα δεν έρχεται ποτε. Έχω απελπιστεί προσπαθώ ένα μήνα να τον ανακτήσω αλλά μάταια. Υπάρχει κάποιος τρόπος η γνωρίζεται κάτι που θα έλυνε το πρόβλημα μου;;

  Απάντηση
 • Καλημέρα, χρειάζομαι βοήθεια… έφτιαξα μια σελίδα για να προωθώ τα χειροποίητα που φτιάχνω. Δεν ήθελα αυτή η σελίδα να έχει σχέση με το προσωπικό μου προφίλ και γι’αυτό δημιούργησα ένα δεύτερο προφίλ και μέσω αυτού τη σελίδα μου . Το προφίλ αυτό δεν έχει το πραγματικό μου όνομα. Σαν όνομα και επίθετο έχει την “επωνυμία” της σελίδας μου.
  Κάποια στιγμή δημιούργησα μια διαφήμιση η οποία σταμάτησε να παίζει μετά από λίγο. Με έχει χρεώσει 0,50€ και ενώ έχω συμπληρώσει τρόπους πληρωμής δεν πραγματοποιείται η συναλλαγή. Ο διαφημιστικός λογαριασμός έχει απενεργοποιηθεί (δεύτερο προφίλ) και μου ζητάνε στην αίτηση να επιβεβαιώσω την ταυτότητα μου. Εννοείται πως δε γίνεται αυτό γιατί το όνομα που χρησιμοποίησα δεν είναι το πραγματικό μου. Όρισα το κανονικό μου προφίλ σαν διαχειριστή της σελίδας και με αφήνει να κάνω διαφήμιση (δεν τολμώ ξανά).
  Το θέμα μου είναι αυτά τα 0,50 πως θα τα πληρώσω ; Ο διαφημιστικός λογαριασμός όπως σας είπα είναι απενεργοποιημένος και δε μπορώ να κάνω και ταυτοποίηση του προφίλ.

  Απάντηση
  • Ναι, λογικό που αντιμετώπισες αυτό το πρόβλημα Ειρήνη. Τα ψεύτικα προφίλ, αργά η γρήγορα βρίσκουν μπροστά τους το πρόβλημα.
   Καλά έκανες και σύνδεσες την επαγγελματική σου σελίδα με το πραγματικό σου προφίλ. Το γεγονός ότι δεν σε αφήνει να πληρώσεις τα 0.50€ δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί.
   Η Facebook δεν δικαιούται να τοκίζει τα χρήματα που της χρωστάμε. Δεν έχει τέτοια άδεια να το κάνει.
   Τα 50 λεπτά εκτιμώ ότι δεν τα εισπράττει γιατί είναι πολύ μικρό το ποσό και είναι λογικό να μην θέλουν να πληρώσουν τραπεζικά fees μεγαλύτερα από το ποσό που εισπράττουν.
   Αν και όταν αποφασίσεις να κάνεις την επόμενη διαφήμιση σου θα εισπράξουν και το μικρό υπόλοιπο των 0,50€.
   Και ένα σχόλιο για το “δεν τολμώ” που γράφεις.
   Οι διαφημίσεις είναι βασικό στοιχείο για την επιτυχημένη πώληση προϊόντων στο ίντερνετ. Οπότε μην τα παρατάς.
   Θα ακουστεί κυνικό αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Αν δεν πληρώσεις την Facebook, μόλις το 2 έως 5% των ακολούθων σου θα δει το ποστ σου.
   Αλλά μην δοκιμάζεις να στήσεις διαφημίσεις μόνη σου.
   Είναι ολόκληρη επιστήμη που δεν μαθαίνεται σε μερικούς μήνες. Ζήτα την βοήθεια ενός επαγγελματία.

   Απάντηση
 • Καλημέρα παιδιά.Και μένα μου έκλεισαν το προφίλ επειδή είπαν σε email που μου έστειλαν ότι κάποιος προσπάθησε να μπει στο λογαριασμό μου.Εκανα νέο κωδικό όπως μου ζήτησαν.Οταν πάω να μπω στο προφίλ μου μου βγάζει μήνυμα ότι δεν πληρω την ηλικία και για αυτό μου το έκλεισαν.Εστειλα ταυτότητα όπως μου είπαν.Εχω επαγγελματική σελίδα με 17000 ακόλουθους.Και η δουλειά μου όλη είναι εκεί.Σε πόσες μέρες περίπου θα μου το ανοίξουν?

  Απάντηση
  • Καλημέρα Αθανασία. Αν ακολούθησες σωστά όλες τις διαδικασίες που σου πρότειναν, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Το πόσες μέρες θα πάρει για να ανοίξουν ξανά τον λογαριασμό σου κανείς δεν μπορεί να σου το απαντήσει με βεβαιότητα.
   Εμπειρικά μόνο μπορώ να σου πω, πως σε κάποιους πήρε 2-3 μέρες και σε άλλους 3 μήνες.

   Απάντηση
 • Παιδιά για.να καταλάβω :Λάβαμε τις πληροφορίες σας
  Αν συνεχίσουμε να διαπιστώνουμε ότι δεν έχετε την απαιτούμενη ηλικία για να χρησιμοποιείτε το Facebook, ο λογαριασμός σας θα παραμείνει απενεργοποιημένος. Αυτό συμβαίνει επειδή ο λογαριασμός σας δεν συμμορφώνεται με τους Όρους χρήσης υπηρεσίας.

  Μέλημά μας είναι πάντα η ασφάλεια των χρηστών του Facebook, επομένως μέχρι τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό σας..Αυτο το μήνυμά μου βγάζει όταν παω να.συνδεθω στο face.Οταν πάω να πατήσω αποσύνδεση μου λέει σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθεί τε?ο λογαριασμός σας;θα κλείσει σε 17 μέρες.Μηπως πρέπει να κάνω και κάτι.αλλαο?έχω αλλάξει κωδικό όπως μου ζήτησαν.κακ ταυτότητα έστειλα.

  Απάντηση
 • Θα ηθελα τη βοηθεια σας για την σελιδα μου στο facebook .Hacker εχει παραβιαση τον διαφημιστικο μου λογαριασμο.και επειτα μας αποσυνδεσε ολους απο admin .δεν εχει κανενα τωρα ρολο.θα ηθελα να εποικηνωνησουμε τηλεφωνικος αν.μπορειτε για ραντεβου

  Απάντηση
 • Καλησπέρα..
  Είμαι κάποια χρόνια στο facebook χωρίς προβλήματα.
  Ωστόσο εδώ και μια μέρα παρουσιάστηκε μια αιφνίδια ειδοποίηση ότι δεν θα μπορώ εφεξής να προβαίνω σε δημοσιεύσεις ,καθότι έχω υπερβεί το όριο..
  Αρχικά την αγνόησα… Μετά από λίγο όμως ξαναεμφανίστηκε η ίδια ειδοποίηση. Με ρωτούσε μάλιστα αν συμφωνώ με αυτό ή όχι.
  κλίκαρα όχι..Μου απάντησαν ευγενικά ότι θα το λάβουν υπόψη τους και όντως όταν επιχείρησα να προβώ σε μια δημοσίευση όντως δεν μπορούσα.Με είχαν αποκλείσει από αυτή τη δυνατότητα.
  Το λάθος μου από μη γνώση κάποιας πολιτικής ως προς αυτό ήταν ότι ένα τελευταίο διάστημα είχα τη συνήθεια όχι να κάνω δημοσιεύσεις τόσο δημόσια (αυτές το πολύ να ήταν δύο την ημέρα), αλλά προς Εμένα..μου άρεσε να κρατώ κάποιες και αντί να τις αποθηκεύω έκανα δημοσιεύσεις προς Εμένα..εν είδει ημερολογίου για να ανατρέχω και να τις βρίσκω εύκολα στο χρόνο μου..
  Αυτές ήταν όντως συχνές..αλλά θεώρησα ότι εφόσον δεν εμφανίζονται δεν ενοχλούν κανένα.
  Μπορείτε να με βοηθήσετε αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να ανακτήσω αυτή τη δυνατότητα?…
  Δεν με ενημέρωσαν ούτε για τη διάρκεια της απαγόρευσης…τίποτα…
  Η όποια ιδέα σας πολύτιμη
  Σας Ευχαριστώ

  Απάντηση
  • ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ. Αυτό το νήμα συζήτησης προσπαθεί να βοηθήσει επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Όχι προσωπικά προφίλ.

   Καλημέρα Παρασκευή.
   Μακάρι να ήμασταν στο μυαλό της Fb και να γνωρίζαμε όλες τις απαντήσεις. Αυτό που θα σου πρότεινα να κάνεις, είναι να στείλεις ένα ευγενικό μήνυμα στο support inbox (σε αυτό το νήμα συζήτησης θα βρεις οδηγίες για το πώς να το εντοπίσεις) και να ζητάς να ενεργοποιήσουν την δυνατότητα να δημοσιεύεις ξανά, εξηγώντας πως πάτησες κατά λάθος το κουμπί και πως δεν έχεις πρόθεση να δημοσιεύεις με την συχνότητα που το έκανες.

   Απάντηση
 • Καταλάθος πάτησα και έγινε αλλαγή ημερομηνίας γέννησης και το facebook με μπλόκαρε τι μπορώ να κάνω

  Απάντηση
 • Καλησπέρα διατηρούσα μια σελίδα στο Facebook. Αγορασα μια άλλη έκανα την αλλαξα όνομα και έκανα αίτημα να τις ενώσω. Μου είχε πει να περιμένω να περάσουν 7 μερες. Δεν περίμενα έκανα πάλι αίτημα συγχώνευσης και μου έκλεισε και τις 2.Εχω σπαταλησει σε διαφημίσεις 600 ευρώ τι να κάνω? Μπορώ να κινηθώ νομικά δεν μου εξηγούν για πόσο θα ισχύσει το μπαν.
  Θέλω να επικοινωνήσεις μαζί μου και αν βρούμε μια λύση το nektarios Kalabros στο φβ!!

  Απάντηση
  • Γειά σου Νεκτάριε. Μήπως έτρεχες διαφημίσεις κατά την διάρκεια της συγχώνευσης? Η Facebook δίνει οδηγίες για συγχώνευση σελίδων (δες εδώ https://www.facebook.com/help/249601088403018) αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν αναφέρει.
   Είσαι διαχειριστής και στις 2 σελίδες που προσπάθησες να ενώσεις? Έχουν την ίδια (φυσική) διεύθυνση οι σελίδες αυτές? Βρίσκονται στην ίδια χώρα? Όταν έκανες την συγχώνευση, φρόντισες να επιλέξεις την σελίδα με τα περισσότερα likes σαν την κύρια σελίδα σου? Τσέκαρες σε mobile & desktop ότι δεν υπάρχουν άλλες σελίδες στο ίδιο όνομα? (πολλές φορές, η FB δημιουργεί σελίδες μόνη της για επιχειρήσεις που οι χρήστες κάνουν check-in, πριν καν οι ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων δημιουργήσουν μια σελίδα). Πριν την συγχώνευση φρόντισες και οι δύο σελίδες να έχουν ακριβώς τα ίδια στοιχεία (κατηγορία, διεύθυνση, τηλ. κλπ)?
   Αν απαντήσεις όχι σε ένα από τα ερωτήματα που σου έθεσα, τότε γνωρίζεις και τον λόγο που σε μπλόκαραν.

   Το να κινηθείς νομικά κατά της FB δεν το βρίσκω σοφό. Θα σου στοιχίσει χρόνο, χρήμα και αμφιβάλλω αν θα βρεις άκρη. Αυτό που σου προτείνω είναι να επικοινωνήσεις ευγενικά μέσω του inbox του προσωπικού σου λογαριασμού και να εξηγήσεις το πρόβλημα, επικαλούμενος την βλάβη που υφίσταται η επιχείρηση σου από την απώλεια πρόσβασης στις σελίδες (θα εξηγείς τις βλάβες μία μία).

   Απάντηση
 • ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ: Τα σχόλια που υποβάλλονται εδώ φιλτράρονται για anti-spam και ΔΕΝ δημοσιεύονται άμεσα. Δημοσιεύονται μόνο μετά από έγκριση του διαχειριστή. Οπότε, ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ το σχόλιο σου να δημοσιεύεται, ΔΕΝ χρειάζεται να υποβάλεις ξανά το σχόλιο. Θα δημοσιευθεί εντός 24ώρου.

  Απάντηση
 • Καλησπέρα.
  Το fb δεν με αφήνει να κάνω like στις αναρτήσεις των φίλων μου.Θα με αφήσει κάποια στιγμή?
  Ευχαριστώ

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Βαγγέλη. Έχεις λάβεις στο μειλ σου κάποια ενημέρωση για τον λόγο που μπλοκαρίστηκες και δεν μπορείς να κάνεις like?
   Αν όχι, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις αν διαθέτεις την τελευταία έκδοση λογισμικού περιήγησης. Επίσης θα σου πρότεινα να καθαρίσεις του cache σου και αν δεν πιάσει κι αυτό, να δοκιμάσεις να κάνεις login από έναν άλλο browser (πχ chrome, firefox, brave κλπ)

   Απάντηση
 • Το Facebook έχει αφαιρέσει ότι υπήρχε στον τοίχο μου από σήμερα έως το 2016, γνωρίζουμε γιατί;

  Απάντηση
 • Εγώ έκανα λάικ σε 100 σελιεδσ την ίδια μέρα και δέn με αφήνει να κάνω άλλες δεν είναι πολλές ποτέ θα ξεκολλήσει;

  Απάντηση
  • Μάλλον ήταν πάνω από 100 τα likes που έκανες σε μια μέρα Ναταλία. Εμπειρικά έχουμε τεστάρει μέχρι και 150 σε μια ημέρα και δεν είχαμε κάποιο μπλοκάρισμα λογαριασμού. Κάποιοι λένε πως μπορείς να κάνεις μέχρι και 200/ημέρα, αλλά εμείς δεν το τεστάραμε και ούτε πρόκειται. Ας μην ξεχνάμε πως ρομπομηχανές ελέγχουν τις κινήσεις μας και όταν δουν κάτι μαζικό, το θεωρούν ύποπτο. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να κρατήσει το μπλοκάρισμα σου, πάντως είναι προσωρινό. https://www.facebook.com/help/116393198446749/?ref=u2u

   Απάντηση
 • Πως μπορώ να διαγράψω τον λογαριασμό μου χωρίς τον κωδικό πρόσβασης? ρωτάω γτ τον έχω ξεχάσει… εν τω μεταξύ μου λέει ότι για νατον διαγράψω χρειάζομαι να βάλω τον κωδικό πρόσβασης..

  Απάντηση
  • Δεν μπορείς να διαγράψεις λογαριασμό αν δεν έχεις πρόσβαση σε αυτόν Γιώργο. Και η διαγραφή όμως (αν καταφέρεις να αποκτήσεις πρόσβαση στο λογαριασμό σου) είναι μια περιπέτεια.
   Εδώ οι οδηγίες της FB https://www.facebook.com/help/224562897555674 αλλά θα χρειαστεί να γράψουμε κάποια στιγμή ένα άρθρο γι αυτήν την διαδικασία και τις κρυφές πτυχές της.

   Απάντηση
 • καλησπέρα Ο διαφημιστικός λογαριασμός στις σελίδες μου, έχει απενεργοποιηθεί, προφανώς λόγω πολλών δημοσιεύσεων, εδώ και 3 μήνες περίπου. Έχω ζητήσει επανεξέταση αρκετές φορές αλλά δεν έχω πάρει απάντηση. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση? Μπορεί να απενεργοποιηθούν και οι σελίδες μου η ακόμη και ο λογαριασμός μου?

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Κατερίνα.
   Οι πολλές δημοσιεύσεις δεν είναι λόγος για να σου μπλοκάρει το Fb τον ad account σου. Μπορώ να αναφέρω χιλιάδες παραδείγματα εταιρειών που τρέχουν πάρα πολλές διαφημίσεις ταυτόχρονα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Μάλλον άλλος είναι ο λόγος μπλοκαρίσματος του ad account σου.
   Λογικά σου έχουν στείλει email και σε ενημερώνουν για τους λόγους του μπλοκαρίσματος, που μπορεί να είναι πολλοί. Οι πιο συχνοί λόγοι για μπλοκάρισμα διαφημιστικού λογαριασμού έχουν να κάνουν με το set up του διαφημιστικού λογαριασμού και την παραβίαση των όρων της FB αναφορικά με τις διαφημίσεις.

   Δεν γνωρίζω την παράβαση στην οποία υπέπεσε ο διαφημιστικός σου λογαριασμός κι έτσι δεν γνωρίζω και την σοβαρότητα της παράβασης (άρα και πότε ή ΑΝ θα ξεμπλοκαριστεί ποτέ).
   Σπάνια όμως ένας μπλοκαρισμένος διαφημιστικός λογαριασμός επιφέρει και μπλοκάρισμα της επαγγελματικής σελίδας. Για σιγουριά θα σου πρότεινα να παρακολουθείς συχνά το page quality (βρίσκεται κάτω κάτω στο αριστερό κάθετο μενού της επαγγελματικής σελίδας σου)

   Αν το διαφημιστικό σου budget είναι πάνω από 10.000€/έτος τότε θα σου πρότεινα να μιλήσεις με τον Μέντορα μας, ειδικό σε θέματα Facebook ads.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού